|
|
Дата и час: Сря Май 28, 2025 11:42 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Разлики в свързването на фаровете на Браво и Мареа?
Автор |
Съобщение |
pi4_s_bravo
|
 Разлики в свързването на фаровете на Браво и Мареа?
Мисля ако си намеря фарове от Мареа с лупи и трябва да сложа моите с рефлекторите на Мареа-та ,а с лупите на Бравото какви разлики има в захранващите кабели и какво трябва да се преправи?Куплингите на захранването иначе еднакви ли са,и на коя от двете коли трябва повече преправяне? 
|
Чет Май 08, 2008 6:53 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Общо взето теоретично разбрах каква е разликата.По-интересно е практически как да се изпълнят промените и при двете коли (по-специално на Мареата какво да се преправи).
|
Чет Май 08, 2008 8:43 pm |
|
 |
sok1
|
При "лупите" габарита е на отделен куплунг.
|
Чет Май 08, 2008 8:45 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Да де това го знам,въпроса е практичеки как да се изпълни свързването на фара от Браво към Мареата.Ако е само в това разликата ще го скълъпя някакси и ще стане.
|
Чет Май 08, 2008 9:09 pm |
|
 |
Rokambol
|
Разлика в схемите има (преди всичко за различните модификации, не толкова за моделите), но те не те интересуват. Като изключим габарита и мигача, останалото трябва да е 1:1. Скоро Ferrari монтира фарове с лупи на неговата. Не е споменавал за преправяне на инсталацията.
|
Пон Май 12, 2008 3:26 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Имаше преправяне. Куплунга е един и същ, но от него се изважда кабела за габарита и се свързва отделно към габарита на фара. Това е.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Пон Май 12, 2008 4:50 pm |
|
 |
PB 5976 BC
Кара велосипед
Регистриран на: Съб Мар 22, 2008 9:31 pm Мнения: 27 Местоположение: Пловдив 01 Централен
|
Искам да попитам Ferrari след като си е сложил лупи колко струват и дали са нови или втора ръка! Мерси предварително !
_________________ Fiat Bravo 1.6i 16V
http://www.vbox7.com/play:20e9baa0
|
Пон Май 26, 2008 6:34 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Нови Валео са по 610 лв бройката.Има едни нови пак с лупа ама някаква куче марка за по 130лв ама нищо общо с Валео-то.Най-добрия вариант е да си вземеш 2 ръка Валео от Мареа-цени около 80-120лв на фар.Преправяне има съвсем леко-резват се 2 жици и се пускат 2 нови и всичко е точно,а разликата е поне 50% осветяване сравнение с рефлекторните фарове.
|
Пон Май 26, 2008 7:49 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Такааа...да си позавърша темата-Изисква се леко преправяне на кабелите,проследява се кой кабел е за габарита на бравото и се прерязва,удължава се и се слага на "+" на габарита в Мареевия фар.Масата на целия фар се срязва и с лустра клема се съединява,като се пусне една нова маса от общата,която да отива за " - " на Мареевия фар.Отначало ми правеха мизерии новите фарове с реглажа-първо десния не искаше да се вдига достатъчно,после и левия стачкува (снощи) и днеска реших да ги науча на ред.Много лесно се разглобяват за почистване тия фарове (от Мареа),аз и на Бравото съм ги чистил та мога да обобщя как горе долу става.Хубаво е времето да е топло и да се понапече на слънце колата за да омекне "дъвката" с която е залепено стъклото на фара,взима се сешоар и 2 отверки,нагрява се отвсякъде стъклото и се отлепва много лесно.Свалят се рефлектора с лупата и се доразглобяват-лупата с рефлекторчето към нея се отделят едно от друго,рефлектора за дългите остава с корпуса на рефлекторите.Всичко се мие с мека гъба и автошампоан,като се внимава да не остават излишни капки по частите при съхнене.Ако има проблеми с недостатъчно повдигане,той се решава като ябълката в средата на рефлектора и така избутва долната част на рефлектора навън и се повдига нивото.След това се сглбява хубаво всичко като пак се нагрее дъвката за да залепне стъклото.При проведената проба след тия интервенции със съвсем обикновени крушки ефекта е поразителен,за момента даже съм се отказал от ксенон.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Съб Май 31, 2008 10:40 pm |
|
 |
shark
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Апр 05, 2008 8:11 pm Мнения: 86 Местоположение: Бургас
|
Браво колега спести ми доста чудене! И аз скоро ще ги сменям моите само да ми се намери някой излишен лев , а можеш ли да ме орянтираш за цена , ти твоите за колко ги взе?
_________________ FIAT Punto 1.8 HGT 131 кс FIAT Bravo 1.9 TDI 100 кс FIAT Marea 1.9 TDI 100 кс FIAT Marea 1.9 TDI 100 кс
|
Пон Юни 02, 2008 12:38 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Цената за втора ръка Валео варира от 70-120 лв за брой.Аз моите ги намерих за по 70лв единия от едно момче от Варна.Търси по обявите за Мареа на части или по разни автоморги.После задължително чистене както направих аз и ще видиш пълната им сила на тия фарове 
|
Пон Юни 02, 2008 7:13 pm |
|
 |
shark
Кара Фиатче 126
|
Цената е добра! Аз съм фен на "angel eye" и със сигорнос ще ги отворя за да ги поставя и тогава ще ги почистя. Само незнам как ще ги вържа ,но някаде из форума четох че се вързвали с габаритите и затова преправянето при мен ще е малко повече! Мерси!!!
П.С. - Малко се отклонявам от темата но много ме кефи предната ти броня копувал ли си си я или си я прави?
_________________ FIAT Punto 1.8 HGT 131 кс FIAT Bravo 1.9 TDI 100 кс FIAT Marea 1.9 TDI 100 кс FIAT Marea 1.9 TDI 100 кс
|
Пон Юни 02, 2008 11:40 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Това на аватара засега е само дорисувана на Paint,ама ако се замогна несметно знае ли човек 
|
Вто Юни 03, 2008 7:34 am |
|
 |
shark
Кара Фиатче 126
|
И все пак е много добро като идея на мен много ми харесва караи че е на Paint , а относно замогването , стискам палци! 
|
Вто Юни 03, 2008 12:16 pm |
|
 |
dani389
Кара кола
Регистриран на: Пон Фев 27, 2006 9:28 pm Мнения: 241 Местоположение: Варна 01 Одесос
|
Абе аз имам два фара с лупи но единоят е с счупено стъкло а другият много надран ако сложа само лупите на обикновенно Валео мислите ли че ще пасне на мястото на рефлектора.
_________________ FIAT BRAVA 16.16V.ELX
|
Сря Юни 04, 2008 8:22 pm |
|
|