|
|
Дата и час: Пет Май 30, 2025 6:47 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Помогнете на новата си колежка за лампа на таблото на Punto
Автор |
Съобщение |
To_Mery
Кара детска количка
Регистриран на: Пет Фев 08, 2008 1:27 am Мнения: 17 Местоположение: Благоевград
|
 Помогнете на новата си колежка за лампа на таблото на Punto
Привет! Нова съм тук, млад шофьор съм- на 3 месеца, а от по-малко от месец карам ФИАТ Пунто 1.2 16V 2000г. Та забелязах, че на таблото ми свети една лампичка, която не зная защо е! Въпросната лампичка е с формата на крушка, в която има ! и е жълта на цвят. Ако може някой да ми каже защо свети и дали е опасно, защото се притеснявам. Благодаря предварително
|
Пет Фев 08, 2008 2:18 am |
|
 |
Paparac
|
Привет, ако индикаторът изглежда по този начин, вече ти става ясно за какво иде реч, нали?

|
Пет Фев 08, 2008 3:34 am |
|
 |
To_Mery
Кара детска количка
|
Не, не, не е този!
ПС: Вярно, че съм блондинка, но все пак поразгледах малко темите свързани с тези неща и тъй като не видях "моята" лампичка писах
|
Пет Фев 08, 2008 3:37 am |
|
 |
Ronaldinho
|
но защо ли продължават тези митове за блондинките,на които ние винаги сме се радвали.Принципно щом свети в жълто,а не в червено,не е толкова страшно.аз не мога да се сетя за коя лампичка иде реч,първоначално помислих същото като за показаната по-нагоре.при какви ситуации свети,палене,постоянно,примигва ли?
|
Пет Фев 08, 2008 3:44 am |
|
 |
To_Mery
Кара детска количка
|
Ами да жълтичка е и мисля, че свети от както взехме колата и при условие, че още не ме е оставила някъде на пътя и аз мисля, че не е толкова страшна, но все пак ....
|
Пет Фев 08, 2008 3:56 am |
|
 |
Rokambol
|
Добре дошла, колежке. Въпросната лампичка (ако съм те разбрал правилно), сигнализира за изгорял габарит - преден или заден, както и за изгоряла крушка от системата за осветяване на задния рег. номер. Включете габарити или къси светлини и огледайте всички крушки, някоя ще "липсва" 
|
Пет Фев 08, 2008 8:48 am |
|
 |
To_Mery
Кара детска количка
|
ОК, Благодаря много, още сега отивам да проверя! ПС Ще ми бъде приятно да пишем на ТИ, ако разбира се за Вас не е проблем!
|
Пет Фев 08, 2008 1:53 pm |
|
 |
Paparac
|
Мдааа, ако лампата е тази, която съм оградил, май точно за това ще да иде реч, дето е рекъл колегата Рокамбол.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Пет Фев 08, 2008 2:03 pm |
|
 |
mario8106
Кара велосипед
Регистриран на: Вто Фев 05, 2008 5:12 pm Мнения: 22 Местоположение: София 17 Витоша
|
провери също така и дали всички габарити светят еднакво аз лично имах същият проблем с моето пунто е тази крушка направо ми изяде душата а уж всичко работеше цял месец ми вади очите докато една вечер не забелязах че единият габарит отзад свети малко по-слабо веднага го отворих и ето я белята в Швецария предният собственик сложил крушка 5W сменихя с 10Wкакто пише в книжката и сагата ми приключи. Успех и дано бързо намериш проблема
|
Пет Фев 08, 2008 2:26 pm |
|
 |
To_Mery
Кара детска количка
|
Ето я гадната лампа, която ме измъчи! И мисля, че ето тези чудесии не светят

|
Пет Фев 08, 2008 2:35 pm |
|
 |
Paparac
|
По-нагоре оградих абсолютно същата лампа, просто варианта на показаното от мен табло беше бяло с черни цифри.  Смени си крушките в "чудесиите" и проблемът трябва да се оправи.
|
Пет Фев 08, 2008 2:48 pm |
|
 |
mario8106
Кара велосипед
Регистриран на: Вто Фев 05, 2008 5:12 pm Мнения: 22 Местоположение: София 17 Витоша
|
тези чудесии се наричат мигачи пусни авариките на колата и виж дали тези чудесии мигат ако мигат търси другаде
|
Пет Фев 08, 2008 2:58 pm |
|
 |
To_Mery
Кара детска количка
|
mario8106 написа: тези чудесии се наричат мигачи пусни авариките на колата и виж дали тези чудесии мигат ако мигат търси другаде
При все, че съм блондинка вече ги пуснах и видях, че не мигат!
|
Пет Фев 08, 2008 3:05 pm |
|
 |
To_Mery
Кара детска количка
|
Paparac написа: По-нагоре оградих абсолютно същата лампа, просто варианта на показаното от мен табло беше бяло с черни цифри.  Смени си крушките в "чудесиите" и проблемът трябва да се оправи.
Да да забелязах, че е същата!
|
Пет Фев 08, 2008 3:06 pm |
|
 |
Paparac
|
|
Пет Фев 08, 2008 3:07 pm |
|
|