Дата и час: Чет Май 29, 2025 12:07 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Разместен фокус на къси/дълги фарове? 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Разместен фокус на къси/дълги фарове?
имам странен проблем с фаровете-колата дойде с много зле фарове-след дълга борба и солидна доза побългаряване по механизма и смяна на крушките фаровете светят добре на къси....НО (винаги има едно "но" ) десния фар на дълги бие осезаемо в земята-пред стена като съм на вкл.дълги се вижда как късите светят на едно ниво а дългия десен е някаде долу.На мене ми идва на ум разместен фокус на крушката.кажете мнение за отстраняване че така все едно нямам дълги фарове. :(

Пет Ное 09, 2007 11:37 pm
UNREAD_POST 
Не може ли просто да повдигнеш фара от регулиращите винтове.

Съб Ное 10, 2007 12:23 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
СБА ти е отговора отиваш наместат ти ги и това е
а ако можеш сам от винтчетата би трябвало да стане

Съб Ное 10, 2007 5:16 am
Профил
UNREAD_POST 
аз фаровете съм ги разкоствал основно.значи ако го направя за дълги да ми е добре десние,то на къси ще заслепява самолети :? В сба ако видят как съм го направил (щото стандартните врътки бяха изядени като дойде колата) ще си хвърлят дипломите и ще повдигат рамене безпомощно.

Съб Ное 10, 2007 8:45 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
като си ги парчедисвал не си сглобил рефлекторите както трябва -по принцип реглажа се прави само на къси а рефлектора на дългите е фиксиран спрямо тяхв точно определено положение .СБА не могат да ти помогнат трябва да се напасва рефлектора

Съб Ное 10, 2007 8:49 pm
Профил
UNREAD_POST 
работата си беше такава още като я взех колата.оня как я е карал нз.левия светеше на 5 метра пред мене,а десния като се надигнех от седалката чак тогава виждах че е забит на метър пред колата.сега поне късите са ми добри и левия дълъг.на мене като регулирам фаровете се движи целия рефлектор

Съб Ное 10, 2007 11:11 pm
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST леле
Колега имал сам си проблеми с фарове !!! то небеше копуване на 2ра употреба небеше наместване и накраия се ядосах отидох дадох една камара пари но сега имам ФАРОВЕ а с ФАРОВЕТЕ БАЗИК НЕ БИВА МОИ САВЕТ купи си нови

Пет Ное 16, 2007 5:44 am
Профил
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST Re: Разместен фокус на къси/дълги фарове?
pi4_s_bravo написа:
имам странен проблем с фаровете-колата дойде с много зле фарове-след дълга борба и солидна доза побългаряване по механизма и смяна на крушките фаровете светят добре на къси....НО (винаги има едно "но" ) десния фар на дълги бие осезаемо в земята-пред стена като съм на вкл.дълги се вижда как късите светят на едно ниво а дългия десен е някаде долу.На мене ми идва на ум разместен фокус на крушката.кажете мнение за отстраняване че така все едно нямам дълги фарове. :(

Колега здравей,

Оправи ли фаровете, защото аз имам същия проблем като теб. На къси, фаровете светят 1 м. пред колата, като левия е по силен, независимо че ако погледна фаровете през деня, левия е по слаб. А на дълги десния що годе е добре, а левия бие над десния в небето.

Кара: Fiat Brava 1.6 16V 10.1995 г.,
Chevrolet Cavalier 3.1 V6 1992 г.,
Aprilia Rally 50 AC 1998 г.

Пон Дек 10, 2007 10:53 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
отидете където правят контролните прегледи, там наместват фокуса на къси дълги и отстраняват мисля всякакви проблеми и правят замервания разни

Пон Дек 10, 2007 10:59 am
Профил
UNREAD_POST 
Сервизите едва ли ще го оправят.аз си го оправих така-сваля се фара и се развива фасонката на крушката-палят се фаровете срещу стена и се мести крушката с ръка докато се намести фокуса.на мене се наложи да подложа от долната страна на фасонката и се намести всичко.Значи надолу крушката и се вдига фокуса,нагоре и се сваля!ако има нещо питайте! :cool:

Пон Дек 10, 2007 4:14 pm
Аватар

UNREAD_POST MGP
pi4_s_bravo написа:
Сервизите едва ли ще го оправят.аз си го оправих така-сваля се фара и се развива фасонката на крушката-палят се фаровете срещу стена и се мести крушката с ръка докато се намести фокуса.на мене се наложи да подложа от долната страна на фасонката и се намести всичко.Значи надолу крушката и се вдига фокуса,нагоре и се сваля!ако има нещо питайте! :cool:

А самите фарове не се ли настройват както на другите автомобили, т. е. с помоща на врътки които се намират на самите фарове?

Пон Дек 10, 2007 10:43 pm
Профил
UNREAD_POST 
настройват се ама едновременно къси и дълги щото рефлектора е общ а е разделен на две.Отделно немогат да се регулират.

Вто Дек 11, 2007 11:01 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Тук ми мирише на обратно монтирана крушка. Тя е асиметрична и би трябвало да влиза само по един начин, но изглежда е успяла да влезе наопаки. В крушката на късите има една ламаринка, която трябва да е ПОД жичката.

Изображение

Вто Дек 11, 2007 12:43 pm
Профил ICQ WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
а някой може ли да ми обясни защо едни крушки имат 3кръчета а други имат 2???(купих си бели крушки и се оказа че са по малки от мойте и са с 2кръчета.... )

Вто Дек 11, 2007 3:01 pm
Профил
Аватар

UNREAD_POST MGP
SCRAPHEAP написа:
Тук ми мирише на обратно монтирана крушка. Тя е асиметрична и би трябвало да влиза само по един начин, но изглежда е успяла да влезе наопаки. В крушката на късите има една ламаринка, която трябва да е ПОД жичката.

Изображение

Ще погледна мойте крушки да видя дали не са обърнати. Но доколкото знам самите гнезда си имат определена форма за да неможе да се обърнат крушките. Ако например са обърнати, значи някой яко ги е напъвал за да влезнат.

А междувременно погледнах фаровете и разбрах как се регулират, т. е с помоща на врътки, като едната е за хоризонтално движение, а другата за вертикално.

Вто Дек 11, 2007 3:03 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща