Дата и час: Пон Май 26, 2025 6:57 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Възможно ли е да ми падне акумулатора.... 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Възможно ли е да ми падне акумулатора....
...Понеже си чистих фаровете и боядисах тоя металния капак на крушката. и реших да го изпека като пусна фаровете.Та колата си стои в гаража и така без да е включен двигателя, си пуснах 3,4 пъти фаровете , за мо 10.15 мин.И ся неще да запали.Възможно ли е да ми е паднал акумулатора от това нещо?
Конкретно ме интересува това!!!
Благодаря ВИ!!!

Пет Апр 18, 2008 9:52 pm
UNREAD_POST 
Колега напълно възможно е. Разбирам че колата ти е стояла 40-60 минути на фарове, ако си с нов акумулатор няма проблем, но ако е на 2-3 години е напълно нормално да падне и да няма ток за да запали.

Пет Апр 18, 2008 10:02 pm
UNREAD_POST 
На половин година е . Аз си знам че е нормално , но просто спорех с баща ми. И исках да се допитам до Вас, щотото според мен си е напълно нормално, но според баща ми, не било нормално и не можел да ми падне акумулатора от това нещо.То времето някъде около , 30, 40 мин. ама на изгасен двигател, съвсем нормално е според мен.
И така де, ся ще го заредя малко. :)

Пет Апр 18, 2008 10:08 pm
UNREAD_POST 
Колега ако е паднал акумулатор на шест месеца, то причината не е само в 30-40 минути фарове. Моя акумулатор е на почти година, и съм убеден, че ако го оставя един час на да дава ток на биксенона, пак ще има ток за да запали.

Пет Апр 18, 2008 10:15 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST кола
може и да падне ако не е нов или не е зареждан от колата
стартера върти ли свети ли нещо
подобре го зареди и тогава пробвай
да не светне кода като е паднал под 10 волта

http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/
http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat

Пет Апр 18, 2008 10:55 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
Елементарната сметка показва, че при консумация от около 140W (фарове+габарити+осветяване на номера), тока, подаван от акумулатора е ~12A. За 30 мин, не би трябвало да падне до степен, да не може да завърти стартера. Все пак зависи от това колко Ah е самият акумулатор и какво е моментното му състояние. По-късно мога да пусна точната формула, за да стане ясно всичко.

Пет Апр 18, 2008 11:33 pm
UNREAD_POST 
LEVSKI написа:
Колега ако е паднал акумулатор на шест месеца, то причината не е само в 30-40 минути фарове. Моя акумулатор е на почти година, и съм убеден, че ако го оставя един час на да дава ток на биксенона, пак ще има ток за да запали.

При теб консумацията е много по-малка.

Съб Апр 19, 2008 12:07 am
Кара велосипед
Кара велосипед

UNREAD_POST '
снощи си паля,както винаги беэ проблем,карам си на фарове,спирам за минута след 10 км път с фарове и парно,гася светлините и двигателя и после като паля-прави полвин оборот и край-накрая съвсем умря.Бутаха ме,пак 10 км беэ фарове,гася,паля без проблем,но едната къса не работи и на един завой заедно с мигача почва да чука още нещо-светва ми лампата за еарбега-тупвам го леко-загасва-мигача се оправя.

Въпроса ми е-късо ли прави от вода във фаровете та ми пада акумулатора-не съм се заглеждал ама сигурно има,от влагата електрониката ли е нещо или толкова бързо може да се скапе акумулатора-изведнъж.До сега не ми е правил такива номера иначе е дъртичък,доливана му е някога вода...Той е 55 Аh,а трябва да е 50.

Как мога да разбера? :shock:

Сря Сеп 17, 2008 8:02 am
Профил
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Както пише и Rokambol, зависи и от моментното състояние на акумулатора, от това дали в момента който си включил консуматорите е бил напълно зареден!
Може няколко дни да си я карал само на градско или със запалени фарове и в такива случаи акумулатора не може да се дозареди напълно!
Смятам, че няма да имаш проблем, ако го заредиш отново!

Сря Сеп 17, 2008 9:32 am
Профил WWW
UNREAD_POST Re: '
torko111 написа:
Снощи си паля,както винаги беэ проблем,карам си на фарове,спирам за минута след 10 км път с фарове и парно,гася светлините и двигателя и после като паля-прави полвин оборот и край-накрая съвсем умря....

Колегата е пуснал отделна тема по въпроса. Тук няма смисъл да пишем по този въпрос.
Темата.

Сря Сеп 17, 2008 12:08 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ]