|
|
Дата и час: Сря Май 28, 2025 11:47 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Колеги помагайте акумулатора пак е аут
Автор |
Съобщение |
noriaga
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Ное 12, 2007 9:14 am Мнения: 82 Местоположение: София 10 Триадица
|
 Колеги помагайте акумулатора пак е аут
Колеги преди време бях писал че ми падаше на 2 пъти акумулатора. След зареждане караше известно време около месец и пак падаше. Като падна на 3тия път преди около месец направо отидох и купих нов. Ок всичко точно. Замерихме заряда 14 и нещо волта. Човека който го замери каза супер е. Да да ама не. 2 дена не я бях карал и отивам преди около час да запаля да ида малко на пазар и опааа няма никой. Акумулатора пак е на 0 Evil or Very Mad а уж е нов марката е FAAM италиански. Кажете какъв може да е проблема мамка му. Май не е проблема в акумулаторите, защото и стария беше на 2 години не беше някой дърт. Уж зарежда нормално ама акумулаторите падат супер бързо. Да не би да има супер голяма консумация като е загасена, някакъв проблем с тоците......... ама чак пък за 2 дена да се изхаби Evil or Very Mad Кажете къде да я закарам в София където да се занимават с алтернатори и ел. по колите
|
Нед Апр 13, 2008 1:57 pm |
|
 |
Alex_RT
Кара кола
Регистриран на: Пет Дек 01, 2006 8:12 pm Мнения: 294 Местоположение: Казанлък
|
като купуваш акумулатор замерена ли ти е колата дали зарежда,защото при мен поне като купвах тая зима трябваше да се направи замерване и да се отбележи че колата е наред.То че имаш някъде утечка на ток (няколко милиампера- доста често това е аларма и радио) е факт ,но при нов акумулатор малко вероятно е да са само те причината. Провери си дали колата зарежда акумулатора ,можеш и сам да го направиш с мултицет
_________________ Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V SX 1999
|
Нед Апр 13, 2008 2:40 pm |
|
 |
noriaga
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Ное 12, 2007 9:14 am Мнения: 82 Местоположение: София 10 Триадица
|
Alex_RT написа: като купуваш акумулатор замерена ли ти е колата дали зарежда,защото при мен поне като купвах тая зима трябваше да се направи замерване и да се отбележи че колата е наред.То че имаш някъде утечка на ток (няколко милиампера- доста често това е аларма и радио) е факт ,но при нов акумулатор малко вероятно е да са само те причината. Провери си дали колата зарежда акумулатора ,можеш и сам да го направиш с мултицет
Замервано е няколко пъти и при покупката. Сега преди 20мин пак го замерих с мултицет - 14,2 14,3 V показва.
|
Нед Апр 13, 2008 3:30 pm |
|
 |
harifg
Кара кола
Регистриран на: Нед Мар 30, 2008 5:00 pm Мнения: 267 Местоположение: София, Павлово
|
Най вероятно някъде имаш оттечка, която обаче може да бъде хваната много трудно.....
Един прост тест който можеш да направиш, е при слагане на клемите на акумолатора, при изключени всякакви консуматори, да видиш дали дава искрамежду клемата и полюса на акомулатора.....
Преди време имах такъв проблем със старата ми кола и се оказа че е от алармата.......
_________________ Фиат Браво 1.8 16V GT, нормална газова уредба - 12/100 ......
|
Нед Апр 13, 2008 8:16 pm |
|
 |
Rokambol
|
Трябва да се провери консумацията на колата в покой, като и да се премери зарядния ток. Във всеки център(магазин) за акумулатори извършват подобна услуга срещу символично заплащане. Замерването в покой можеш и сам да си направиш, стига да имаш основни понятия по електричество. Зарядния ток е по-сложна работа.
|
Пон Апр 14, 2008 10:44 pm |
|
 |
plambi
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 22, 2005 9:38 pm Мнения: 378 Местоположение: Варна Приморски
|
Вадиш едната клема на акумулатора'+' ,с мултицет даваш да мери ток /mA/,едната сонда на мултицета я свързваш с акумулатора на плюса,а с другата сонда на мултицета я даваш на извадената клема от плюса на акумулатора.Нормално алармата си дърпа около 100 мА,може да имаш и още 100 от други места така че сборно ако е около 200 mA не е тревожно.Ако са повече примерно 500-600 вече наистина има утечка която трябва да се установи от къде е /най-добре вадиш един по един бушоните от таблото докато намериш откъде идва консумацията,един ще оставиш да държи мултицета да гледа показанията,а другия ще вади бушоните/
_________________ Fiat tipo 1.6mi
|
Вто Апр 15, 2008 1:19 am |
|
 |
noriaga
Кара Фиатче 126
|
Колеги имах консумация 0,5А. Оказа се от CD-то. След като го разкачих консумацията стана 0,01А. Т.е. моята аларма гълта само 10мА. Аман от боклуци това cd с свален панел гори колкото крушка 
|
Вто Апр 15, 2008 7:25 am |
|
 |
plambi
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 22, 2005 9:38 pm Мнения: 378 Местоположение: Варна Приморски
|
Можеш да вържеш сд-то да взема ток от контакта/АЦЦ/,като за целта свързваш и двата плюса от сд-то към контакт.По този начин когато колата не е на контакт няма да черпи никакъв ток,но ще си губи станциите.Ако можеш вържи единия плюс на сд-то / за мемори който е/ на постоянен плюс и провери дали има отечка,ако няма остави го така.
Колеги по-принцип колко мА последно е нормално да дърпат алармите,моята дърпа около 100 мА но не ми скапва акумулатора/100 мА е точно консумацията на една малка крушка за табло която е 1.2 вата/
_________________ Fiat tipo 1.6mi
|
Вто Апр 15, 2008 7:47 pm |
|
 |
sok1
|
noriaga написа: Колеги имах консумация 0,5А. Оказа се от CD-то. След като го разкачих консумацията стана 0,01А. Т.е. моята аларма гълта само 10мА. Аман от боклуци това cd с свален панел гори колкото крушка 
Добре е, че си открил причината. А какво ти е CD-то? Защото и куча марка да е, пак не трябва да има такава консумация. Явно има някакъв проблем.
|
Вто Апр 15, 2008 7:56 pm |
|
 |
noriaga
Кара Фиатче 126
|
CD-то е Blaupunkt - Made in Portugal  Днес замерих пак с мултицет. Значи когато cd-тo е вързанo така както е в момента - 2-та плюса постоянен и от контактния ключ са вързани заедно и работи дори без да е на контакт - 0,5А Twisted Evil  Когато кабелите са вързани постарому, цд-то работи само като е на контакт, но си пази настройки и станции - 0,04А. Когато е тотално разкачено - 0,02А - само аларма включена. В крайна сметка просто си вързах кабелите както си бяха с оригиналния касетофон и сега си пази станциите и настройките но мога да слушам само като съм на контакт. Сега консумацията е 0,04А - мисля абсолютно нормално.
|
Вто Апр 15, 2008 8:31 pm |
|
 |
sok1
|
noriaga написа: CD-то е Blaupunkt - Made in Portugal  Днес замерих пак с мултицет. Значи когато cd-тo е вързанo така както е в момента - 2-та плюса постоянен и от контактния ключ са вързани заедно и работи дори без да е на контакт - 0,5А Twisted Evil  Когато кабелите са вързани постарому, цд-то работи само като е на контакт, но си пази настройки и станции - 0,04А. Когато е тотално разкачено - 0,02А - само аларма включена. В крайна сметка просто си вързах кабелите както си бяха с оригиналния касетофон и сега си пази станциите и настройките но мога да слушам само като съм на контакт. Сега консумацията е 0,04А - мисля абсолютно нормално.
Добре си направил!
В интерес на истината не съм мерил консумацията при покой на моето, но мисля, че нещо му има на твоето CD. Моето е ДЕУ (ауууууууууу - демек куча марка) и двата му +ови кабели са свързани директно на плюс, но не ми пада акумулатора.
Така както си го свързал обаче, няма да имаш проблеми.
|
Вто Апр 15, 2008 8:58 pm |
|
 |
Rokambol
|
Половин ампер е доста голяма консумация за CD в "stand by" режим. Няма да е зле свирката да се погледне от специалист. Случайно да си оборудван с електрическа антена или такава с вграден усилвател?
|
Вто Апр 15, 2008 10:43 pm |
|
 |
noriaga
Кара Фиатче 126
|
Rokambol написа: Половин ампер е доста голяма консумация за CD в "stand by" режим. Няма да е зле свирката да се погледне от специалист. Случайно да си оборудван с електрическа антена или такава с вграден усилвател?
Не нямам такива екстри. Добре де ама в момента както го вързах си пази станции, настройки и т.н. просто не работи без да е на контакт колата и харчи само 40мА барабар с алармата. 
|
Вто Апр 15, 2008 11:32 pm |
|
 |
Rokambol
|
Щом си пази станциите, най-вероятно е с вътрешна батерия, поддържаща паметта. Не мога да се съглася, че всичко е изправно, след като има такава яка консумация в покой. Има модели, които са с инвертор за ~200V, захранващи луминисцентен дисплей. Да не би твоя да е такъв? Познава се по допълнителната метална "кутийка", мандахерцаща се извън основния корпус. Ако приемем, че CD-то е напълно изправно, единственото, което остава е да има някаква грешка при монтажа. Можеш ли да опишеш схемно, начина на свързване? Кое, от къде и как? Кой точно модел е "Синята точка"?
|
Сря Апр 16, 2008 11:08 pm |
|
 |
noriaga
Кара Фиатче 126
|
Оказа се че проблема не е в цд-то а в начина на свързване. Както бях написал човека от "оторизирания сервиз" дори не си направи труда да погледне схемата на цд-то, а свърза двата + на късо и си свърши работата .
Абе зачудих се аз не може така тъпо да е измислено, че да трябва да свързвам 2 кабела на едно за да работи без да е на контакт автомобила. Реших да разгледам схемата на цд-то и опааа.. както се вижда на снимката по-долу проблема е бил, че +-вите кабели са им обърнати местата. Та съответно срязах кабелите и ги вързах както е по схемата на цд-то. Сега си бачка без да е на контакт колата, пази си настройките и консумацията му е 30мА. Честито. Twisted Evil
Пак ще посещавам "оторизираните сервизи" на technopolis Twisted Evil Специално този в люлин
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Чет Апр 17, 2008 11:14 pm |
|
|