Автор |
Съобщение |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
 как и къде да вържа задните колони на Брава-та?
има ли кабели които стигат до там... и ако няма къде се връзват с касетофона? трябва ли усилвател или може и без? и какви колони, колко силни мога да му сложа без усилвател?
въобще... моля ви да ми обясните че хич ме няма там...
мерси...!
|
Нед Сеп 25, 2005 9:50 pm |
|
 |
tonov
|
Много общо питаш  Кажи по-конкретно, какъв ти е касетофона (оригиналния ли си е и ако да, дали е модела за 4 колони)? Как слушаш музика, обичаш ли силна и държиш ли на качество на звука?
|
Пон Сеп 26, 2005 10:00 am |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
ами касетофона е оригиналния, но незнам като модел какво да ти кажа, мисля че е AD182L но не съм сигурен... касетофон е и отпред пише AutoSTORE (на другите нали пише други неща...) в момента има 4 колони (2 на вратите и 2 отгоре на таблото), аз искам отзад да сложа още 2 на местата които са направени там... музиката обичам с по-добро качество не държа толкова на яко силно... все пак ако искам и да мога да усиля де но като цяло качествово...
|
Пон Сеп 26, 2005 12:32 pm |
|
 |
Zaphod
Член на клуба
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 3:41 pm Мнения: 677 Местоположение: София 20 Връбница
|
Mazgarev написа: ами касетофона е оригиналния, но незнам като модел какво да ти кажа, мисля че е AD182L но не съм сигурен... касетофон е и отпред пише AutoSTORE (на другите нали пише други неща...) в момента има 4 колони (2 на вратите и 2 отгоре на таблото), аз искам отзад да сложа още 2 на местата които са направени там... музиката обичам с по-добро качество не държа толкова на яко силно... все пак ако искам и да мога да усиля де но като цяло качествово...
Aко държиш на добро качество - със сигурност ще си смениш поне говорителите /и шестте/ и ти препоръчвам направо и някакъв друг плейър+усилвател. Инвестицията наистина не е малка, но разликата е огромна. Колкото до още два говорителя - спокойно могат да се вържат предните четири два по два последователно - и в предните два канала на касетофона, а в задните два - задните говорители. Ако нямаш кабели - трябва сам да ги прокараш през праговете - не е трудно. Разбира се, за това има и фирми, които го вършат добре, но срещу заплащане ;). В случай, че касетофонът е двуканален - най-доброто решение са два трилентови говорителя на задната кора. Минимална инвестиция с максимална разлика в качеството ще постигнеш, ако смениш говорителите на вратите с трилентови, евентуално и тези отгоре - също.
_________________ Alles in Ordnung
|
Пон Сеп 26, 2005 12:47 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
|
а добре де... няма ли да е също добре ако сложа само още едни отзад и с това да се задоволя...?
защото пари много много не ми се дават... сега края на годината трябва да се плащат и всички такси и данъци направо не ми се мисли...
та иначе как да разбера дали има кабели? там под седалката нали има някакви... дали при тях някъде нямя нещо? въобще... обяснете ми как се връзват и къде... ако имате снимки още по-добре...  )) ... мерси предварително!
|
Пон Сеп 26, 2005 1:07 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
|
а и за този модел AD182L можете ли да ми кажете за колко колони еи по колко вата?
|
Пон Сеп 26, 2005 1:20 pm |
|
 |
ivo
Фиат фанатик
Регистриран на: Чет Ное 18, 2004 7:09 pm Мнения: 961 Местоположение: Русе
|
Mazgarev написа: а и за този модел AD182L
едно ръководство но на полски ....
