Автор |
Съобщение |
alfamicin
Регистриран на: Пон Мар 31, 2008 9:28 am Мнения: 3 Местоположение: София 15 Младост
|
 "City"-режим на пунто 2
Здравейте колеги!
Брат ми че си взе едно Пунто 1.2 60 кс 2005г. и понеже се намират много
"разбирачи"(особено на италианското автомобилостроене) и ми развиват теории че въпросния електро-усилвател на волана се пецаквал през 1мес.
Моля ако някой знае за това да сподели дали е така!
Благодаря предварително!
_________________ Alfa 156 2.0 TS,99
|
Пон Мар 31, 2008 9:43 am |
|
 |
Светослав Стоянов
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Сеп 06, 2007 9:08 pm Мнения: 153 Местоположение: с.Хубавене
|
100% не е така не се притеснявай.
_________________ BRAVO 1,616v Ако,можеш помогни, ако не поне не пречи!
|
Пон Мар 31, 2008 11:04 am |
|
 |
alfamicin
Регистриран на: Пон Мар 31, 2008 9:28 am Мнения: 3 Местоположение: София 15 Младост
|
Мерси колега!
Понеже не съм го гледал обстойно,можеш ли да ми кажеш там хидравлика + електроусилвател ли е,защото при работещ двигател волана се върти леко а при режим "City" още по-леко.
|
Пон Мар 31, 2008 11:32 am |
|
 |
bmahob
Фиат идол
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 10:29 am Мнения: 1261 Местоположение: Благоевград/Симитли
|
Всичко си зависи от предишната подръжка на колата!!!!
_________________ И пиши на кирилица, че е много дразнеща шльокавицата!
Punto 1.2 75 ELX `97 MPI/ГОЛЕМА БРИЧКА И ТАРАТАЙКА /-никога не подушила бензин
|
Пон Мар 31, 2008 11:32 am |
|
 |
Светослав Стоянов
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Сеп 06, 2007 9:08 pm Мнения: 153 Местоположение: с.Хубавене
|
alfamicin написа: Мерси колега! Понеже не съм го гледал обстойно,можеш ли да ми кажеш там хидравлика + електроусилвател ли е,защото при работещ двигател волана се върти леко а при режим "City" още по-леко. Това не го знам. 
_________________ BRAVO 1,616v Ако,можеш помогни, ако не поне не пречи!
|
Пон Мар 31, 2008 11:34 am |
|
 |
bmahob
Фиат идол
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 10:29 am Мнения: 1261 Местоположение: Благоевград/Симитли
|
Виж където е сервото , ако върху спирачната помпа има метална кутия и от нея излизат едни тръбички значи имаш!
_________________ И пиши на кирилица, че е много дразнеща шльокавицата!
Punto 1.2 75 ELX `97 MPI/ГОЛЕМА БРИЧКА И ТАРАТАЙКА /-никога не подушила бензин
|
Пон Мар 31, 2008 11:41 am |
|
 |
vesko.t
Член на клуба
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 1:23 pm Мнения: 1120 Местоположение: Бургас
|
alfamicin написа: Мерси колега! Понеже не съм го гледал обстойно,можеш ли да ми кажеш там хидравлика + електроусилвател ли е,защото при работещ двигател волана се върти леко а при режим "City" още по-леко.
Няма никаква хидравлика,само електроусилвател/специален ел.мотор с редуктор / с електронно управление във всички режими...
Намира се под таблото на кормилната колонка.
Пон Мар 31, 2008 2:57 pm |
|
 |
alfamicin
|
vesko.t написа: alfamicin написа: Мерси колега! Понеже не съм го гледал обстойно,можеш ли да ми кажеш там хидравлика + електроусилвател ли е,защото при работещ двигател волана се върти леко а при режим "City" още по-леко. Няма никаква хидравлика,само електроусилвател/специален ел.мотор с редуктор / с електронно управление във всички режими... Намира се под таблото на кормилната колонка.
Благодаря за инфото,колега!Ще почерпя
Дано не дава ядове,че тия нови технологии ме изнервят понякога особено като
си спомня доброто старо време,когато карах FIAT UNO 1.3 карбуратор 
|
Пон Мар 31, 2008 6:07 pm |
|
 |
Rokambol
|
Доколкото знам, сити-режима е само до 40км/ч. След тази скорост автоматично се изключва.
|
Вто Апр 01, 2008 5:09 pm |
|
 |
Master Valto
Кара детска количка
Регистриран на: Нед Мар 09, 2008 11:04 pm Мнения: 5 Местоположение: Самоков
|
 Проблем с сити режима на Пунто 2
Здравейте на всички...............имам следния проблем.......... и ви моля за мнение,някои сблъскавл ли се,има ли части и сервизи и т.н....
Та за какво иде реч - преди около седмица при запалване на колата червеното воланче на таблото остана да си свети и хидравлика нямаше - загасих ,запалих и всико се оправи................обаче,от тогава има станно скърцане във волана - като се обира свободния ход,като е включено сити-то още повече личи.Разглобихме корите под волана и като държа въпросния ел.усилвател(или как там се казва) си има вибрации и си личи е проблема е там.
Та питането ми е - какво става,прави ли се това чудо,колко струва и къде го правят.........................
Ще Ви бъда много благодарен за полезна информация.............
Поздрави на всички във форума!!!
_________________ Не искам много.........................искам всичко !!!
|
Пет Юли 25, 2008 9:43 am |
|
 |
Rokambol
|
Проблеми създава куплунга на елусилвателя. Също така в самия модул има две релета, които дефектират. Знам, че вече няколко колеги успешно са ги подменили и то срещу символична сума.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Пет Юли 25, 2008 10:47 am |
|
 |
vesko.t
Член на клуба
|
Скърцане , вибрации и пр.са проблеми по механиката на въпросното у-во-в повечето сервизи предпочитат да не се занимават с проблеми на дребно-сменя се цялото у-во...
Самия електроусилвател е разглобяем -може да се отдели мотора,редуктора-оглед и при нужда смазване...-електрониката е платка с релета за комутация на намотките и контролер като отделен блок.
Пет Юли 25, 2008 1:07 pm |
|
 |
Master Valto
Кара детска количка
|
Много благодаря за информацията...............прочетох доста на тази тема...............дано не се наложи са се сменя цялото устроиство.
Бихте ли ми препоръчали читав сервиз дето да погледнат сериозно на нещата.............. и не с цел да сменят всичко и = готово!
|
Пет Юли 25, 2008 3:24 pm |
|
 |
Master Valto
Кара детска количка
|
Проблема при мен е че има и леко стържене,скърцане.............как да го опиша не знам.............. и като го разглобих имам чуството че шума идва от оградения детаил - какво ли е??..............редуктор ли............. 
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Пет Юли 25, 2008 4:26 pm |
|
 |
vesko.t
Член на клуба
|
Това е мотора - след оста, редуктора основно е в Г-образната част-червяк,зъбно колело,лагери и т.н.
Пет Юли 25, 2008 5:26 pm |
|
|