|
|
Дата и час: Пет Май 30, 2025 7:11 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|
Алармата "забрави" ключа, помощ!
Автор |
Съобщение |
Airfan
Кара кола
Регистриран на: Пон Сеп 03, 2007 11:09 am Мнения: 300 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
 Алармата "забрави" ключа, помощ!
Колеги,
Закъсах я... Тази сутрин заводската аларма забрави единственият ми действащ ключ. Слезнах долу, отворих си, качих багаж, заключих, пуснах алармата. След 5 мин слизам, натискам копчето да спра алармата и да отключа...ядец, не се изключва. Наложи се да отворя капака на бушоните и да спра алармата тотално с ключенцето.
Съответно преди малко се пробвах да я пусна - активира се, но не мога да я деактивирам с бутоните на ключовете. Пак я изключих, влезнах вътре и се опитах да програмирам нов ключ в паметта й, както е описано. Засъжаление нито опростената процедура, нито процедурата със заключена памет помагат. Вкарвам паролата, която имам от етикетчето и просто нищо не се случва.
Описвам как съм действал:
1. Натискам бутончето горе на панела и задържам. Започва да мига постоянно, натискам бутона на ключа и спира да мига в този момент. Според книгата, това значи заключена памет.
От там правя така:
1. Натискам и задържам около 2 секунди (мига зеленото диодче в дясно).
2. Пускам и спира мигането.
3. След 1-2 сек мигва един път, въвеждам първия символ от паролата със съответния брой натискания на бутона на ключа.
4. Мигва отново, въвеждам втория символ.
5. Мигва отномо, въвеждам трети символ.
6. Мигва отново, въвеждам четвърти символ.
7. Нищо не се случва..... нито сигнализация за грешна парола, нито за вярна.
Какво правим сега? Или ресийвъра не получава нищо от ключовете или ключовете не излъчват или има трети вариант.
Тази процедура я опитах при изключена от врътката под волана аларма и с включена, но активирана аларма (мига червения диод). За съжаление няма как да я деактивирам и да пробвам, защото нямам действащи ключове вече.
Разполагам и с трите ключа, като и с трите си пали нормално, т.е. CODE си работи коректно.
Моля за съвети и помощ, защото не ме блазни мисълта да карам без аларма или да монтирам друга аларма.
_________________ http://www.airforce-bg.com
---------------------------------
'99 Fiat Marea Weekend HLX 1.9 JTD105
|
Съб Фев 02, 2008 7:01 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Пробвай да разкачиш акумулатора.Може пък да помогне.
|
Съб Фев 02, 2008 10:14 pm |
|
 |
Airfan
Кара кола
Регистриран на: Пон Сеп 03, 2007 11:09 am Мнения: 300 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
pi4_s_bravo написа: Пробвай да разкачиш акумулатора.Може пък да помогне.
Първо това направих. Не помогна :cry: :cry:
|
Съб Фев 02, 2008 11:17 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Остави я за повечко време разкачена-примерно за една нощ,защото алармите имат защита от падане на напрежението на акумулатора,т.е. някакво допълнително захранване си имат тип кондензатор или нещо такова,на което му трябва повече време да се разреди.
|
Съб Фев 02, 2008 11:29 pm |
|
 |
Airfan
Кара кола
|
Мисля, че нещо такова е станало- 2 денонощия не я бях пипал за първи път от както съм я купил. Обаче вчера сутринта без проблеми я отключих, след това заключих. 5 мин по-късно се случи това, което съм описал. Дали може да е от акумулатора? Когато го разкачих първия път видях, че окото му беше черно, т.е. беше паднал, но пък после запали без проблеми, т.е. не е бил толкова зле.
|
Нед Фев 03, 2008 8:40 am |
|
 |
vesko.t
Член на клуба
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 1:23 pm Мнения: 1120 Местоположение: Бургас
|
Провери,ако имаш отделна Stand-by Акк батерия вътре в алармата , причината може да е в нея.
Нед Фев 03, 2008 12:11 pm |
|
 |
Airfan
Кара кола
|
vesko.t написа: Провери,ако имаш отделна Stand-by Акк батерия вътре в алармата , причината може да е в нея.
Колко волта е? Над левия подкалник ли да търся и горе-долу как изглежда?
|
Нед Фев 03, 2008 1:51 pm |
|
 |
vesko.t
Член на клуба
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 1:23 pm Мнения: 1120 Местоположение: Бургас
|
При мен,на старото Пунто с фабрична аларма ,Stand-by Акк батерията се намираше вътре в сирената,там е едно цяло с алармата,под капака-отвиват се 4 болта, точно под него плосък PACK от NiCd eлементи,10.8V/или 9.6V-не помня точно, при смяна не е проблем да се намери или събере от такива за тлф.
Не казвам, че при теб е точно така, просто идея по аналогия...при мен проблемите идваха точно от нея...
Нед Фев 03, 2008 3:54 pm |
|
 |
Airfan
Кара кола
|
vesko.t написа: При мен,на старото Пунто с фабрична аларма ,Stand-by Акк батерията се намираше вътре в сирената,там е едно цяло с алармата,под капака-отвиват се 4 болта, точно под него плосък PACK от NiCd eлементи,10.8V/или 9.6V-не помня точно, при смяна не е проблем да се намери или събере от такива за тлф. Не казвам, че при теб е точно така, просто идея по аналогия...при мен проблемите идваха точно от нея...
Би ли споделил на 2 на 3 какви ти бяха симптомите и какво се случи след като смени батерията? Спомни си ключовете или си ги програмирал наново?
|
Нед Фев 03, 2008 5:17 pm |
|
 |
Airfan
Кара кола
|
Такаа, има развитие по въпроса.
Първото нещо, което установих, че правя грешно е, че въвеждам кода за алармата с ключа. Трябва да се въвежда от копчето на таблото!!!!
Успях успешно да го въведа, започна да мига лампичката и да чака синхронизация с нов ключ. Натиснах бутона на таблото, задържах, натиснах бутона на ключа и задържах докато светне постоянно. Пуснах бутона на ключа, а после и на таблото. Всичко изгасна както е по инструкция. Обаче след това вместо да мигне за кода на държавата, светва за 5 сек, че синхронизацията е неуспешна.
Това от какво може да е? :cry:
|
Пон Фев 04, 2008 4:52 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Прегледа ли темата на колегата Sok1 по-горе за Code системата?
|
Пон Фев 04, 2008 7:27 pm |
|
 |
Airfan
Кара кола
|
pi4_s_bravo написа: Прегледа ли темата на колегата Sok1 по-горе за Code системата?
Да, следя я с интерес, но тя е за нещо съвсем различно. Аз паля и с трите ключа в момента без проблеми. Просто не мога да си спирам/пускам алармата. CODE системата си работи безотказно, за сега.
|
Вто Фев 05, 2008 12:41 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |