Дата и час: Сря Май 28, 2025 11:47 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Избор на бас за амп Boschmann XR-222 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Избор на бас за амп Boschmann XR-222
Усилвателя както в заглавието съм написал е Boschmann XR-222.Моля дайте ми съвет какъв говорител да взема.Искам да сложа най-накрая някаква музика в колата и за това се чудя кой е най-подходящият говорител за моят усилвател.Бях се спрял на ето този Hertz ES300 D и на Pioneer и се спрях на един модел TS-W307D4 , но ме притеснява, че моят усилвател захранва в мостов режим 1x250W RMS и ако усиля малко повечко да не би да не свири добре.Все пак RMS-а на говорителя е 400W и точно това ме притеснява.Разбира се мога да отделя до 150лв. за говорител и за това се допитвам до вас ако го свържа Pioneer-а към усилвателя дали ще си пасне?!?!Разбира се ще изчисля кутията с "BassBox" или "JBL SpeakerShop".Също така разбрах от разни мнения и четива, че говорителя трябва да е по-мощен от усилвателя със 100W RMS за да се използва дълготрайно и да нямаме проблеми.Пример - Усилвател мостов режим (bridge) 1x250W RMS / говорител 350W RMS и т.н., а точно това ме притеснява, че Pioneer-а е повече от 100W RMS мощен от усилвателя и не знам дали ще свири добре :-(

Съб Май 10, 2008 11:10 am
UNREAD_POST 
По-добре си вземи малко по-мощен говорител,че аз 2 пъти горя един и същи бас-той е 100W RMS и щом го усиля повечко и хоп...Та и аз съм горе-долу пред същата дилема като тебе за говорител.На няколко сайта ми попада информация,че говорителя трябва да е поне 100W по-мощен от усилвателя,че стават бели.Айде моя говорител е благоевградски и за 10лв ми го пренавиват,ама ако изгориш един Pioneer къде ще идеш да ти го правят и колко ли ще ти вземат.Като варианти аз на твое място бих имал избор между тия:
http://www.electron.bg/product_info.php ... 00&pto=160
http://www.avitel-bg.com/?PageID=11&RecordID=54
http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=09022141

Съб Май 10, 2008 3:49 pm
UNREAD_POST Re: Избор на бас за амп Boschmann XR-222
stormi написа:
... точно това ме притеснява, че Pioneer-а е повече от 100W RMS мощен от усилвателя и не знам дали ще свири добре :-(

Ако съм разбрал добре говорителя ти е повече от 100W по-мощен от усилвателя.. ако е така - връзвай го и не се кахъри, то ще си пее колкото му подадеш, няма да можеш да използваш максималната му мощност, но ще достигаш оптималната, което е добре и ще амортизира по-малко говоритела.
Естествено изчакай мнението и на някой по-компетентен от мен, понеже аз само съм чел тук - там за тея неща. И доколкото знам ако говоритела ти е мноооого по - мощен от усилватела, май има вероятност да издумкаш усилватела ... ама за това не съм много сигурен. :cool:

Съб Май 10, 2008 4:02 pm
UNREAD_POST Re: Избор на бас за амп Boschmann XR-222
CHILIEV написа:
...ако говоритела ти е мноооого по - мощен от усилватела, май има вероятност да издумкаш усилватела ... ама за това не съм много сигурен. :cool:

Няма такава опасност, ако използва усилвателя до 80-90% от възможностите му. А и днешните усилватели си имат защити, така че... :cool: Пък и да стоиш в кола с включена 100W-атова музика е ненормална работа (лично мнение) . Yellow_Flash_Colorz_PDT_09

Съб Май 10, 2008 4:49 pm
UNREAD_POST 
pi4_s_bravo значи от трите говорителя най-много допада Sony-то поради простата причина, че е 380W RMS, а аз както написах по-горе трябва говорителя да е със 100W RMS, по-мощен от максималната мощност на усилвателя за да не се прецака говорителя.На мен въпроса ми беше друг.Понеже усилвателя ми захранва 250W RMS (реална мощност) и съм намислил да взема Pioneer-а, а той е 400W RMS (реална мощност) и е повече от 100W RMS по-мощен от усилвателя и дали ще свири добре?!?!Май пак няма да ме разберете :D.

