|
|
Дата и час: Вто Юли 15, 2025 9:37 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Каква е нормалната работна температура на JTD 105 двигателя?
Автор |
Съобщение |
yerdna
Кара Симсонка
Регистриран на: Съб Апр 07, 2007 1:31 pm Мнения: 53 Местоположение: София 01 Средец
|
 Каква е нормалната работна температура на JTD 105 двигателя?
Отскоро имам Marea 105 JTD и днес забелязах, че датчикът за температурата показва доста висока стойност - стрелката постоянно е на едно деление под червената зона, не чувам да се включва вентилатор... Нормална ли е тази температура и кога по принцип трябва да се включи вентилаторът, за да предпази мотора от прегряване?
_________________ Fiat Marea Weekend 105 JTD HLX
|
Пет Окт 05, 2007 11:49 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Re: Каква е нормалната работна температура на JTD 105 двигат
yerdna написа: Отскоро имам Marea 105 JTD и днес забелязах, че датчикът за температурата показва доста висока стойност - стрелката постоянно е на едно деление под червената зона, не чувам да се включва вентилатор... Нормална ли е тази температура и кога по принцип трябва да се включи вентилаторът, за да предпази мотора от прегряване?
Колега ще си прегрееш мотора. Номалната температура е точно на средното деление. Малко да подмине и се пуска перката. Имаш проблем.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Пет Окт 05, 2007 12:10 pm |
|
 |
yerdna
Кара Симсонка
Регистриран на: Съб Апр 07, 2007 1:31 pm Мнения: 53 Местоположение: София 01 Средец
|
Да, и аз така си помислих. Ще я карам на майстор...
|
Пет Окт 05, 2007 12:22 pm |
|
 |
rsof
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 17, 2007 10:24 am Мнения: 69 Местоположение: Пловдив / Luxembourg
|
Премери температурата ако можеш с термометър , според мен ако е така както казваш до сега да ти е изхвърлила антефриза и да си я прегрял . Моята кола , температурата е като на снимката постоянно , само в големи задръствания загрява до средата и се включва перката за охлаждане !
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
_________________ / Fiat Marea Weekend / 1.9 TD 100/ / Škoda Fabia / 1.9 TDI /
http://rbrbgcup.betaracing.net/index_bg.html
|
Пет Окт 05, 2007 1:17 pm |
|
 |
yerdna
Кара Симсонка
|
Закарах я на майстор. Каза, че е дефектирал многофункционалният датчик. Смени го - 28 лева датчика + 10 лева работа. Сега колата пак загрява,но не толкова много, колкото преди смяната. Отвреме-навреме стрелката за температурата рязко пада до средното деление, задържа се там известно време и после пак отскача нагоре. Перката се включва, но много рядко. Антифриз си има, не е изхвърлила нищо. Според майстора проблемът е по-скоро в показателя за темпертаурата.
|
Пет Окт 05, 2007 5:31 pm |
|
 |
venioid
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Сря Юни 14, 2006 9:09 pm Мнения: 38 Местоположение: София Младост
|
В семейството ни има 2 JTD-та - аз карам 2.4, баща ми - 1.9. И на двете коли на 10-тата минута след запалването стрелката отива точно в средата на скалата и не мърда оттам независимо от условията - външна температура, маниер на каране, задръстване, магистрала, работа на място - няма значение. Според мен охладителната система на тези автомобили е проектирана много добре и ако колата не се държи като гореописаното - има проблем. При бензиновите мотори не е така - карах Брава и Пунто преди дизела и там температурата варираше в завимост от карането и атмосферните условия. Това са мои наблюдения и не са подплатени с техническа обосновка - просто споделям констатирани от мен факти, без да се ангажирам с достоверност.
_________________ Marea 2.4 JTD HLX '00
|
Съб Окт 06, 2007 6:11 am |
|
 |
Rokambol
|
Вчера си закачих колата на тестер и един от параметрите беше стойността на температурата. Стрелката ми сочеше точно в средата на скалата, компютъра отчете 86°С. Перката още не беше включила. Това за бензинов мотор. При дизелите би трябвало да е малко повече, около 92°С.
|
Съб Окт 06, 2007 8:48 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|