Дата и час: Пон Май 26, 2025 6:37 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Не стига ток до горивната помпа.....Help 
Автор Съобщение
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST Не стига ток до горивната помпа.....Help
Здравейте,
смених си горивната помпа на типото, обаче не ми стига ток до нея. Масата и минуса са на лице, плюса/фазата липсват.... При прокарване на кабел от плюса на акумулатора до + на помпата, помпата си работи, колата си запали и всичко наред. Бушончетата не са изгорели и релетата са сменени с нови, така че причината не е в тях.Други идеи и предложения. На газ колата няма проблеми.

Пет Апр 11, 2008 6:44 pm
Профил
UNREAD_POST 
Да не би да ти се задействал изключвателя на захранването на помпата, този, който се задейства при удар? Защо не му натиснеш бутона за всеки случай, за проверка?

Пет Апр 11, 2008 7:17 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
За т.нар. Краш бутон ли ми говориш-дето трябвало да ми се намира под седалката??? Ако е за него - нямам такъв. Типото е 92г.

Пет Апр 11, 2008 7:33 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
ако си открил причината,моля те пиши ми едно ЛС щото имам същия проблем,ама аз се санмявам в прекъснат кабел,благодаря!

Вто Окт 14, 2008 12:35 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

А релето видя ли . Не може да няма реле.

Croma 2000IE CHT,/154C3.046/Компютър в колата с 3 операционни систими- Dos6.22 , WIN98,WINXP-SP3,Дъно-6LEBMS-T,Процесор Пентиум 1GHz,Хард диск30G/лаптопски , Видео карта 64М/B Ram 768М/,Bтори акумулатор и UPS, Принтер HP F2180 и трансвертер 150W.Диагностика на колата по време на движение с VISA 1.83 на ABS само , че няма друга естествено.

Вто Окт 14, 2008 2:52 pm
Профил ICQ WWW
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Реленцето на помпата е в двигателния отсек- по средата откъм чистачките над двигателя под пластмасово капаче. Трябва да се свали релето и да се измери при подаване на контакт и при въртене на стартер( проверяват се идвата варианта) дали идва + до едното краче на релето- това е стъпка номер 1.
Провери и пиши.

Вто Окт 14, 2008 5:57 pm
Профил
UNREAD_POST 
А предпазител (бушон) няма ли тая кола ? Ако има и той да бъде инспектиран .

Вто Окт 14, 2008 11:16 pm
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Колеги релето не е едно,там в двигателния отсек под черното капаче има две релета,и две бушончета,едното явно е за помпата,а другото нямам идея за какво е ама са едно до друго и пред всяко реле има по едно бушонче,бушончетата са здрави,а как да проверя релетата.

Чет Окт 16, 2008 10:40 am
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Другото реле е за дюзата

Чет Окт 16, 2008 10:44 am
Профил ICQ YIM
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Трябва ти един мултицет включен на омметър. Вадиш едното реле ,удължаваш кабелите на мултицета да стигат от плюса на помпата до релетата и мериш верига на кабелите които отиват до релето.Така намираш кое от двете релета е за помпата. т.е както е включен мултицета на схемата. Значи О ома за верига и при положение ,че ти е здрав предпазителя или мериш първо върху него за да си сигурен, че до него всичко е окей. Тези измервания когато колата не е на контакт.Като намериш кое ти е релето на помпата вече е по лесно. Намираш кои два контакта на релето ти са бобинката му по принцип с мултимера трябва да измериш между тях 300 ома .... Горе долу ...все пак. Подаваш контакт и слагаш уреда на постоянно напрежение и дори при свалено реле трябва да имаш +12V на единия контакт и маса. Това означава , че имаш управление на релето от контактния ключ ,то трае няколко секунди но за по сигурно може да въртиш на стартер. Е ..малкия ме дърпа да го преспивам , спирам с писането за сега.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Croma 2000IE CHT,/154C3.046/Компютър в колата с 3 операционни систими- Dos6.22 , WIN98,WINXP-SP3,Дъно-6LEBMS-T,Процесор Пентиум 1GHz,Хард диск30G/лаптопски , Видео карта 64М/B Ram 768М/,Bтори акумулатор и UPS, Принтер HP F2180 и трансвертер 150W.Диагностика на колата по време на движение с VISA 1.83 на ABS само , че няма друга естествено.

Чет Окт 16, 2008 9:43 pm
Профил ICQ WWW
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
благодаря за изчерпателния отговор,разбрах че релето на помпата е наред,май е нещо по трасето,пак благодаря аз продължавам по трасето :cool:

Нед Окт 19, 2008 12:15 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ]