|
 |
 |
|
Дата и час: Чет Май 29, 2025 12:31 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
Помощ - свети ми лапичката
Автор |
Съобщение |
dimo_J85
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Дек 15, 2007 2:11 pm Мнения: 75 Местоположение: Бургас
|
 Помощ - свети ми лапичката
Колеги, какво става? От 2 дни ми свети лапата за износени накладки, а преди 2 седмици ги сменях и са нови.Когато свалих гумата видях, че датчика е закачен добре, разкачих го и го закачих пак, 2 4аса не светеше тази лампичка, и пак започна.Къде да търся проблема?
_________________ Fiat Brava 1.9TD 100
|
Вто Май 06, 2008 4:43 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Проблема е някъде из кабеляците-най-често кабела се прокъсва и дава на маса.Аз тъй като сам си поддържам колата и минавам за що-годе грамотен човек тоя датчик въобще съм го разкачил след като си сложих новите дискове и накладки.Тоя датчик е за хора,които не разбират кое колко се износва и затова са го сложили (мое мнение)
|
Вто Май 06, 2008 4:47 pm |
|
 |
dimo_J85
Кара Фиатче 126
|
и според теб кое е по добре да го разкача( трябва ли да го изолирам щот да не се намокри нещо да стане) или да резна кабелчето дето излиза от накладките и пак да го изолирам
|
Вто Май 06, 2008 8:12 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Цялата идея на тоя датчик е гениално проста-в накладката от тялото и има проводник до определена дълбочина.При износване на накладката до това ниво се стига до проводника и той започва да дава на маса през диска и окачването до минуса на акумулатора и се затваря веригата и лампата светва.Тоест самия кабел може да ти замасява от началото на накладката по кабела до таблото.Можеш да пробваш да го разкачиш първо от накладката,ако не изгасне лампата значи е замасило по-нагоре по веригата.Може да се търси на работеща кола като се мърда кабела и така да откриеш къде се е протрил и дава контакт.Там го изолираш с изолирбанд и си готов.С откачане от накладката не мисля,че ще решиш проблема,щото ако са ти нови няма как да е стигнало до проводника и дава контакт от там.
|
Вто Май 06, 2008 9:40 pm |
|
 |
dimo_J85
Кара Фиатче 126
|
мерси колега вече имам ясна представа какво ще направя:тъй като съм сигурен че проблема не е по нагоре във веригата а и не ми се играе да търся къде замасява ще го срежа тоя кабел и ще го изолирам за по сигурно като се намокри да не стане фал и това е благодаря ти за компетентния отговор въпреки че цялата идея на тоя датчик ми е понятна 
|
Вто Май 06, 2008 10:56 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Няма защо  И все пак и да не го изолираш хубаво в най-лошия случай пак ще ти светне лампата.Аз съм ги изолирал и вързал и двата края за спирачния маркуч и си свиркам.На мнение съм,че който неможе да си провери накладките и светещата лампа няма да го спаси.
|
Вто Май 06, 2008 11:11 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|