|
|
Дата и час: Пон Юли 14, 2025 1:51 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
VooDoo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 10, 2007 9:02 pm Мнения: 115 Местоположение: Варна
|
 Съвет за CD Player
Привет на всички!
След дълго умуване какъв Коледен подарък да си направя най на края реших да е CD Player. Честно казано не разбирам много от тази техника и не робувам на марки. За мен е важно CD-то да работи безпроблемно. Дори да не предлага кой знае какъв качествен звук важно е механиката му да е здрава. Бюджета ми е 200 лв. Мога да отделя и 50 лв. за 2 тонколони,но не знам дали за тези пари може да се купи нещо по-добро от фабрично монтираните в колата колони. Очаквам вашите предложения.
_________________ FIAT BRAVO 100/16V
|
Пон Ное 19, 2007 8:18 pm |
|
 |
Светослав Стоянов
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Сеп 06, 2007 9:08 pm Мнения: 153 Местоположение: с.Хубавене
|
Има добри модели на JVC за тези пари около 150лв е CD-то и за 100 колоните. Това от мен. Успех 
_________________ BRAVO 1,616v Ако,можеш помогни, ако не поне не пречи!
|
Пон Ное 19, 2007 10:10 pm |
|
 |
Rokambol
|
Каквото и да вземеш, със сигурност ще е по-мощно от фабричните говорители. Така, че или ще трябва да слушаш "нормално" музика, или да ги смениш. 50лв, обаче няма да те оправят.
|
Пон Ное 19, 2007 11:38 pm |
|
 |
VooDoo
Кара Фиатче 126
|
Rokambol написа: Каквото и да вземеш, със сигурност ще е по-мощно от фабричните говорители. Така, че или ще трябва да слушаш "нормално" музика, или да ги смениш. 50лв, обаче няма да те оправят.
Не държа говорителите да са мощни, а искам да възпроизвеждат качествен звук. Но щом казваш, че 50 лв. са недостатчни за добри тонколонки ще си остана със фабричните. Все пак не искам да робувам на колата- има други неща, които са по-важни от тонколоните. За сега съм се спрял на следните CD Player:
1.KENWOOD KDC-W4034KY- 199 лв.
2.PIONEER DEH-2920MP-189 лв.
3.CLARION DB159RG-199 лв.- не чете MP3-ки
3.SONY CDX-GT310-199 лв.
4.SONY CDX-GT414U+1GB USB-259 лв.-От скоро имам проблем със записвачката на компютъра и обмислям вариант за CD Player със USB . Ако си взема без USB май ще трябва да купувам и нова записвачка
Това е в общи линии. Ако някой се сеща за някой друг модел, който си струва да казва.
|
Вто Ное 20, 2007 9:33 am |
|
 |
Legion
Кара балканче
Регистриран на: Вто Окт 30, 2007 5:29 pm Мнения: 47 Местоположение: София 19 Люлин
|
Относно със или без USB, аз съм за USB-то ако имаш такова, ако нямаш записвачката е не повече от 50 кинта, но в нея треа да влагаш и дискове, докато в USB-то няма да влагаш нищо, гледам в дългосрочен план и аз се чудех дали да е с USB или без, реших да мина "по-тънко" и си взех без USB, и ся си чукам тъпата кратуна защо го направих. Та моя съвет е бръкни се за USB, и си прай кефа. Относно колоните, на мен за всичко (CD/MP3 + 6 говорителя + издърпване на ново на инсталацията, че жабаря си я беше свалил + изрязване на кората) ми взеха 350 лева, звука не е много силен, но пък е добър. За съжаление си във Варна, иначе щях да ти кажа къде да идеш в София.
Вто Ное 20, 2007 9:49 am |
|
 |
VooDoo
Кара Фиатче 126
|
Legion написа: Относно със или без USB, аз съм за USB-то ако имаш такова, ако нямаш записвачката е не повече от 50 кинта, но в нея треа да влагаш и дискове, докато в USB-то няма да влагаш нищо, гледам в дългосрочен план и аз се чудех дали да е с USB или без, реших да мина "по-тънко" и си взех без USB, и ся си чукам тъпата кратуна защо го направих. Та моя съвет е бръкни се за USB, и си прай кефа. Относно колоните, на мен за всичко (CD/MP3 + 6 говорителя + издърпване на ново на инсталацията, че жабаря си я беше свалил + изрязване на кората) ми взеха 350 лева, звука не е много силен, но пък е добър. За съжаление си във Варна, иначе щях да ти кажа къде да идеш в София.
Напълно съм съгласен с теб. Май си струва човек да даде 50-60 лв. повече за Player със USB. Днес ще се поразходя из магазините да направя един оглед къде какво има.
|
Вто Ное 20, 2007 10:13 am |
|
 |
Rokambol
|
Определено с USB. Аз също съм с такъв, макар и малко по висш модел на SONY, от този на който си се спрял. Още нещо, по съвет на колега се набутах 100+лв за говорители на Hertz, за предните врати и мога само да съжалявам за това. Звукът на оригиналните е много по-добър, особено басите. Недостатъка е мощността, но щом не слушаш силно, хич не ги сменяй. Ето как изглеждат:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Сря Ное 21, 2007 1:08 am |
|
 |
Made1nFIAT
Кара кола
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 11:21 pm Мнения: 313 Местоположение: София 15 Младост
|
Rokambol написа: Определено с USB. Аз също съм с такъв, макар и малко по висш модел на SONY, от този на който си се спрял. Още нещо, по съвет на колега се набутах 100+лв за говорители на Hertz, за предните врати и мога само да съжалявам за това. Звукът на оригиналните е много по-добър, особено басите. Недостатъка е мощността, но щом не слушаш силно, хич не ги сменяй. Ето как изглеждат:
съгласен съм за USB-то :!: По-удобно нещо няма 
_________________ Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат тебе!
1.6 16V 103HP Made In FIAT
|
Сря Ное 21, 2007 8:37 pm |
|
 |
noriaga
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Ное 12, 2007 9:14 am Мнения: 82 Местоположение: София 10 Триадица
|
Rokambol написа: Определено с USB. Аз също съм с такъв, макар и малко по висш модел на SONY, от този на който си се спрял. Още нещо, по съвет на колега се набутах 100+лв за говорители на Hertz, за предните врати и мога само да съжалявам за това. Звукът на оригиналните е много по-добър, особено басите. Недостатъка е мощността, но щом не слушаш силно, хич не ги сменяй. Ето как изглеждат:
Е аз тъкмо мислех да взимам Hertz за вратите и ме разубеди. А оригиналните говорители как са с един добър плеър?
|
Чет Ное 22, 2007 10:36 am |
|
 |
Rokambol
|
noriaga написа: ... Е аз тъкмо мислех да взимам Hertz за вратите и ме разубеди. А оригиналните говорители как са с един добър плеър?
Много добре. Само не ги надувай, че моите се разбиха за няколко дена.
|
Пет Ное 23, 2007 1:46 am |
|
 |
engboris
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Сря Юли 25, 2007 7:21 am Мнения: 36 Местоположение: София 02 Красно Село
|
само JVC
|
Пет Ное 23, 2007 11:10 pm |
|
 |
Rokambol
|
Това пък сега какво беше? Темата не е за марки.
|
Съб Ное 24, 2007 1:30 am |
|
 |
cerrone
Кара велосипед
Регистриран на: Чет Яну 18, 2007 8:16 pm Мнения: 24 Местоположение: 1,950 km West of Varna
|
noriaga написа: . А оригиналните говорители как са с един добър плеър?
Здравейте. На горния въпрос мога да отговоря само: какъвто и нов плеър да се сложи това води до неизбежна смяна и на говорителите. Не може да очаквате от фабричната система чудеса. Тя е направена само защото е задължителна за продажбата на колата. За да се решите да сменяте нещо по нея значи, че не сте доволен от нещо. Сменяте плеъра. Не очаквайте обаче чудеса от останалите фабрични компоненти в колата. Скоро ще почнат да хъркат и пъркат. Те толкова могат . Все едно на Трабанта си да му сложите двигател от Порше. Е ако не прекалявате с натискането на педала може и да го карате. Дори ще върви чудесно - с 20 км/ч. Само не се разсейвайте и не настъпвайте газта, че ще стане лошо. Ама аз не виждам смисъла в тази работа.
Rokambol, Ако не си го направил вече - мисля че тези Херцове се нуждаят от един скромен усилвател за да разгърнат потенциала си. Неслучайно са от "жълтата" Енерджи серия. Моите са от същата серия и не се оплаквам от тях.
Към собственика на темата - за 200 лева си избери нещо по дизайна. Значителна разлика в качеството няма да откриеш. Нискобюджетните серии на всички си приличат. USB-то е незаменимо, ползвам основно него. Търси го задължително!!! Ако искаш и слот за СД карта обаче могат и да ти останат пари - това се предлага само от най-отчаяните производители лидери в гаражното производство - Нипон, Нео, Елит. През годината на гаранцията два месеца ще бъдат отделени да си чакаш плеъра да се върне от ремонт във фирмения сервиз в другия край на България.
|
Пон Ное 26, 2007 1:59 am |
|
 |
ZDRAVIO
Кара кола
Регистриран на: Чет Сеп 20, 2007 2:46 am Мнения: 256 Местоположение: София
|
cerrone написа: noriaga написа: . А оригиналните говорители как са с един добър плеър? Здравейте. На горния въпрос мога да отговоря само: какъвто и нов плеър да се сложи това води до неизбежна смяна и на говорителите. Не може да очаквате от фабричната система чудеса. Тя е направена само защото е задължителна за продажбата на колата. За да се решите да сменяте нещо по нея значи, че не сте доволен от нещо. Сменяте плеъра. Не очаквайте обаче чудеса от останалите фабрични компоненти в колата. Скоро ще почнат да хъркат и пъркат. Те толкова могат . Все едно на Трабанта си да му сложите двигател от Порше. Е ако не прекалявате с натискането на педала може и да го карате. Дори ще върви чудесно - с 20 км/ч. Само не се разсейвайте и не настъпвайте газта, че ще стане лошо. Ама аз не виждам смисъла в тази работа. Rokambol, Ако не си го направил вече - мисля че тези Херцове се нуждаят от един скромен усилвател за да разгърнат потенциала си. Неслучайно са от "жълтата" Енерджи серия. Моите са от същата серия и не се оплаквам от тях. Към собственика на темата - за 200 лева си избери нещо по дизайна. Значителна разлика в качеството няма да откриеш. Нискобюджетните серии на всички си приличат. USB-то е незаменимо, ползвам основно него. Търси го задължително!!! Ако искаш и слот за СД карта обаче могат и да ти останат пари - това се предлага само от най-отчаяните производители лидери в гаражното производство - Нипон, Нео, Елит. През годината на гаранцията два месеца ще бъдат отделени да си чакаш плеъра да се върне от ремонт във фирмения сервиз в другия край на България.
Колега, не е точно така аз се занимавам с електроника и Car- Audio, вече не професионално(от скоро) и в момента съм с оригиналните говорители в мойто Браво "дъня" ги яко и още са здрави, дори смея да твърдя ,че държат някакво ниво на среди и пищялки, при положение, че още с чуват, тъй като Бравото ми в момента е с 1X15 ''и 1X12'' BASS..... Та не са за изхвърляне оригиналните... А що се отнася до Hertz-a да той определено е добър говорител, Специално Жълтата серия!
Поздрави Здравио!
_________________ REAl CARS - REAL LIFE>>> FIAT BRAVO 1.6/16V DOHC 182A4.000 103H.P.+ / 1997
|
Пон Ное 26, 2007 2:09 am |
|
 |
Rokambol
|
Добра е жълтата серия, но май ще иска кутия, щото басите им хич ги няма. Да не говорим, че единия изгоря в събота, а са без гаранция :evil:
|
Пон Ное 26, 2007 7:07 pm |
|
|