Дата и час: Пет Май 30, 2025 6:43 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Въпрос за слаби фарове 
Автор Съобщение
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST Въпрос за слаби фарове
Колеги здравейте,

Както виждам в много постове, слабите фарове са често срещан проблем. И при мен е така, даже и единият фар има малка дупка точно над крушката за късите. Предполагам ще мога да оправя дупката като лепна подходяща пластмаса. Интересувам се от това как да ми станат по силни фаровете, крушка ли се сменя, или се прави нещо друго.

Предварително благодаря.

Кара: Fiat Brava 1.6 16V 10.1995 г.,
Chevrolet Cavalier 3.1 V6 1992 г.,
Aprilia Rally 50 AC 1998 г.

Пет Фев 08, 2008 3:58 pm
Профил
UNREAD_POST 
С подмяната на крушките с по-мощни най-много да стопиш нещо. Пробвай да си изчистиш хубаво рефлекторите на първо време, това доста помага в някои случаи. Друг вариант - сложи ксенон :D

Последна промяна Paparac на Съб Фев 09, 2008 12:45 am, променена общо 1 път

Пет Фев 08, 2008 4:17 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Може да е от мръсни стъкла, потъмнели колектори, слаби ел. връзки и/или лошо регулирани фарове. Аз на моята минах на фарове с лупи от Мареа и сега съм доволен.

Пет Фев 08, 2008 4:18 pm
Профил ICQ YIM
Аватар

UNREAD_POST MGP
Как се чистят колекторите, могат ли да се разглабят фаровете.
Ксеноновите са много скъпи и засегя нама пари да си ги позволя.
Те преди бяха много зле, но аз ги регулирах и сега светят по добре.

Пет Фев 08, 2008 5:28 pm
Профил
UNREAD_POST 
Аз отначало много се дразнех от фаровете.Направих следното разглобих фаровета като махнах стъклото и го почистих под вода с препарат.Рефлекторите също се почистват с препарат за стъкла ама не търкай много щото пада покритието.Другото е,че от крушки до крушки има ОГРОМНА разлика.Аз от стандартен OSRAM до OSRAM Super с едните съм като със фенерчета джобни а с другите като бял човек.Третото и може би най-ванжно е да си регулираш фаровете възможно най-нагоре без да заслепяваш насрещните.Ако има нещо пак можеш да ме питаш :P

Пет Фев 08, 2008 6:54 pm
Аватар

UNREAD_POST MGP
pi4_s_bravo написа:
Аз отначало много се дразнех от фаровете.Направих следното разглобих фаровета като махнах стъклото и го почистих под вода с препарат.Рефлекторите също се почистват с препарат за стъкла ама не търкай много щото пада покритието.Другото е,че от крушки до крушки има ОГРОМНА разлика.Аз от стандартен OSRAM до OSRAM Super с едните съм като със фенерчета джобни а с другите като бял човек.Третото и може би най-ванжно е да си регулираш фаровете възможно най-нагоре без да заслепяваш насрещните.Ако има нещо пак можеш да ме питаш :P

Значи се махат стъклата. Предполагам не е трудно и първата ми стъпка ще е такава. С рефлекторите ще внимавам, както каза, но стъклата ще потъркам хубаво. Ако реша да сменя крушките с по хубави, напр. OSRAM Super, трябва ли да поискам нещо определно от продавача, напр. H1, нужни ватове и други такива. Фаровете съм ги регулирал според мен добре, десният е малко по ниско то левия, защото самият фар е захванат под малко по малък ъгъл от другия, но не заслепявам насрещното движение (Явно е имало проблем с предната броня, а и десният калник е леко понатиснат, продавача каза че бронята е била леко чукната, и след това лепната - то си и личи, китосана е и и трябва само една боя, но май масторите не са сложили самият калник както трябва, от което идва и разместването на фара. Един ден се опитах да понаместя фара, но неможах и го оставих така). Фаровете са горе-долу в точка - късите на около 7-8 метра, а дългите немога да преценя, но щом късите са добре регулирано, то и дългите са добре регулирани. Проблема е че пътя се осметява, но светлината е слба.

Пет Фев 08, 2008 11:56 pm
Профил
UNREAD_POST 
Значи крушките са ти Н1 55вата-всички други мощности са менте.Освен това за да си сигурен,че са истински ОСРАМ си купи от голям магазин тип Практикер.Като моите съм срещал същите на цена 4лв ама в хартиена кутийка.Стъклото се държи на 3-4 скобички метални и на дъвката,която се разлепя като се затопли с нещо.За повдигане на дългите намерих друг вариант отделен от късите.ако те интересува пиши и ще кажа.Изобщо така съм ги разглабял,че всичко ми е ясно по тях-даже си направих механизъм за регулиране,щото стария се беше скапал.

Съб Фев 09, 2008 12:13 am
Аватар

UNREAD_POST MGP
pi4_s_bravo написа:
Значи крушките са ти Н1 55вата-всички други мощности са менте.Освен това за да си сигурен,че са истински ОСРАМ си купи от голям магазин тип Практикер.Като моите съм срещал същите на цена 4лв ама в хартиена кутийка.Стъклото се държи на 3-4 скобички метални и на дъвката,която се разлепя като се затопли с нещо.За повдигане на дългите намерих друг вариант отделен от късите.ако те интересува пиши и ще кажа.Изобщо така съм ги разглабял,че всичко ми е ясно по тях-даже си направих механизъм за регулиране,щото стария се беше скапал.

Колега, първо ще купя хубави крушки, ще видя какъв е резултата, и ако няма подобрение ще ти пиша за насоки и помощ.

Съб Фев 09, 2008 12:22 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ]