|
 |
 |
|
Дата и час: Чет Май 29, 2025 12:31 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 2 мнения ] |
|
Забравяне на часа и временните километри
Автор |
Съобщение |
nickibel
Регистриран на: Пет Фев 01, 2008 1:08 am Мнения: 1 Местоположение: Белене
|
 Забравяне на часа и временните километри
FIAT Tempra 1.6 SX ie.Cat от няколко дни " забравя " колко е бил часа и показанията на временния километраж!!!
Значи, влизам в колата, давам контакт и часовника, показва 00 00 часа. Настройвам го, паля двигателя и тръгвам на път. Всичко работи коректно. Стигам на мястото за което съм тръгнал. Часовника до това време е работил нормално. Показанията на временния километнраж- също. ГАСЯ двигателя и след малко като дам контакт, часовника и километража са на 0000.всеки път, когато изгася двигателя. Незнам дали има връзка, но мисля, че това съвпада с времето, когато един " майстор " проби един сноп кабели в багажника, но сигурен съм, че ги върза както си бяха! Прочетох в този форум, че "е изгоряла паметта на... ". По- ми звучи логично да се е прецакало захранването, от което черпят ток въпросните консуматори. Някой има ли идея за какво става въпрос, защото тва с километража много ме притеснява, тъй като съм на газ и ми е страшно неудобно!
|
Чет Юли 03, 2008 7:41 am |
|
 |
Rokambol
|
Най-вероятно е прекъснат захранващ проводник към таблото. Часовника при Типо/Темпра работи непрекъснато, като само подсветката му зависи от контакта. Свали таблото и проследи пистата, захранваща часовника. С километража ще е доста по-трудно. Трябва да намериш (+) и (-). Този за лампичката не те интересува. Съмнявам се да е в (-) проблема, но не е изключено. Ще се наложи да направиш замервания с мултицет на захранващото напрежение, спрямо общия и локалния (-), обикновено са един и същ. С контакт и без контакт. Би трябвало (+) или (-) да изчезва при отнемане на контакта, а да се "появява" при подаване на такъв. Ако всичко е наред(т.е. захранване има и в двата случая), работата става по-сложна. Направи горните замервания и пиши за резултата.
P.S. Кои кабели са прекъсвани в багажника? Възможно е заради проблем с инсталацията на чек-панела(която продължава и към багажника) да се получава утечка през тази за часовника или нещо подобно. Няма да е зле да размотаеш изолацията на прекъснатите кабели и да провериш отново дали всички кабели по цвят са свързани надеждно и дали няма случаен контакт между съседни.
|
Чет Юли 03, 2008 7:52 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 2 мнения ] |
|