CHILIEV написа:
И доколкото знам ако говоритела ти е мноооого по - мощен от усилватела, май има вероятност да издумкаш усилватела ... ама за това не съм много сигурен. Smilie_PDT

За това има разни бушони и разни защити както от прегряване така и от претоварване :cool:

sok1 написа:
Пък и да стоиш в кола с включена 100W-атова музика е ненормална работа (лично мнение) . Yellow_Flash_Colorz_PDT_09

Колега познавам много хора дето имат такава музика и още не са изтрещели :D.Имам един приятел дето има BMW стара тройка и има 12 говорителя (не само басови разбира се).Та на човецеца му казаха, че имал около 50% оглушаване и не чувал добре Yellow_Flash_Colorz_PDT_04.Също така на братовчед ми Volvo-то ламарината се огъва от басове, но все пак са манияци, а аз искам да свири с нормален бас, а когато усиля да се чува много добре и да има хубав и мощен бас :D

Съб Май 10, 2008 10:47 pm
UNREAD_POST 
Не се коси,че говорителя е по-мощен от усилвателя.Така ще можеш да си напъваш усилвателя почти до край без да мислиш дали няма да ти изгори баса (неприятно е).Аз с 2 варианта на свързване-единия 4x60w RMs,другия 2х170rms.Баса ми е (беше) 100w Rms .При по-слабия вариант свири добре,ама нямаше опасност от изгаряне.При втория свиреше маниашки добре,ама за кратко (и то за 2-ри път).Та от опит ти казвам по-добре си вземи някой бас с поне 100W rms отгоре за да си спокоен.Пък и така ако решиш да сменяш амп-а след време да имаш аванс за повечко сила без да сменяш пак говорителя :)

Съб Май 10, 2008 11:03 pm
UNREAD_POST 
Колега точно мен това ме мъчи, че единият говорител дето съм си харесал е повече от 100W RMS мощен от усилвателя.Говорителя е мощен със 150W RMS от усилвателя и не знам дали ще свири добре или като поусиля да не дращи, защото усилвателя ще е слаб за тоя говорител.

P.S.: Дай ми най-накрая пълномощно по скайпа :)

Съб Май 10, 2008 11:13 pm
UNREAD_POST 
В един сайт http://www.ljclub.net/ на самите говорители съветват да се оставя Субуфера да е поне 100W rms отгоре над усилвателя.За долно ограничение няма,тоест при говорител 400W rms препоръчват да се слага на усилвател ДО 300W rms примерно.И щом не са сложили долна граница,значи няма толкова значение колко е надолу под тия ватове.То оптимален вариант е Субуфер и усилвател от една и съща марка с една и съща номинална мощност,щото иначе се разминават стандартите между фирмите и затуй се получават фалове-или неможе да се напъне докрай говорителя,или гори.Има и сносни басове на Boschmann за прилични пари.Виж в тоя сайт по-горе има направо готови кутии с Bochmann ZX122xpro за общо 130лв.Там след като ампа ти ще е една марка с баса може и да се нагодят едно към друго.

Съб Май 10, 2008 11:49 pm
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
stormi , Колега аз имам един TS-W307D4 който знаеш е двунамотков , на нега сам сложил
амп 2x200рмс , но това да не те тревожи че апм-а ти е по слаб от говорителя !
Защото в Uno-то имам TS-W306DVC също двунамотков , сащите характеристики има като D4-та
и съм го варзал с един малък Pioneer , който на мост дава 200рмс ...
Та тава което искам да кажа е , че за мен наи-добре си вземи Пайнера :) ...

И ако взимаш Двунамотков говорител ти препорачвам (ако ти е двуканален амп-а)
да не го връзваш на "мост" ами да го вържеш каналите от амп-а към каналите на
говорителя :wink: . . .

Нед Май 11, 2008 9:34 am
Профил
UNREAD_POST 
pi4_s_bravo написа:
В един сайт http://www.ljclub.net/ на самите говорители съветват да се оставя Субуфера да е поне 100W rms отгоре над усилвателя.За долно ограничение няма,тоест при говорител 400W rms препоръчват да се слага на усилвател ДО 300W rms примерно.И щом не са сложили долна граница,значи няма толкова значение колко е надолу под тия ватове.То оптимален вариант е Субуфер и усилвател от една и съща марка с една и съща номинална мощност,щото иначе се разминават стандартите между фирмите и затуй се получават фалове-или неможе да се напъне докрай говорителя,или гори.Има и сносни басове на Boschmann за прилични пари.Виж в тоя сайт по-горе има направо готови кутии с Bochmann ZX122xpro за общо 130лв.Там след като ампа ти ще е една марка с баса може и да се нагодят едно към друго.

Колега аз много добре го знам тоя сайт, но искам говорителя да е по-качествен като изработка и като изкарване на звук :wink: Мен точно това ме притеснява, че ако усиля малко повечко от половината и не знам дали ще смогне усилвателя и дали няма да започне да "грачи" говорителя.Иначе за марката Boschmann и казаха или поне така разбрах, че само усилвателите йм са добри, но не мога да кажа и за говорителите същото.Казаха ми, че имали проблеми с магнита след време и за това не искам да си взимам като усилвателя такава марка говорител!Аз съм на принципа - "по-добре по-скъпо да излезе, от колкото след малко време пак да се ръся с пари за дадено нещо!"Значи свързвах един Boschmann VT-12KR и свирна доста добре.Тресеше ми се задната чистачка Yellow_Flash_Colorz_PDT_06.Също така и един Magnat и много повече ми хареса Magnat-а как свирна и за това съм се спрял на нещо качествено.Мислех да си взема Hertz, но ми се вижда малко множко да дам 179лв. само за говорител и отделно за плоскост за кутия и материали.

Martin's написа:
stormi , Колега аз имам един TS-W307D4 който знаеш е двунамотков , на нега сам сложил
амп 2x200рмс , но това да не те тревожи че апм-а ти е по слаб от говорителя !
Защото в Uno-то имам TS-W306DVC също двунамотков , сащите характеристики има като D4-та
и съм го варзал с един малък Pioneer , който на мост дава 200рмс ...
Та тава което искам да кажа е , че за мен наи-добре си вземи Пайнера Smilie_PDT ...

И ако взимаш Двунамотков говорител ти препорачвам (ако ти е двуканален амп-а)
да не го връзваш на "мост" ами да го вържеш каналите от амп-а към каналите на
говорителя Smilie_PDT . . .

Колега знам, че е двунамотков говорителя, но ме е страх да не би после да се наложи да сменям усилвателя, а не ми се ще, защото е чисто нов и съм го свързал към елипси LG LAS-6930 и не се е тормозил изобщо.Само искам да те попитам свири ли добре като си свързал TS-W306DVC към усилвателя Pioneer както сам казваш, че е 200W RMS?!?!Значи ако свири и има хубав бас значи щом моят е с 50W RMS повече от твоя ще свирне прилично :D

Ампа ми е двъканален.Взех си 2-канален, защото мисля само един бас да свържа към него и нищо повече.Елипсите от плейъра, както и предните на вратата.Само по-натам трябва да си взема и за таблото дето са решетките (разбрах, че там ставали 8см.), но не знам точно какви, но всичко с времето си.

P.S.:Колега можеш ли да направиш клипче и да го качиш в zazz.bg или youtube.com за да видя и чуя как "думка"?Ако имаш скайп ми пиши там.

Нед Май 11, 2008 12:00 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
stormi написа:
Колега точно мен това ме мъчи, че единият говорител дето съм си харесал е повече от 100W RMS мощен от усилвателя.Говорителя е мощен със 150W RMS от усилвателя и не знам дали ще свири добре или като поусиля да не дращи, защото усилвателя ще е слаб за тоя говорител.

P.S.: Дай ми най-накрая пълномощно по скайпа :)
Слагай и не се чуди нищо му нема!

Нед Май 11, 2008 6:36 pm
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
Колега ако имаш път насам да видиш как свири :wink:
Музиката в колата е мн добра , огледала , номер това за нищо го нямам . . .
(просто си е мн добра,вътре е перфектна)

За клип да направя нз как ще чуеш как е ...
За снимки да направя да видиш само , че амп-а е 200W . . .
А така както ти казах да варжеш , вече близо 2год. свири !
Кутията е самоделка аз сам си я правил по обема даден на листовката на
говорителя ...
Няма да сгрешиш ако вземеш D4-ta !

Нед Май 11, 2008 11:02 pm
Профил
UNREAD_POST 
Аз хубаво ще го взема, но разбирам, че на повечето хора не йм харесва тая марка Pioneer.За това се чудя какъв да бъде.То и без това ще мога да си го позволя след 1 месец и за това чакам още съвети за говорител до около 350-400W RMS и да не бъде по-скъп от 140-150лв.

Нед Май 11, 2008 11:41 pm
UNREAD_POST 
stormi написа:
Аз хубаво ще го взема, но разбирам, че на повечето хора не йм харесва тая марка Pioneer.За това се чудя какъв да бъде.То и без това ще мога да си го позволя след 1 месец и за това чакам още съвети за говорител до около 350-400W RMS и да не бъде по-скъп от 140-150лв.

То и Фиатите не ги харесват,ама ние сме си доволни нали :-D Взимай Pioneer няма да сбъркаш :)

Пон Май 12, 2008 8:28 am
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
От Pioneer не са доволни тези които го нямат :cool: . . .
Все пак ти си решаваш . . .

За мен Pioneer са най :wink: (Всеки си има свое разбиране за марките)

Пон Май 12, 2008 12:53 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща