|
|
Дата и час: Пет Юли 04, 2025 5:51 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Чистачките не чистят след пръскане
Автор |
Съобщение |
haz
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Юли 10, 2007 5:16 pm Мнения: 15 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Чистачките не чистят след пръскане
Колеги, нов съм с фиатовете и имам Браво 98 година. Прави ми впечатление, че като дръпна нагоре лостчето на чистачките за да включа пръскалките след това чистачките не се задействат автоматично, а трябва да бутна лоста нагоре за да ги пусна. Нормално ли е това или нещо ми е изгоряло? До сега всички коли които съм карал са чистили сами след като напръскам с вода 
|
Чет Окт 18, 2007 10:50 pm |
|
 |
LEVSKI
|
Колега имаше подобна тема и преди, аз мислех че не е възможно, но се оказа че просто на по ниския клас автомобили ФИАТ, не са го направили автоматично. Напълно в реда на нещата си е. Дърпаш лоста, и после натискаш надолу за да тръгнат и чистачките след водата.
|
Чет Окт 18, 2007 10:54 pm |
|
 |
kiler_4o
Член на клуба
Регистриран на: Сря Май 10, 2006 8:44 pm Мнения: 690 Местоположение: Бургас, Меден Рудник
|
LEVSKI написа: Колега имаше подобна тема и преди, аз мислех че не е възможно, но се оказа че просто на по ниския клас автомобили ФИАТ, не са го направили автоматично. Напълно в реда на нещата си е. Дърпаш лоста, и после натискаш надолу за да тръгнат и чистачките след водата.
не знам какво имаш предвид с "нисък клас" но на пунтото ми като пръсна автоматично се включват и правят 3 минавания ...
_________________ Fiat Cinquecento 0,9i
Fiat Punto Mk.II `01 Go!
Lancia Zeta 2.1TD
|
Пет Окт 19, 2007 12:24 am |
|
 |
LEVSKI
|
kiler_4o написа: не знам какво имаш предвид с "нисък клас" но на пунтото ми като пръсна автоматично се включват и правят 3 минавания ...
Нисък клас оборудване. S,SX или нещо такова.
|
Пет Окт 19, 2007 12:56 pm |
|
 |
bmahob
Фиат идол
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 10:29 am Мнения: 1261 Местоположение: Благоевград/Симитли
|
ми ELX какъв клас е?
_________________ И пиши на кирилица, че е много дразнеща шльокавицата!
Punto 1.2 75 ELX `97 MPI/ГОЛЕМА БРИЧКА И ТАРАТАЙКА /-никога не подушила бензин
|
Пет Окт 19, 2007 1:05 pm |
|
 |
Rokambol
|
ELX, според оригиналната ми книжка, трябва да е със лети джанти, 4 ел. стъкла, мултифункционален волан, боя металик, ел фарове+умивател за тях, 2 ел огледала с подгряване, радио със CD, фарове с лупи, фабрична аларма и т.н. Да, ама не - от горе изброените неща имам само фаровете, огледалата и боята металик (айде, да речем, че джантите, джамбазина ги е свил). Интересното е, че в книжката на един колега с модификация HLX ги пише същите работи и си ги има!
|
Пет Окт 19, 2007 2:53 pm |
|
 |
bmahob
Фиат идол
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 10:29 am Мнения: 1261 Местоположение: Благоевград/Симитли
|
Ми ми аз не знам дали пунтото и до толко е обурудвано :mrgreen: :arrow: :idea:
ма как и дае, ма немаш ли некоя книжка ръководство за пунто на енглиш поне :?:
_________________ И пиши на кирилица, че е много дразнеща шльокавицата!
Punto 1.2 75 ELX `97 MPI/ГОЛЕМА БРИЧКА И ТАРАТАЙКА /-никога не подушила бензин
|
Пет Окт 19, 2007 2:59 pm |
|
 |
mitakkk
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 10, 2007 2:19 pm Мнения: 114 Местоположение: София 16 Студентски
|
това с чистачките го има само при фиятите.Дори москвичите при пръскане на вода им се задействат чистачките.
|
Сря Ное 07, 2007 11:45 am |
|
 |
sok1
|
Rokambol написа: ELX, според оригиналната ми книжка, трябва да е със лети джанти, 4 ел. стъкла, мултифункционален волан, боя металик, ел фарове+умивател за тях, 2 ел огледала с подгряване, радио със CD, фарове с лупи, фабрична аларма и т.н. Да, ама не - от горе изброените неща имам само фаровете, огледалата и боята металик (айде, да речем, че джантите, джамбазина ги е свил). Интересното е, че в книжката на един колега с модификация HLX ги пише същите работи и си ги има!
Моята Мареа е ELX и имам ел стъкла само отпред, нямам "пръскалки на фаровете" (както се вижда по-долу) и радиото ми е без CD, нямам аларма (фабрична). И аз знам, че гореизброените неща са само за HLX.
|
Сря Ное 07, 2007 11:53 am |
|
 |
Detron
Кара велосипед
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 12:18 am Мнения: 23 Местоположение: Благоевград
|
По незнайни причини такова е схемното решение при Bravo/Brava. Опростена е електрониката за управление на предните чистачки и след пръскане на предното стъкло, чистачките не се включват.
_________________ Alfa 146 Junior 1.4 TS 16V '97
|
Чет Ное 08, 2007 9:25 am |
|
 |
/TDS/
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 4:48 pm Мнения: 153 Местоположение: Добрич
|
mitakkk написа: това с чистачките го има само при фиятите.Дори москвичите при пръскане на вода им се задействат чистачките.
базикаш са нали 
|
Чет Ное 08, 2007 12:07 pm |
|
 |
Paparac
|
Detron написа: По незнайни причини такова е схемното решение при Bravo/Brava. Опростена е електрониката за управление на предните чистачки и след пръскане на предното стъкло, чистачките не се включват.
Разгеле да те видим и тебе тука :mrgreen:
|
Чет Ное 08, 2007 1:35 pm |
|
 |
Detron
Кара велосипед
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 12:18 am Мнения: 23 Местоположение: Благоевград
|
Paparac написа: Разгеле да те видим и тебе тука :mrgreen:
 След безкрайнити критики от страна на Rokambol, ама много трудно се влиза в този форум, особено в последните 2 дни.
_________________ Alfa 146 Junior 1.4 TS 16V '97
|
Чет Ное 08, 2007 1:44 pm |
|
 |
/TDS/
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 4:48 pm Мнения: 153 Местоположение: Добрич
|
а аз си мислех че проблема е в мен 
Чет Ное 08, 2007 1:49 pm |
|
 |
Paparac
|
Има сериозни атаки срещу сървъра, където се хоства форума, от там идват проблемите. Има тема в "ЗА ФОРУМА", колеги.
Последна промяна Paparac на Чет Ное 08, 2007 10:59 pm, променена общо 1 път
|
Чет Ное 08, 2007 9:16 pm |
|
|