Автор |
Съобщение |
ifif
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Юни 02, 2007 4:58 pm Мнения: 6 Местоположение: София 19 Люлин
|
 Свети датчик на AIRBAG
Здравейте колеги.Имам MAREA td 100 на таблото свети датчика на airbaga.Преди когато дам контак светва после изгасва,сега изгасва после пак свети.Имах изгорели крушки в таблото та го отварях и ги смених.Не сам пипал нищо друго.Проблема се появи след това.Някъква идея за какво става въпрос?
_________________ FIAT MAREA 1.9td 100
|
Пон Окт 08, 2007 12:06 pm |
|
 |
Paparac
|
Темата е преместена в правилния раздел. Сигурен ли си, че всичко си вързал по правилата? Преди е правело нормалното, което е да светне при контакт и да загасне. Това е един вид тест. Сега не разбирам, даваш на контакт, светва, после угасва и после пак светва?
|
Пон Окт 08, 2007 6:28 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Защо свети може да се разбере на компютърна диагностика. Както не 1 път съм казвал, ЕКУ на възглавницата има зададено време 10г. за смяна на пиропатрона. Като това време изтече напомнянето е светване на лампата. Ако няма други грешки вероятно това е проблема. Трябва да се смени пиропатрона. Провери нещата защото е имало случаи стар пиропатрон да изпатка когато най-малко очакваш.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Пон Окт 08, 2007 10:13 pm |
|
 |
ifif
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Юни 02, 2007 4:58 pm Мнения: 6 Местоположение: София 19 Люлин
|
 Относно airbag свети лампата
Здравейте.Вчера разбрах какъв е проблема.Значи става въпрос за следното:Когато са разкачени датчиците и се подаде на контакт не намира датчици и отчита грешка.Решаването на проблема е закачане на компютър при майстор и поправка на грешката.Вариянт 2 който ставал на някои коли откачваш акомулатора за един ден и системата се ресетвала.Аз не съм разбирач споделям какво ми казаха.Ще пробвам номера с акомулатора и ще споделя има ли ефект.
|
Сря Окт 10, 2007 10:48 am |
|
 |
Rokambol
|
Ти да не си дал на контакт при разкачено табло? Друг път да не го правиш, че ще те боли глава.
|
Сря Окт 10, 2007 11:20 pm |
|
 |
LEVSKI
|
При мен тоя дето ми слагаше алармата даде контакт само с кабели без ключ, е тогава стана страшно. Компютъра беше решил че няко се опитва да запали без FIAT-CODE е те тогава стана страшно. Е...след няколко часа беше наред де ама...
|
Сря Окт 10, 2007 11:23 pm |
|
 |
Rokambol
|
LEVSKI написа: При мен тоя дето ми слагаше алармата даде контакт само с кабели без ключ, е тогава стана страшно. Компютъра беше решил че няко се опитва да запали без FIAT-CODE е те тогава стана страшно. Е...след няколко часа беше наред де ама...
За това ставаше дума... :twisted:
|
Сря Окт 10, 2007 11:30 pm |
|
 |
ifif
Кара детска количка
|
 ZDR
Ами това направих дадох контакт при разкачени кабели.Не знаех че е такъв проблем.
|
Чет Окт 11, 2007 8:45 am |
|
 |
Rokambol
|
Опитай с изчистване на грешките.
|
Чет Окт 11, 2007 11:16 pm |
|
 |
ifif
Кара детска количка
|
 Hy
Здравейте отново.Пробвах варианта да откача акомулатора за 1 нощ с надеждата да се ресетне обаче НИЦ .Явно ще се ходи на майстор.Някой има ли идеи къде се ходи за подобни проблеми?И ако си карам така какво може да стане?Благодаря предварително.
|
Съб Окт 13, 2007 10:47 am |
|
 |
nokoletka
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Пет Сеп 15, 2006 9:24 pm Мнения: 39 Местоположение: София 06 Подуяне
|
Няма проблеми да караш така , Само че при удар няма да се задейства AIRBAGA. Аз също съм като теб ходих на диагностика премахнаха грешката но след време пак светна лампата.Майстора ми каза че сигурно има хлабава връзка и трябва да разкачи всичко , и че при светеща лампа на аербега той нямало да се задейства и аз се отказах. Вече доста време си карам така.
|
Съб Окт 13, 2007 6:16 pm |
|
 |
Ancho
Кара кола
Регистриран на: Чет Май 31, 2007 12:35 pm Мнения: 233 Местоположение: Пазарджик
|
може да проблема да е просто от кабелите, на Ровера свети по сащия начин обаче като разместиш кабелите под шоферската седалка и земе та се оправи!
_________________ FIAT DUCATO 2.3 JTD 2003
Продава се печеливш бизнес!
|
Съб Окт 27, 2007 6:36 am |
|
 |
/TDS/
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 4:48 pm Мнения: 153 Местоположение: Добрич
|
някой ще ми обясни ли малко повечко за fiat code и какво става толкоз че е страшно 
|
Вто Окт 30, 2007 11:18 pm |
|
 |
LEVSKI
|
Колеги, който е от София, да бяга при Стефчо в Захарна фабрика! Първо той е един от нас, второ има Виза и чисти грешки, трето е най-съвестния майстор на света, четвърто е един от най разбиращите хора от ФИАТ в България(ако някой го надминава е тук във форума, но си мълчи!) и пето винаги е тънката лайсна.
|
Вто Окт 30, 2007 11:30 pm |
|
 |
sok1
|
И има най-якия гащеризон на света!!! 
|
Вто Окт 30, 2007 11:41 pm |
|
|