|
|
Дата и час: Пет Май 30, 2025 6:41 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Изгасна ми лампичката за фаровете
Автор |
Съобщение |
CHILIEV
|
 Изгасна ми лампичката за фаровете
Спря да ми свети лампичката на таблото за фаровете... а иначе самите фарове си светят и габарити и къси и дълги.
Другите индикации по таблото също светят - ръчна , дълги, халогени, фарове за мъгла и т.н.
от какво може да ми изгасне само едната индикация ?
дали е изгоряла лампичката ?
съответно как най-лесно да си смъкна таблото ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Чет Яну 24, 2008 2:21 pm |
|
 |
docenta
Кара кола
Регистриран на: Сря Окт 10, 2007 12:16 pm Мнения: 259 Местоположение: Плевен
|
Според мен колега или не прави контакт лампичката в цокъла, или е изгоряла крушката.И в двата случая следва сваляне на таблото.Мисля че няма по - безболезен вариант.
|
Чет Яну 24, 2008 2:34 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Таблото се сваля елементарно. 2 винта под лявата капачка на говорителя и 2 в дясно под малка деокоративна капачка.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Чет Яну 24, 2008 4:06 pm |
|
 |
CHILIEV
|
благодаря за отговорите ...
а знаете ли каква е крушката .. да си взема че като го смъкна направо да го оправя ..
също искам да попитам дали знаете каква е лампичката дето ми осветява километража ...
оборотомера ми е осветен , но километража - не ... предполагам че и тя е изгоряла ...
|
Чет Яну 24, 2008 4:35 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Лампичките са еднакви. 1.2W с меки крачета. Като крушка за преден габарит, но значително по-малка. Не бъркай да вземеш 2 вата. Ще стопи леглото си.
|
Чет Яну 24, 2008 4:57 pm |
|
 |
CHILIEV
|
колега Ferrari може ли да постнеш някаква снимка какво представляват тея крушчици като ида да си купувам да знам на какво приличат все пак
и друго ... запояват ли се или .. ???
в събота ще се опитам да го ремонтирам и ще пиша дали съм се справил ...
п.п. мога ли да ги сменя всички лампички с червени такива ? ...
|
Чет Яну 24, 2008 5:31 pm |
|
 |
georgian
Кара кола
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 10:49 pm Мнения: 340 Местоположение: Горна Оряховица
|
Ей така изглеждат, по 50-60 ст. бройката.
В какъв цвят ти свети таблото сега, мисля че се продават цели комплекти за префасониране на осветлението на таблото, като оригиналните крушки се сменят с диоди. Не знам за Типо има ли, а и лично аз предпочитам оригиналното (фабричното) осветление. Между другото и моята индикаторна крушка на къси/габарити днес си изпя песента, така че и аз ще се боря с таблото-ама не сега в тоя студ, като се постопли-тогава. 
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Чет Яну 24, 2008 10:45 pm |
|
 |
CHILIEV
|
georgian написа: Ей така изглеждат, по 50-60 ст. бройката. В какъв цвят ти свети таблото сега, мисля че се продават цели комплекти за префасониране на осветлението на таблото, като оригиналните крушки се сменят с диоди. Не знам за Типо има ли, а и лично аз предпочитам оригиналното (фабричното) осветление. Между другото и моята индикаторна крушка на къси/габарити днес си изпя песента, така че и аз ще се боря с таблото-ама не сега в тоя студ, като се постопли-тогава. 
супер ... мерси 
|
Пет Яну 25, 2008 10:28 am |
|
 |
marto_gp
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Ное 21, 2007 12:21 am Мнения: 443 Местоположение: Оряхово
|
georgian написа: Ей така изглеждат, по 50-60 ст. бройката. В какъв цвят ти свети таблото сега, мисля че се продават цели комплекти за префасониране на осветлението на таблото, като оригиналните крушки се сменят с диоди. Не знам за Типо има ли, а и лично аз предпочитам оригиналното (фабричното) осветление. Между другото и моята индикаторна крушка на къси/габарити днес си изпя песента, така че и аз ще се боря с таблото-ама не сега в тоя студ, като се постопли-тогава. 
Колега а ти на твоята Brava сменял ли си крушките, защото мисля да сменя моите със сини.
_________________ Един не чул, друг не видял, а трети подкарал FIAT
Кара: Fiat Brava 1.6 16V 10.1995 г., Chevrolet Cavalier 3.1 V6 1992 г., Aprilia Rally 50 AC 1998 г. Skype: marto_gp
|
Пет Яну 25, 2008 10:52 am |
|
 |
georgian
Кара кола
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 10:49 pm Мнения: 340 Местоположение: Горна Оряховица
|
Не съм се опитвал да ги сменям, но ще ми се наложи - днес угасна и още една-тази на километража и сега никакви зелени цифрички няма  .
Виж тази тема http://www.fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?t=7059 - там доста подробно е описано как става.
А освен това четох някъде из нета, че има цели разноцветни комплекти за промяна на фабричното осветление.
Пет Яну 25, 2008 8:55 pm |
|
 |
CHILIEV
|
все още не съм си сменил въпросната ланпичка на таблото и днес забелязах друго ...
единия фар не свети на къси .. има габарити и дълги, но къси - няма
че искам да попитам дали може от това да не ми свети лампичката на таблото
въпреки че въпросната лампичка трябва да свети и при габарити (които си работят)
а тя и тогава не свети ...
споделете дали се индикира по някакъв начин на таблото когато не работи
на къси единия фар :roll:
|
Пон Фев 11, 2008 12:04 pm |
|
 |
georgian
Кара кола
|
Най-вероятно ти е изгоряла самата крушка на фара-половината  тази за късите. Мисля, че на Типо е една крушка за къси и дълги, не е като на Брава-та отделни, Н4 се водеше, но да не кажа някоя глупост. Купуваш крушка, сменяш и си караш работата  . И лампата на таблото, мисля, няма нищо общо с изгорелите крушки на фаровете, в смисъл не служи като индикатор за изгоряла крушка.
Пон Фев 11, 2008 12:26 pm |
|
 |
bmahob
Фиат идол
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 10:29 am Мнения: 1261 Местоположение: Благоевград/Симитли
|
не че праим оффтопик ма темана не е ли за Автоелектроника :roll:
_________________ И пиши на кирилица, че е много дразнеща шльокавицата!
Punto 1.2 75 ELX `97 MPI/ГОЛЕМА БРИЧКА И ТАРАТАЙКА /-никога не подушила бензин
|
Пон Фев 11, 2008 1:22 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
|
bmahob написа: не че праим оффтопик ма темана не е ли за Автоелектроника :roll:
За там е 
|
Пон Фев 11, 2008 1:24 pm |
|
 |
hitt
Регистриран на: Пет Апр 27, 2007 12:43 pm Мнения: 3 Местоположение: София 09 Лозенец
|
 аха
На моето пунто като ми изгори къса светлина тогава ми светва тази лампичка. Причината дойде от факта, че преди време ми беше стопена пластмасата вътре в кормилото при лостчето за фаровете. След кратка намеса от моя страна и предвид убийствената цена на тая пласмаса, че върви комплект с лостовете стана така- свети когато изгори някоя от късите светлини, и то не изгаря ами раздува балона и свети като габарит и в жълто. Разбих цокъла на крушката и уплътних обувките и ги почистих и сега не стават на "балони", но лампата свети само когато немам къси ;)
|
Сря Фев 13, 2008 11:12 am |
|
|