Дата и час: Пет Юли 11, 2025 12:30 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Проблем Уно - не зарежда акумулатора 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST Проблем Уно - не зарежда акумулатора
Здравейте
Имам проблем с моето Уно. Последния път когато го карах ми се наложи да сменя акомулатора и да го дам на една друга кола, но когато го върнах на Уното обърнах + и - и ги сложих на обратно... Когато ги върнах в нормално положение в уното лампата на акумулатора светише постоянно, дори и когато колата работи. Въпросът ми е дали има някаква защитна планка, бушонче или каквото и да било, което гори при подобна ситуация ??? Ако някой знае ще му бъда благодарен да ми каже какво точно може да е и как да се оправи.

п.п. Ако някой си задава въпроса "абе как пък точно обърна + и -.. ти малоумен ли си", отговора, е че се случи в 22:00 при пълна мъгла, след 50лв подкупи на куките и след 4 часа убииствено каране... т.е. бях леко нервен :)

Пон Дек 10, 2007 7:54 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST Re: Проблем Уно - не зарежда акумулатора
Shortyy написа:
Здравейте
Имам проблем с моето Уно. Последния път когато го карах ми се наложи да сменя акомулатора и да го дам на една друга кола, но когато го върнах на Уното обърнах + и - и ги сложих на обратно... Когато ги върнах в нормално положение в уното лампата на акумулатора светише постоянно, дори и когато колата работи. Въпросът ми е дали има някаква защитна планка, бушонче или каквото и да било, което гори при подобна ситуация ??? Ако някой знае ще му бъда благодарен да ми каже какво точно може да е и как да се оправи.

п.п. Ако някой си задава въпроса "абе как пък точно обърна + и -.. ти малоумен ли си", отговора, е че се случи в 22:00 при пълна мъгла, след 50лв подкупи на куките и след 4 часа убииствено каране... т.е. бях леко нервен :)

Когато обърна клемите, давал ли си на контакт?

Пон Дек 10, 2007 8:44 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
сладва дефектирало динамо

Пон Дек 10, 2007 9:54 pm
Профил
UNREAD_POST 
parata написа:
сладва дефектирало динамо

И по-точно диодна плочка.

Пон Дек 10, 2007 10:07 pm
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
За жалост дадох на контакт, даже и стартера въртя. Аз сложих акумулатора, а брат ми вартеше...

Вто Дек 11, 2007 12:33 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Освен че не зарежда алтернатора, други ел. проблеми има ли? Ако няма, може да се разминеш само с реле-регулатор (монтирано в алтернатора) или с алтернатор. Дано да няма други поражения.
Интересно ми е как е въртял стартера. Сигурно в обратна посока. :roll:

Вто Дек 11, 2007 12:41 am
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Със сигурност стартера въртеше в обратна посока, но за други проблеми - не, няма! :) Колата си се прибра успешно в София и изгасна точноо на първата пряка в квартала ми :)

Вто Дек 11, 2007 10:10 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
сам си прерцени,имайки предвид,че бендикса в едната посока има свободен ход,или ако е станало,ще върти,но без да се движи вала.Мисля е ,че е само динамото,защото компа трябва да има защита

Вто Дек 11, 2007 7:38 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ]