|
 |
 |
|
Дата и час: Чет Май 29, 2025 12:06 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Свети индикатора на инжекциона
Автор |
Съобщение |
feus
Регистриран на: Вто Апр 08, 2008 5:10 pm Мнения: 3 Местоположение: Горна Оряховица
|
 Свети индикатора на инжекциона
Колеги от две седмици ми светна лампичката на ижекционната система.Карах я на компютърна диагностика и ми казаха грешка датчик фаза.След изчистването се появявала пак.
В какво да се съмнявам...възможно лие да е от прехвърлен зъб на ремъка?
Колата си върви но ме е страх да не стане по- лошо.
На газ е с ламбда емулатор.
Благодаря ви!
P.S. Ако някой има схема на кабела за тестване с Autodata моля да сподели.
|
Сря Апр 16, 2008 5:15 pm |
|
 |
Rokambol
|
Пробвай с почистване и регулиране на "фазовия" датчик. Това с чистенето на грешката е временно решение.
Не си посочил модел на колата, двигател....
|
Сря Апр 16, 2008 11:20 pm |
|
 |
feus
Регистриран на: Вто Апр 08, 2008 5:10 pm Мнения: 3 Местоположение: Горна Оряховица
|
Rokambol написа: Пробвай с почистване и регулиране на "фазовия" датчик. Това с чистенето на грешката е временно решение. Не си посочил модел на колата, двигател....
Fiat Brava 1.6 16
|
Чет Апр 17, 2008 9:09 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Този датчик прави едно характерно пукване на корпуса. Ако не се реши проблема може да се наложи да го подмениш. Датчика е скъп (към 130-140лв), а и смяната му иска демонтиране на ремъчна шайба с последваща необходимост от ново правилно зацепване на ремъка.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Чет Апр 17, 2008 12:37 pm |
|
 |
NqKvo_GaDno
Кара балканче
Регистриран на: Чет Апр 10, 2008 9:30 pm Мнения: 49 Местоположение: Стара Загора
|
И моята лампичка на инжекциона свети ама като ходих на диагностика ми казаха че датчика отчитащ температурата на входящия въздух е за смяна и от това светело  Възможно ли е от това да свети или да търся нещо друго ?
П.П. 182А4 мотор
|
Пон Май 05, 2008 12:46 am |
|
 |
pi4_s_bravo
|
При мене светна въпросната лампа при разкачен датчик за температурата на охладителната течност (датчика е на термостата).Така,че щом ти свети лампата и ти дава грешка за датчика на инжекциона е възможно или да е прекъснал кабела до него или самия датчик да си е отишъл.
|
Пон Май 05, 2008 9:59 am |
|
 |
NqKvo_GaDno
Кара балканче
Регистриран на: Чет Апр 10, 2008 9:30 pm Мнения: 49 Местоположение: Стара Загора
|
Ами кабела още в сервиза го гледахме и му нямаше нищо - нито някаде прещипано нито изгоряло някаде ... трябва да е от датчика  Казаха ми 20-30 лв нов .. толкова ли са или са ме слъгали 
|
Вто Май 06, 2008 4:08 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|