_________________ Tempra 1.6 i.e. Lybra 1.8 vvt Lybra 1.8 vvt Delta III 1.9 mjett 088 9 242 369
|
Пон Сеп 26, 2005 1:54 pm |
|
 |
VPetar
Кара детска количка
|
Почти всички имат кабели до багажника. Кабелите са скрити във тоя плат дето поктива калниците, като отвориш багажника поглеждаш в дясно към капачката на стоповете от там наляво и нагоре, абе точно където има място за говорители някаде там трябва да търсиш, дръпни малко тапицерията над калника и ще видиш кабели ако имаш де. Надявам се ме разбра ама няма по какъв начин по точно да ти опиша. И ако вземеш говорители точно за мястото няма да усетиш някаква разлика защото по каталог говорителите за там са малки по размер и съответно по мощност. Затова наи добре е да си смениш тези във вратите с по нови поне има избор. Успех
|
Пон Сеп 26, 2005 2:52 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
|
мерси!... разбрах те... ще погледна дали имам кабели там...
а толкова големи ако са високоговорителите няма ли по 15W ? и то всъщтност касетофончето издържа ли повече?
|
Пон Сеп 26, 2005 6:32 pm |
|
 |
VPetar
Кара детска количка
|
За колоните незнам ама моите май са към 110 но това да не те заблуждава това е максимална мощност на говорителите. Ако радиото е до 15 няма проблем после даже може да го смениш без да сменяш говорителите.
|
Пон Сеп 26, 2005 7:32 pm |
|
 |
bobi_23
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 5:08 pm Мнения: 65 Местоположение: Радомир
|
Аз мисля, че касетофона е само два канала и ако вържеш две колони последователно, увеличаваш съпротивлението двойно, ако ги вържеш паралелно намаляваш двойно. И в двата случая има опасност да изгориш крайното стъпало. Моя касетофон е същия обаче си имам задни колони (не знам защо) и са ми вързани обаче не свирят.
_________________ Bravo 1.6 16V '97
|
Пон Сеп 26, 2005 7:34 pm |
|
 |
Ferrari
|
bobi_23 написа: Аз мисля, че касетофона е само два канала и ако вържеш две колони последователно, увеличаваш съпротивлението двойно, ако ги вържеш паралелно намаляваш двойно. И в двата случая има опасност да изгориш крайното стъпало. Моя касетофон е същия обаче си имам задни колони (не знам защо) и са ми вързани обаче не свирят.
При последователно връзване няма опасност да се изгори стъпалото. Ако колонките са 4 омови при последователно връзване имаме 8 ома. При усилвател оразмерен за 4 ома просто ще имаме на половина по-малка изходна мощност. Няма проблем за усилвателя. Проблем ще има при паралелно връзване на 2 4-омови колонки. Тогава импеданса ще е 2 ома и тежко му на усилвателя.
|
Пон Сеп 26, 2005 7:50 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
|
странна работа...? а като мериш кабелите има ли между тях напрежение и променя ли се? в смисъл има ли сигнал?
на теб предните на вратите и на таблото си ти свирят така ли?
|
Пон Сеп 26, 2005 7:52 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
|
При последователно връзване няма опасност да се изгори стъпалото. Ако колонките са 4 омови при последователно връзване имаме 8 ома. При усилвател оразмерен за 4 ома просто ще имаме на половина по-малка изходна мощност. Няма проблем за усилвателя. Проблем ще има при паралелно връзване на 2 4-омови колонки. Тогава импеданса ще е 2 ома и тежко му на усилвателя.[/quote]
добре а ти какво ме съветваш да направя? ако има кабели отзад да пробвам да ги вържа, така ли?
|
Пон Сеп 26, 2005 7:54 pm |
|
 |
bobi_23
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 5:08 pm Мнения: 65 Местоположение: Радомир
|
Цитат: на теб предните на вратите и на таблото си ти свирят така ли?
Да ти кажа честно тези във вратите със сигурност ми свирят, ама за тези в таблото не знам. Утре ще ги проверя и ще ти кажа.
_________________ Bravo 1.6 16V '97
|
Пон Сеп 26, 2005 8:03 pm |
|
|