Дата и час: Пет Май 30, 2025 6:47 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Задни светлини 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST Задни светлини
Момчета при включване на задна и включени фарова при мен светва само дясната лампа отзад,а лявата е само за мъгла.Не трябва ли да светват и двете при заден ход и включени фарове както и при включване за мъгла.Или така трябва да бъде

Чет Мар 27, 2008 3:03 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Колега не че нещо, ма по-добре да кажеш каква кола , модел, година ако трябва! Иначе така зададен въпроса нищо не говори! ;-)

Чет Мар 27, 2008 3:32 pm
Профил WWW
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Мисля че скоро колегата си купи Фиат Браво :)

Чет Мар 27, 2008 3:58 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Ако е браво работата на светлините е съвсем нормална. В дясно е за заден ход, а в ляво за мъгла.

Чет Мар 27, 2008 4:01 pm
Профил ICQ YIM
UNREAD_POST 
Мисля, че почти всички фиати са така - от едната страна за мъгла, от другата - за задна скорост.

Чет Мар 27, 2008 9:21 pm
UNREAD_POST 
Логиката е следната-от дясната страна се предполага като караш назад,че там са ти препятствията в които евентуално да се блъснеш.За фара за мъгла-като карат някъде зад тебе и видят нещо да свети го приемат за външната точка.Ако фара ти е в дясно ще мислят това за външната ти страна и може да се получат сакатлъци Yellow_Flash_Colorz_PDT_08

Чет Мар 27, 2008 9:33 pm
UNREAD_POST 
За фара за мъгла е ясно защо е ляво.Светлината за заден ход е отдясно, защото мястото в ляво вече я заето.
Фиат са от малкото марки с една светлина за задна скорост.

Чет Мар 27, 2008 9:52 pm
UNREAD_POST 
sok1 написа:
За фара за мъгла е ясно защо е ляво.Светлината за заден ход е отдясно, защото мястото в ляво вече я заето.

Типо, Темпра и Мареа (седан) са с по две :cool:

Чет Мар 27, 2008 11:54 pm
UNREAD_POST 
Rokambol написа:
sok1 написа:

Типо, Темпра и Мареа (седан) са с по две :cool:

Явно за мен Фиат се свежда до Мареа Уикенд :36_2_33:

Пет Мар 28, 2008 12:52 am
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Наистина става дума за Фиат Браво 1997 1.4 което скоро си купих и това ми е първият фиат и сега го разучавам и малко не съм наясно с тази кола като механика.Сега вие потвърдихте думите ми ,но аз не виждам логиката.При мъгла логично е да светят и двете задни светлини,ами ако съм спрял в лявата лента на светофар пак може да стане сакътлък.А бе това май е дребен пропуск за фиат браво.А дали немогат да се свържат да светят и двата при мъгла.Айде на заден като не виждам ще включа този за мъгла и ще ми светят и двата.

Пет Мар 28, 2008 11:11 am
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
piperoni написа:
Наистина става дума за Фиат Браво 1997 1.4 което скоро си купих и това ми е първият фиат и сега го разучавам и малко не съм наясно с тази кола като механика.Сега вие потвърдихте думите ми ,но аз не виждам логиката.При мъгла логично е да светят и двете задни светлини,ами ако съм спрял в лявата лента на светофар пак може да стане сакътлък.А бе това май е дребен пропуск за фиат браво.А дали немогат да се свържат да светят и двата при мъгла.Айде на заден като не виждам ще включа този за мъгла и ще ми светят и двата.

Разбира се, че може да се свържат. Друг е въпроса доколко е удачно. Все пак светлината за задна скорост е бяла, а тази за мъгла червена. Виждал съм автомобили да се движат с включена бяла светлина отзад (за задна скорост) и мога да кажа, че е доста объркващо.
Иначе за самото свързване - трябват ти два диода, които да пропускат напрежението само към лампите и като страничен ефект винаги ще ти светят и двете светлини. В смисъл, че като включиш на задна скорост ще светят и двете, както и като включиш светлината за мъгла.
На предната ми кола (Нисан Съни) бях направил двете задни светлини за мъгла да светят при натискане на спирачките, заедно с нормалните стопове. По същия начин - с диоди.

Пет Мар 28, 2008 12:24 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ]