Дата и час: Сря Апр 30, 2025 6:01 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Километраж Пунто MK2 1.2 16V ELX 
Автор Съобщение
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST Километраж Пунто MK2 1.2 16V ELX
Здравейте аз съм нов във сферата на колите и днес си купих кола Пунто 1.2 ЕЛХ и открих че километражът на работи
това е предният панел за предпазителите.
Изображение

Впоследствие забелязах и този кабел:
Изображение

Ако някой знае каква може да е причината, пишете, мерси предварително :)
Интересува ме дали в оборудването влизат и фаровете за мъгла, при мен не светят нещо...
Поздрави!

Чет Окт 25, 2007 11:24 pm
Профил
Кара велосипед
Кара велосипед

UNREAD_POST 
Дай малко по конкретно инфо какъв километраж е електронен с течно кристален дисплей или обикновен с жило Какво не работи на километража не отчита километри, не свети, или нищо не работи по таблото. Така не ми работи километража е много общо казано

Пет Окт 26, 2007 2:15 pm
Профил ICQ
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
Километражът е електронен и това което му има че не отчита изминалите километри и непокозва с колко км/ч се движи колата. Подцветката на километража работи както и всички останали лампички и уреди. Мисля си че откачения кабел (по горе на снимката) свързва датчика с километража, обаче неможах да намеря къде се включва :( . Моля помогнете ако знаете нещо повече.

Благодаря ви предварително!!!

Пет Окт 26, 2007 4:25 pm
Профил
Кара велосипед
Кара велосипед

UNREAD_POST 
А има ли някакви цифри на дисплея изписани или няма нищо. За да провериш да не би да е откачена буксата провери на скоростната кутия по точно на диференциала където е трябва да има букса с три кабела това е датчика който дава сигнал към таблото или еку то за управление на километропоказателя и на скоростомера вий да не би да е измъкната от там ако не е трябва да провериш дали има сигнал от този датчик. Ако всичко е наред по буксите и кабелите твърде вероятно е да е правен опит за некомпетенто връщане на километража И не на последно място провери и всички предпазители.Извади таблото виж и неговите букси как са ( лоша спойка,лоша връзка) Това са едни от нещата които трабва да се проверят.Успех и пиши какво е станало За тази букса няма как да ти кажа за какво е и откъде е понеже не съм разглеждал подробно като твоята кола.Ако всичко друго ти работи вероятно тази букса не се ползва при твоя модел.

Пет Окт 26, 2007 6:36 pm
Профил ICQ
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
Благодаря ти много staho !!! Значи цифри има и като се замисля май май точно е откачен датчика от ЕКУ-то. Ще го погледна в неделя тъй като колата не е при мен сега. Иначе конектора е тройка и на този модел (свалих си FIAT service manual за новите модели на пунто и там има всичко). Ще споделя какъв е бил проблема след като отстраня. А също е възможно и да е изгорял датчика , нали? - ако е изгорял знаеш ли колко струва?

Благодаря ти предварително!!!

Пет Окт 26, 2007 8:31 pm
Профил

UNREAD_POST 
Здравейте, аз също имам Пунто 1.2 16v който купих скоро.И след като го платих и тръгнах видях че не работи скоростомера и съответно километража и бордивия компютър.Реших проблема много лесно:
скоросста се мери с датчик които е монтиран на скоростната кутия.Датчика беше счупен механично и се беше окислил.Разглобих го ,почистих го със спирт.Измерих резисторите-единият беше пракъснал-смених го.Имаше три пътечки които бяха прекъснали от корозиятя -опроводих ги .ИТАЛИЯНЦИТЕ ПОЛЗВАТ датчик на Хол за генериране на импулси от въртенето на магнита.след като събрах и монтирах всичко проработи-.

Обаче ми спря ел.усилвателя на волана.Те нямат връзка по между си но едно оправиш друго се чупи.

Пон Дек 10, 2007 2:20 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ]