Автор |
Съобщение |
Petio__83
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Чет Ное 08, 2007 5:29 pm Мнения: 34 Местоположение: Панагюрище
|
 Настройка касетофон
купих си нов касетофон за марийката и сега незнам как да го настроя (часовника най вече) и как да извадя касетката мъчих се пулих се и нищо касетофона е този модел http://images22.snimka.bg/004692635.jpg
_________________ Fiat Marea Weekend HLX 1.9TD 99` 100ps
|
Пет Дек 14, 2007 7:57 pm |
|
 |
docenta
Кара кола
Регистриран на: Сря Окт 10, 2007 12:16 pm Мнения: 259 Местоположение: Плевен
|
Моят е другият модел, но ще ти кажа как аз настройвам часовника, дано и при теб е така.Трябва да бъде на радио и натискаш продължително копчето за показване на часа(кръгче с две стрелки).Появява се надпис М1или М2.След това над бутоните за запаметени станци има надписи:h+,h-,min+,min-.Стях се настройва час и минути ръчно.
За да се извади касетата трябва да имаш капче със стандартна картинка за изваждане на касетката.Касетката ще излезе след като натиснеш копчето и се отвори капачето отпред.Това ще стане ако механиката е наред.
Успех колега.
|
Съб Дек 15, 2007 11:24 am |
|
 |
Martin's
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Пет Окт 26, 2007 2:17 pm Мнения: 38 Местоположение: София Област
|
Petio__83 ... Колега искам да те попитам от каде си го взе този оригинален касетофон (порачал ли си си го или от някои магазин от тук) ... Защото и аз искам да сменя моя касетофон със CD ...
Благадаря предварително :-) ...
|
Съб Дек 15, 2007 11:55 am |
|
 |
Petio__83
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Чет Ное 08, 2007 5:29 pm Мнения: 34 Местоположение: Панагюрище
|
стария модел е доста по разли4ен от този няма копче с часовниче и м1 м2 дисплея е мн по различен и касетата незнам откаде се вади има едно копче като го натиснеш и се отваря капачето а касетофона си го поръчах тука от форума от раздел продава от перник по куриер и изпреварих няколко кандидати но заради него поръчах и доста др неща които ми костваха доста кинти ако някой знае да помага с настройката на този касетофон
_________________ Fiat Marea Weekend HLX 1.9TD 99` 100ps
|
Съб Дек 15, 2007 12:24 pm |
|
 |
docenta
Кара кола
Регистриран на: Сря Окт 10, 2007 12:16 pm Мнения: 259 Местоположение: Плевен
|
Съжелявам за повторенията, но нещо стана с връзката.
|
Съб Дек 15, 2007 12:25 pm |
|
 |
Paparac
|
docenta написа: Съжелявам за повторенията, но нещо стана с връзката.
Оправено! 
|
Съб Дек 15, 2007 7:32 pm |
|
 |
sok1
|
 Re: Настройка касетофон
Petio__83 написа: купих си нов касетофон за марийката и сега незнам как да го настроя (часовника най вече) и как да извадя касетката мъчих се пулих се и нищо касетофона е този модел http://images22.snimka.bg/004692635.jpg
От тукси избери fiat marea workshop manual - Volume 3 - Electrical Equipment - и сваляш 16.99 Range.
Там има подробно описание на този тип касетофон (AD 182 H2)
|
Съб Дек 15, 2007 8:56 pm |
|
 |
yerdna
Кара Симсонка
Регистриран на: Съб Апр 07, 2007 1:31 pm Мнения: 53 Местоположение: София 01 Средец
|
 Re: Настройка касетофон
sok1 написа: Petio__83 написа: купих си нов касетофон за марийката и сега незнам как да го настроя (часовника най вече) и как да извадя касетката мъчих се пулих се и нищо касетофона е този модел http://images22.snimka.bg/004692635.jpg От тукси избери fiat marea workshop manual - Volume 3 - Electrical Equipment - и сваляш 16.99 Range. Там има подробно описание на този тип касетофон (AD 182 H2)
Часовникът се настройва по следния начин:
Натискаш и задържаш копчето EXP (долу вдясно), докато се чуе звуков сигнал. Така влизаш в т. нар. "експертно меню". Сега вече с бутоните h+/h- (2/3) настройваш часа, а с m+/m- (4/5) - минутите. Като си готов, пак натискаш и задържаш EXP и излизаш от експертното меню. Това е.
_________________ Fiat Marea Weekend 105 JTD HLX
|
Вто Дек 18, 2007 10:22 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Днеска си сложих оригиналния касетофон,че CD-то нещо ми омръзна.Интересно ми е при Вас постоянно ли свети дисплея?Примерно сега колата не работи и е заключена,касетофона е изгасен,обаче дисплея си свети постоянно...
|
Съб Фев 09, 2008 7:08 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Колеги помагайте,че нощеска как свети тоя дисплей-цепи мрака.И кьоравите джамбази ще разберат,че има нещо интересно.Какво може да не е свързано както трябва.Утре ще го разбъзикам и най-вероятно ще се справя,ама ми е интересно от какво се набърква.
|
Съб Фев 09, 2008 8:16 pm |
|
 |
sok1
|
Не трябва да свети. Светва само когато го вкключиш или когато пуснеш габаритите. Ако пък е включен и свети, когато пуснеш габаритите интензитета на осветяване на дисплея малко намаля. Най-вероятно имаш подаден +12В на пинчето Dimmer (lights) на конектор А.
|
Съб Фев 09, 2008 8:29 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
На мене ми се върти в главата,че може да е от това,че имам усилвател и не съм му разкачал стартиращата жица от евробуксата,а тъй като той си има захранване може по някакъв начин това да го бъзика и да му връща някакъв сигнал,че нещо работи и затова свети.
|
Съб Фев 09, 2008 10:47 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Нали не ме свърта така да ми свети дисплея,та излизах преди малко да го ръчкам да изгасне.Теорията ми за връзка с усилвателя пропадна  .Оказа се,че на оригиналното радио не му трябват вързани на куп 2-те жици жълта и червена към захранването (както трябва да е при новите модели ЦД-та).Работи само с червената,а ако е вързана и жълтата го кара да привлича излишни погледи към колата 
|
Съб Фев 09, 2008 11:57 pm |
|
 |
tiho_ganeff2
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Мар 11, 2008 10:40 pm Мнения: 13 Местоположение: Свищов
|
а имате ли идея как се запаметяват радиостанциите ?  всичко по упътването ми е на италиански нищичко не мога да вдяна...
|
Вто Мар 18, 2008 11:18 pm |
|
 |
georgian
Кара кола
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 10:49 pm Мнения: 340 Местоположение: Горна Оряховица
|
tiho_ganeff2 написа: а имате ли идея как се запаметяват радиостанциите ?  всичко по упътването ми е на италиански нищичко не мога да вдяна...
Натискаш и задържаш съответното копче от 1 до 6 за около 3-4 сек и си готов. 
Вто Мар 18, 2008 11:25 pm |
|
|