Дата и час: Чет Май 29, 2025 12:05 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Защо автоматичното вдигане на дясното стъкло несработва??? 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Защо автоматичното вдигане на дясното стъкло несработва???
Четох по въпроса в форума ,но неоткрих задоволителен отговор.
Имаше мнение,че проблема бил захранващия кабел,но тва според мен е нереално.Проблема е вероятно в някоя замърсена връзка/нагар или нещо такова/.Надявам се да не е в командния блок!
Феномена обаче е голям,защото когато задържя бутона за сваляне на пасажерското стъкло - то си слиза само,НО когато изпълня същото упражнение на обратно - н е с т а в а !!!Да не е някое бушонче,щото и автоматичното забърсване на предните стъклочистачки при цръцване с вода неработи,а трябва да вдигна ръчката допълнително нагоре!???
Благодаря предварително и само да уточня че колата от подписа е 99-ти набор!

Чет Мар 27, 2008 3:07 pm
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST За дясното стъкло
Колега и аз имам същия проблем с дясното стъкло, и когато питах в официалния сервиз ми казаха че тези коли само с предни ел. стъкла нямат автоматично вдигане на дясното стъкло от съображения за сигурност. По скоро е бъг в управлението им фабрично, мен ако питаш но карай. Ако някой намери решение стъклото да се качва нагоре автоматично да се обажда.

Чет Мар 27, 2008 6:42 pm
Профил
UNREAD_POST 
Преди два дни и на мен се случи това, макар и за 2-3 секунди само - отказа ми дясното стъкло. Забелязах обаче, по-точно чух, че машинката в дясната врата се опитваше да задейства. От тук си правя извода, че проблемът е механичен - или във водачите на стъклото, или в самата машинка. Засега обаче не мисля да разглобявам. Може би, ако проблемът зачести...

Чет Мар 27, 2008 10:16 pm
UNREAD_POST 
Автоматичното вдигане на пасажерското стъкло е фабрично изключено. Защо е така, нямам идея.

Чет Мар 27, 2008 11:52 pm
UNREAD_POST 
Rokambol написа:
Автоматичното вдигане на пасажерското стъкло е фабрично изключено. Защо е така, нямам идея.

Абсолютно вярно! На мен обаче ми отказваше да тръгне надолу при натискане на бутона. При всяко натискане чувах едно съвсем слабо глухо "пукване" от дясната врата. Чак на 5 или 6 път стъклото тръгна.

Пет Мар 28, 2008 12:56 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
"...Автоматичното вдигане на пасажерското стъкло е фабрично изключено. Защо е така, нямам идея..." - изчел съм всичките ти постове по-темата и бях 99% подготвен за такава развръзка.

Но това е много идиотска подробност...а някой колега да е успял /сега ще се изразя ,като разбирач/ да шунтира тази забрана?Или е много сложно,т.е. проблема софтуерен или хардуерен Е?Ако е нещо от елементараната електроника,може да успеем да се справим с общи усилия?!
Просто много ме дразни това задълбочено и ясно само на проектанта му,предохранително средство!

Пет Мар 28, 2008 11:45 am
Профил
UNREAD_POST 
Когато си играх с "шунтиране" на стъклата, установих точната причина за несработване на стъклото, както и начин за елиминирането и. Трябва да се разровя пак в схемата... Аз, лично нямам намерение да го преправям. Не ми пречи. Повече ме дразни "обратната" работа на копчетата, но вече и там свикнах.

Нед Мар 30, 2008 12:28 am
UNREAD_POST 
И на нашата мареа 2-те предни стъкла падат до долу при натискане на бутоните,ама при натискане за вдигане се вдига само шофьорското.Нарочно си играх с пасажерското-само се сваля надолу,а нагоре трябва да се държи копчето.На бравото ми пък съвсем няма такива автоматични вдигания и сваляния,така че споко :)

Нед Мар 30, 2008 12:48 am
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
Аз да попитам някой има ли решение на този дразнещ проблем?

Чет Юни 19, 2008 11:34 am
Профил
UNREAD_POST 
max_damage написа:
Аз да попитам някой има ли решение на този дразнещ проблем?

Какво да ти кажа, за мен нито е дразнещо, нито е проблем.

Чет Юни 19, 2008 3:24 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Аз също се дразня...Rokambol,ми аз още си чакам за съвет/схема/ :-( !!! . . . :wink:

Чет Юни 19, 2008 10:33 pm
Профил
UNREAD_POST 
Jimy написа:
Аз също се дразня...Rokambol,ми аз още си чакам за съвет/схема/ :-( !!! . . . :wink:

Аз пък съвсем съм забравил.
Yellow_Flash_Colorz_PDT_02
Сега извадих схемата и почвам да умувам....Нещо ми се върти в главата, че липсва някакъв елемент или връзка. Ще се опитам до няколко дена да дам идея. :cool:

Пет Юни 20, 2008 12:23 am
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
Ами аз ако мога нещо да помогна. Примерно да пробваме и снимаме мойта кола? ( Yellow_Flash_Colorz_PDT_02 )

Пет Юни 20, 2008 11:42 am
Профил
Кара велосипед
Кара велосипед

UNREAD_POST 
Купето ми е с автоматично вдигане на стъклата. Като ми слагаха алармата казаха, че имам сложен допълнителен модул. В БГ се продавали за 40-50лв.

Съб Юни 21, 2008 9:40 am
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Според мен е необходимо само да се направи някаква връзка на релето за да се направи т.нар.самозадръжка на релето.Така че при натискане на копчето за вдигане релето да сработва и да го изключват крайните положения на стъклото.В този случай обаче няма да може да се вдига стъклото на паузи.Колега Rokambol може би трябва да се изкопират връзките на лявото стъкло ако не трябва да се слагя нещо допълнително.
Успех.

Съб Юни 21, 2008 3:22 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща