Дата и час: Пон Май 26, 2025 6:43 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Нужна ми е малко помощ относно един изгубен ток! 
Автор Съобщение

UNREAD_POST Нужна ми е малко помощ относно един изгубен ток!
...

Последна промяна opokypBu на Съб Ное 15, 2008 4:29 pm, променена общо 1 път

Нед Авг 10, 2008 1:33 pm
Профил
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
Не се сещам какво друго би могло да е освен предпазителите.Друго за което се сещам е масата ти да се губи някъде от някоя неконтактуваща клема.Кабела за запалката е по принцип дебел,не вярвам да има слаби места някъде.Вземи една пробна лампа и провери стига ли ток до запалката,възможно е някой преди теб да е сложил още един бушон на нея,който да е с по-малък ампераж и да е изгорял,затова проследи кабела

Сря Авг 13, 2008 1:03 pm
Профил

UNREAD_POST 
...

Последна промяна opokypBu на Съб Ное 15, 2008 4:30 pm, променена общо 1 път

Чет Авг 14, 2008 11:57 am
Профил
Аватар

UNREAD_POST 
Колега,не се занимавай с майстори,ами намери един по-дебел проводник,намери един постоянен плюс /от кормилото където ти е контактния ключ има такъв кабел/дебел е/ или направо от клемата на акумулатора ако ти е по лесно/свържи го през предпазител 15-20А към запалката и проблема ти е решен.Така ще си имаш винаги запалка независимо дали си на контакт за да работи.

Вто Авг 19, 2008 8:03 pm
Профил
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST Re: Нужна ми е малко помощ относно един изгубен ток!
opokypBu написа:
Нужна ми е малко помощ относно един изгубен ток. Преди няколко дена си купих ФМ трансмитер... обаче не ми работеше в запалката като го сложех, защото самото легло на запалката беше много изтъркано и сигурно не е правило добър контакт... и така ходих и си купих една нова запалка и си викам абе що не го сложим в жабката тва у-во да не ми стърчи до скоростния лост и разглобих запалката заедно с целия пепелник колата е Браво 1.2 16в 1999 година сигурно знаете че се отваря заедно запалката и пепелника. И така срезах кабелите за запалката и закачих два други кабела които изкарах в жабката и свързах с новата запалка дето си бях купил сложих трансмитера и сичко си беше ОК работеше си перфектно, но винаги има едно "но" реших че по добре би стоял под пепелника и земах и разкачих сичко и изкарах двата кабела под пепелника обаче сигурно при повторното свързване съм разменил кабелите и бушончето на трансмитера изгоря и оттогава нямам никакъв ток по тея кабели за запалката. Проверих предпазителчетата които са отляво до волана всички са здрави ... след това разглобих и жабката защото четох някъде че имало някакво си там реле, та тва реле даже незнам каква роля играе гледах го чудих му се като пипнем там дето се слага има ток 12 волта като го сложим нищо не става... Абе направо незнам какво да правя... как така изчезна тоа ток не мога да разбера някой ако може нека драсне некой ред. Моля който може да ми даде някакво разяснение да пише тук и ли на ЛС предварително благодаря :)
ето и една снимка на релетата това ограденото четох че било за запалката но дали е така нз... http://img208.imageshack.us/my.php?image=photo0034bg7.jpg

Имаш ли друг консуматор който не работи освен запалката?

Вто Авг 19, 2008 9:16 pm
Профил WWW

UNREAD_POST 
...

Нед Авг 24, 2008 7:11 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ]