Дата и час: Сря Май 28, 2025 11:42 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Разлики в свързването на фаровете на Браво и Мареа? 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Разлики в свързването на фаровете на Браво и Мареа?
Мисля ако си намеря фарове от Мареа с лупи и трябва да сложа моите с рефлекторите на Мареа-та ,а с лупите на Бравото какви разлики има в захранващите кабели и какво трябва да се преправи?Куплингите на захранването иначе еднакви ли са,и на коя от двете коли трябва повече преправяне? :)

Чет Май 08, 2008 6:53 pm
UNREAD_POST 
Общо взето теоретично разбрах каква е разликата.По-интересно е практически как да се изпълнят промените и при двете коли (по-специално на Мареата какво да се преправи).

Чет Май 08, 2008 8:43 pm
UNREAD_POST 
При "лупите" габарита е на отделен куплунг.

Чет Май 08, 2008 8:45 pm
UNREAD_POST 
Да де това го знам,въпроса е практичеки как да се изпълни свързването на фара от Браво към Мареата.Ако е само в това разликата ще го скълъпя някакси и ще стане.

Чет Май 08, 2008 9:09 pm
UNREAD_POST 
Разлика в схемите има (преди всичко за различните модификации, не толкова за моделите), но те не те интересуват. Като изключим габарита и мигача, останалото трябва да е 1:1. Скоро Ferrari монтира фарове с лупи на неговата. Не е споменавал за преправяне на инсталацията.

Пон Май 12, 2008 3:26 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Имаше преправяне. Куплунга е един и същ, но от него се изважда кабела за габарита и се свързва отделно към габарита на фара. Това е.

Пон Май 12, 2008 4:50 pm
Профил ICQ YIM
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
Искам да попитам Ferrari след като си е сложил лупи колко струват и дали са нови или втора ръка! Мерси предварително !

Пон Май 26, 2008 6:34 pm
Профил
UNREAD_POST 
Нови Валео са по 610 лв бройката.Има едни нови пак с лупа ама някаква куче марка за по 130лв ама нищо общо с Валео-то.Най-добрия вариант е да си вземеш 2 ръка Валео от Мареа-цени около 80-120лв на фар.Преправяне има съвсем леко-резват се 2 жици и се пускат 2 нови и всичко е точно,а разликата е поне 50% осветяване сравнение с рефлекторните фарове.

Пон Май 26, 2008 7:49 pm
UNREAD_POST 
Такааа...да си позавърша темата-Изисква се леко преправяне на кабелите,проследява се кой кабел е за габарита на бравото и се прерязва,удължава се и се слага на "+" на габарита в Мареевия фар.Масата на целия фар се срязва и с лустра клема се съединява,като се пусне една нова маса от общата,която да отива за " - " на Мареевия фар.Отначало ми правеха мизерии новите фарове с реглажа-първо десния не искаше да се вдига достатъчно,после и левия стачкува (снощи) и днеска реших да ги науча на ред.Много лесно се разглобяват за почистване тия фарове (от Мареа),аз и на Бравото съм ги чистил та мога да обобщя как горе долу става.Хубаво е времето да е топло и да се понапече на слънце колата за да омекне "дъвката" с която е залепено стъклото на фара,взима се сешоар и 2 отверки,нагрява се отвсякъде стъклото и се отлепва много лесно.Свалят се рефлектора с лупата и се доразглобяват-лупата с рефлекторчето към нея се отделят едно от друго,рефлектора за дългите остава с корпуса на рефлекторите.Всичко се мие с мека гъба и автошампоан,като се внимава да не остават излишни капки по частите при съхнене.Ако има проблеми с недостатъчно повдигане,той се решава като ябълката в средата на рефлектора и така избутва долната част на рефлектора навън и се повдига нивото.След това се сглбява хубаво всичко като пак се нагрее дъвката за да залепне стъклото.При проведената проба след тия интервенции със съвсем обикновени крушки ефекта е поразителен,за момента даже съм се отказал от ксенон.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Съб Май 31, 2008 10:40 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Браво колега спести ми доста чудене! И аз скоро ще ги сменям моите само да ми се намери някой излишен лев , а можеш ли да ме орянтираш за цена , ти твоите за колко ги взе?

FIAT Marea 1.9 TDI 100 кс

Пон Юни 02, 2008 12:38 pm
Профил
UNREAD_POST 
Цената за втора ръка Валео варира от 70-120 лв за брой.Аз моите ги намерих за по 70лв единия от едно момче от Варна.Търси по обявите за Мареа на части или по разни автоморги.После задължително чистене както направих аз и ще видиш пълната им сила на тия фарове :)

Пон Юни 02, 2008 7:13 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Цената е добра! Аз съм фен на "angel eye" и със сигорнос ще ги отворя за да ги поставя и тогава ще ги почистя. Само незнам как ще ги вържа ,но някаде из форума четох че се вързвали с габаритите и затова преправянето при мен ще е малко повече! Мерси!!! :cool:

П.С. - Малко се отклонявам от темата но много ме кефи предната ти броня копувал ли си си я или си я прави?

Пон Юни 02, 2008 11:40 pm
Профил
UNREAD_POST 
Това на аватара засега е само дорисувана на Paint,ама ако се замогна несметно знае ли човек Yellow_Flash_Colorz_PDT_08

Вто Юни 03, 2008 7:34 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
И все пак е много добро като идея на мен много ми харесва караи че е на Paint , а относно замогването , стискам палци! :cool:

Вто Юни 03, 2008 12:16 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Абе аз имам два фара с лупи но единоят е с счупено стъкло а другият много надран ако сложа само лупите на обикновенно Валео мислите ли че ще пасне на мястото на рефлектора.

Сря Юни 04, 2008 8:22 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща