|
|
Дата и час: Пет Май 30, 2025 6:42 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
shoro
Кара велосипед
Регистриран на: Сря Яну 24, 2007 1:17 pm Мнения: 27 Местоположение: София
|
 Проблем с фаровете
искам да попитам дали е само при мен или е масово при браво и брава.късите светлини ми свтят много слабо а дългите са ниско и не разпрускват светлината хубаво.какво да направя да сложа ли по силни крушки незнам 
_________________ фиат браво 1.6 16
|
Нед Мар 23, 2008 12:31 am |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Проблема със слабите къси светлини е доста разпространен при браво/брава.По-силни крушки не слагай защото ще стопиш рефлекторите,кабелите и ключа за фаровете.Решенията са няколко-първо си разглобяваш фаровете и почистваш рефлекторите и стъклата.След това сменяш крушките с Осрам Супер или Силвърстар или си взимаш ксенонова инсталация за около 170лв.След това регулираш фаровете (по принцип късите и дългите се регулират наведнъж с една обща врътка).След като имаш добре регулирани къси,но дългите са ти прекалено ниско (като при мене) правиш следното-сваляш фара и на цокълчето за крушката на дългите светлини развиваш 2-те винтчета и в долната част на фасонката на крушката подлагаш нещо около 1мм.Тоест изместваш фокуса на крушката и фаровете се вдигат.След това стягаш винтчетата.Ако имаш проблеми пиши и ще обяснявам по-подробно.
|
Нед Мар 23, 2008 1:03 am |
|
 |
pi4_s_bravo
|
|
Нед Мар 23, 2008 1:08 am |
|
 |
shoro
Кара велосипед
|
 .
немогат да се разглобат много яко са залепени,пробвах да ги отварям ама неможах отчупи се едно парченце и се отказах.А ако слойа по силно крушки ще сменя и релето на фаровете та мисля че няма да се стопи нищо.а с настроиките сум си играл незнам колко пъти и сега късите добре ми светят ама много са слаби като слепец съм.и значи проблема не е само при мен
|
Нед Мар 23, 2008 1:35 am |
|
 |
marto_gp
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Ное 21, 2007 12:21 am Мнения: 443 Местоположение: Оряхово
|
 MGP
До скоро и аз имах проблем с фаровете. На късите десния ми светеше добре, но левия светеше в различна посока от тази в която го настроех и не с плътна светлина. Така чух за тези крушки осрам супер и отидох в магазина. Там продавача ми предложи осрам с 50 % повече светлина, но пак същите ватове като стандартните Н1, май че бяха 55. Взех една крушка (защото нямах повече пари) и се заех с смяната на крушката на левия къс фар. Като махнах капачката на фара видях че самата крушка (старата) не си е била влязла хубаво в мястото (куплонга), скобичката от едната страна не е била сложена хубаво от където се е получило и изместване на самата крушка и от което ми е идвало кривото осветление на фара. Но като сложих новата крушка +50 % повече светлина (вече хубаво сложена), първо-светлината си стана плътна, и второ ясно се виждаше че осветяването беше по хубаво и плътно от осветяването на десния фар. Така че взимай ако имаш възможност такива Осрам и си настрой хубаво фаровете и няма да имаш проблеми. На мен ми взеха някъде около 15 лв. за крушка. Иначе самите фарове съм ги настройл да светят най високо и късите и дълките ми осветяват пътя много добре.
_________________ Един не чул, друг не видял, а трети подкарал FIAT
Кара: Fiat Brava 1.6 16V 10.1995 г., Chevrolet Cavalier 3.1 V6 1992 г., Aprilia Rally 50 AC 1998 г. Skype: marto_gp
|
Нед Мар 23, 2008 1:38 am |
|
 |
shoro
Кара велосипед
|
а тези крушки навсякаде ли ги има?
|
Нед Мар 23, 2008 1:43 am |
|
 |
pi4_s_bravo
|
В практикер Люлин са по 12лв парчето  Другото,което си писал за релетата-добре,ама пак ще стопиш рефлекторите на фара-все пак са пластмасови!А за стъклата,че са се отчупили-споко и при мене така мина първия опит,първо счипих малко парченце.Разглобяват се лесно като се нагреят със сешоар и това лепещото се тегли като дъвка.
|
Нед Мар 23, 2008 9:06 am |
|
 |
arsenov
|
Колега отрегулирай ги и ще сепромени положението , и при мен не се виждаше нищо но след като се заех с врътките на фара всичко си дойде на мястото . За врътките на срещата днес колегата sok1 ми обясни че едната била за дългите едната за късите , но при марейките е друга работа  та виж дали и ти нямаш две врътки за късите и за дългите , ако имаш и ел.фарове уточнявам повдигане на светлината на фара от купето още по-добре . Преди да ги регулираш напръскай ги с ВД-40 да се накиснат малко и след 2-3 часа се заеми с въртенето да не направиш авария да им изядеш главите тъй като те са пластмасови .Успех в начинанието !
|
Нед Мар 23, 2008 11:25 pm |
|
 |
siechento
Кара детска количка
Регистриран на: Пон Мар 24, 2008 3:53 pm Мнения: 6 Местоположение: София 02 Красно Село
|
problema sus silata na svetene na farovete idva ne samo ot krushkite a ot voltaja koito otiva do tqh i az imah tozi problem i otidoh pri edin p[oznat jichkadjiq i mi go opravi sega farovete svetat idealno i nqmam problemi
Проблема със силата на светене на фаровете идва не само от крушките, а от волтажа, който отива до тях. И аз имах този проблем и отидох при един познат жичкаджия и ми го оправи. Сега фаровете светят идеално и нямам проблеми.
Колега добре дошъл във форума За напред ще ти препоръчам да използваш кирилица, както всички потребители на форума. Поздрави LEVSKI
|
Пон Мар 24, 2008 4:14 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|