|
|
Дата и час: Чет Май 29, 2025 12:13 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|
Проблем с климатроник на FIAT-Tempra 1,6I
Автор |
Съобщение |
klipper
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Мар 06, 2007 9:12 pm Мнения: 9 Местоположение: София
|
 Проблем с климатроник на FIAT-Tempra 1,6I
Здравеите моля за помощ .Имам Фиат темпра 94 година.Тя е с климатроник.От доста време на сам вентилатора се пуска(аз си мислех че е климатроника) без аз да съм го пуснал.От климатроника не мога да го спра.От няколко дни вече не работи .Климатроника си свети регулира температурата, спирасисе ама не духа нищо.Проверил съм бушоните.Питането ми е дали някои се е сблъсквал с такъв проблем.Дали е някое реле,или нещо друго.Предварително благодаря.
Последна промяна klipper на Вто Окт 16, 2007 4:56 pm, променена общо 1 път
|
Чет Сеп 27, 2007 6:09 am |
|
 |
klipper
Кара детска количка
|
Няма ли кой да ми помогне :(
|
Чет Сеп 27, 2007 6:31 pm |
|
 |
Paparac
|
Ами предишното ти заглавие нищо не значеше, честно казано, та колегите просто не са влизали в темата, за да прочетат за проблема. Промених го, дано сега някой ти помогне, колега.
|
Чет Сеп 27, 2007 8:32 pm |
|
 |
klipper
Кара детска количка
|
Дано.Много благодаря колега 
|
Пет Сеп 28, 2007 7:10 am |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
 Re: Проблем с климатроник на FIAT-Tempra 1,6 пълна инжекция.
klipper написа: Здравеите моля за помощ .Имам Фиат темпра 94 година.Тя е с климатроник.От доста време на сам вентилатора се пуска(аз си мислех че е климатроника) без аз да съм го пуснал.От климатроника не мога да го спра.От няколко дни вече не работи .Климатроника си свети регулира температурата, спирасисе ама не духа нищо.Проверил съм бушоните.Питането ми е дали някои се е сблъсквал с такъв проблем.Дали е някое реле,или нещо друго.Предварително благодаря.
Ако всички захранвания на управлението на климатроника са налични, то проблема обикновенно излиза от платката за управление, която е зад бутоните - трудно се ремонтира и обикновенно се сменя с втора употреба!
Все-пак някой трябва преди това да провери веригите!
_________________ FIAT-SPORT
|
Пет Сеп 28, 2007 8:19 am |
|
 |
klipper
Кара детска количка
|
Та зи платка за управление каде да я намеря,при италянеца я няма:(.Някои да ми помогне със съвет ако може.
|
Вто Окт 02, 2007 4:23 pm |
|
 |
klipper
Кара детска количка
|
Колеги не е проблема и в платката на климатроника:(.Ако може някой да ми каже дали има друга платка за управление да проввера и нея.или да ми помогне със схема или сервизно или съвет, ще съм му много благодарен.
|
Пон Окт 15, 2007 7:02 am |
|
 |
klipper
Кара детска количка
|
|
Пет Окт 19, 2007 6:14 pm |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 6:26 pm Мнения: 671 Местоположение: ВР
|
Доскоро нямах газ в климатика, сега го напълних, но имам въпроси за управлението:
- какво прави копчето ЕCON, когато свети
- какво прави копчето със стрелката вътре в автомобилчето- като свети.
- на колко градуса трябва да е дисплейчето на температурата, защото ми казаха, че под 25 се настива?! 
|
Нед Юни 01, 2008 1:25 am |
|
 |
Nero_
Кара кола
Регистриран на: Сря Ное 21, 2007 12:19 pm Мнения: 203 Местоположение: София 16 Студентски
|
Копчето ECON включва инокомичен режим на климатроника. Когато е в този режим, компресора автоматично се спира и включва, когато не е необходим и желаната температура може да се постигне само с използването на външния въздух. Копчето със стрелката включва рециркулацията на въздуха. В колата спира да постъпва външен въздух (не напълно разбира се, колата не е херметична). Използва се когато например въздуха навън по някаква причина е замърсен или има неприятна миризма. Освен това пускайки рециркулация, значително улесняваш климатроника, тъй като например в горещ ден, няма да му се налага да изстудява горещия въздух от вън, а само ще доохлажда вече охладения въздух в купето. Попринцип 25 е нелоша температура, но мисля че няма да останеш доволен от нея, тъй като това реално няма да е температурата в колата. Намесват се прекалено много фактори, като това че купето и всико останало е загряте, слънцето те непича и др. Аз използвам 20-21 градуса.
_________________ Fiat Bravo SX 1.9 TD 100 '99 климатроник
|
Нед Юни 01, 2008 12:22 pm |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 6:26 pm Мнения: 671 Местоположение: ВР
|
Мерси!
бяха ми казали, че ECON изключва въобще компресора за постоянно,
а за стрелката имах и двете тези за затваряне и отваряне. 
|
Нед Юни 01, 2008 2:39 pm |
|
 |
bereta
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 1:40 pm Мнения: 198 Местоположение: Благоевград
|
колега при мен също моторчето отказа да работи, но причината беше в предпазителя, който се намира ........ познай къде, в двигателния отсек пред стъклото има черна пластмасова кутия, в нея са и предпазителите и релетата за бенз. помпа и дюзите. подай директно ток на моторчето и ако завърти, търси там някъде предпазителя и релето. поне 20 А е предп.
_________________ TEMPRA 2.0 i.e. SW Suite 159A6046
|
Вто Юни 03, 2008 12:28 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|