Дата и час: Пон Май 26, 2025 7:33 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Проблем с реле за вътрешно осветление (FIAT COUPE) 
Автор Съобщение
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST Проблем с реле за вътрешно осветление (FIAT COUPE)
Добро утро на всички. Първо искам да се извиня, ако не съм написал темата в правилния раздел - не успях да преценя дали тук е мястото или в темата, посветена на FIAT COUPE.
Проблема е следния - когато колата "реши" по време на движение се чува едно "цъкане" отдолу отляво на волана и вътрешната лампа, която светва при отварянето на врата. Това е когато ключа е в средно положение. В оригиналната книжка на колата, която е на Италиянски пише, че на крайно ляво положение осветлението е изключено, при средно светва само при отваряне на врата и угасва след ~ 20сек. или при подаване на контакт, а при крайно дясно - свети постоянно. Случвало ми се е да подам на контакт, а крушката да не угасва (това е когато е на средно положение).
Това не е кой знае какъв проблем, но проблема е че вечер по сред нощ алармата се включва поради тази "отечка". Сложиха ми джъмпер на алармата, да не се включва при утечка, но тогава алармата си губи смисъла, защото при отваряне на врата тя няма да се активира, за това го накарах да го махне.
Варианта е, майстора да сложи отделен датчик на вратата, който да бъде за алармата, а този, който е с таймера да го "изолира".
Въпроса ми е следния - къде могат да ми проверят и отстранят точно каква е аварията и дали подобно реле с таймер се намира лесно за да бъде подменено. Ако трябва ще Ви го снимам - по пътя на логиката разбрах кое от всичките релета е то - лилав кабел е сложен на прекъсвачите на вратата (вкл/изкл. при отваряне) и само на едно място влиза този лилав кабел (при мене това реле е едно бяло до бушоните). В това същото реле влизат и други кабели, които си нямам и на идея за какво са - може би са за крушката на багажника/джапката и в купето.
Какво ще ме посъветвате да направя? Помощ! Комшиите искат да ме линчуват за тая моя аларма. В петък ги докарах до "нервна криза" и на сутринта бях без акомулатор :-(

Now: Mitsubishi Lancer Sportback Instyle Plus / 2000 DiD

Вто Мар 11, 2008 9:44 am
Профил WWW
UNREAD_POST 
Проблема след монтажа на алармата ли се яви? Ако е така, отиди при специалист, който ЗНАЕ какво се прави в такъв случай. Заради същия проблем, аз си преработих модула за осветление (не е само реле, поне при мен). Ще ти кажа, че на автомобилите със закъснение на осветяването в купето, сигнал за отворена врата не се взима от плафона. В никакъв случай не давай да ти дупчат колонките на вратите за други ключета! Има решение.

Вто Мар 11, 2008 6:03 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Аз мисля че проблема ти е в утечката на самия плафон.А алармата се задеиства именно заради тази утечка.Разгледай плафончето,обикновено се прецаква самото копче за превключване(то е една пластина).Има и един диод на входа на захранването,може да е и от него.

Чет Мар 13, 2008 12:22 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
а как се сваля тоя плафон м---му стара - на купе

Нед Мар 23, 2008 9:31 pm
Профил
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
vodafon написа:
а как се сваля тоя плафон м---му стара - на купе

Извини ме за тъпия въпрос - но какво по дяволите е "плафон" ?!
Търсих тълковния речник - но нема такова животно! :shock:

Сря Апр 02, 2008 4:17 pm
Профил WWW
UNREAD_POST 
"Плафон" е чуждица, мисля че произлиза от plafond - таван. Осветителното тяло, разположено на тавана, над вътрешното огледало на повечето автомобили.

Сря Апр 02, 2008 4:38 pm
UNREAD_POST 
Rokambol написа:
"Плафон" е чуждица, мисля че произлиза от plafond - таван. Осветителното тяло, разположено на тавана, над вътрешното огледало на повечето автомобили.

:36_2_25: http://lib.deport.ru/slovar/arh/p/plafon.html

Сря Апр 02, 2008 6:21 pm
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
До няква степен си реших проблема.
Отечката от това осветление се оправи, като изключих релето, което вкл/изкл. осветлението на купето. Сега можеш само и единствено от ключа в купето да я пускаш.
Сега по-рядко има отечка и пак пищи алармата.

Кажете добър сервиз или техници , където разбират от електроника по колата. Знам, че подобен проблем трудно се открива, но с подходяща техника мисля, че ще се справят момчетата.

Благодаря предварително.

Сря Авг 20, 2008 11:37 am
Профил WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Проблем с реле за вътрешно осветление (FIAT COUPE)
Намираш си двата кабела този на алармата и на електрониката на плафона и ги разделяш по този начин и проблема ти е решен ако утечката идва от тази електроника на плафона ти.Ако ти е проблемен бутона на вратата няма да се оправи.По този начин подаването на маса от плафона към алармата се елиминира По принцип на всеки един ключ на вратите се слага по един диод за да са независими плафоните . т.е отваряш предни врати и ти светва плафона отпред , отваряш лява задна врата и светва заден ляв плафон , отваряш задна дясна врата -свети само заден десен плафон , отваряш багажник -светва само лампата на багажника.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Croma 2000IE CHT,/154C3.046/Компютър в колата с 3 операционни систими- Dos6.22 , WIN98,WINXP-SP3,Дъно-6LEBMS-T,Процесор Пентиум 1GHz,Хард диск30G/лаптопски , Видео карта 64М/B Ram 768М/,Bтори акумулатор и UPS, Принтер HP F2180 и трансвертер 150W.Диагностика на колата по време на движение с VISA 1.83 на ABS само , че няма друга естествено.

Сря Авг 20, 2008 10:49 pm
Профил ICQ WWW
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST аларма
ключато е до пантите на вратата виж то да не прави мизерия или другото за отворена врата е в бравата

http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/
http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat

Съб Авг 23, 2008 11:57 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ]