Дата и час: Вто Юли 15, 2025 1:18 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Проблем с пръскачката на задното стъкло 
Автор Съобщение
Кара балканче
Кара балканче
Аватар

UNREAD_POST Проблем с пръскачката на задното стъкло
Здравейте.Някой може ли д ами каже как да си оправя пръскачката за задното стъкло защото не работи.Чиста4ката си е пшушка ама не пръска вода отзад.Благодаря ви предварително!!!Става въпрос за Пунто 75 95 готдина .

Нед Авг 12, 2007 6:03 pm
Профил
UNREAD_POST 
Ами ако е запушена връзката до задната чистачка, нормално е да не работи.

Нед Авг 12, 2007 7:27 pm
Кара балканче
Кара балканче
Аватар

UNREAD_POST 
Paparac написа:
Ами ако е запушена връзката до задната чистачка, нормално е да не работи.

Да може така да е ама от къде минава тази връзка знам я къде излиза ама иначе от къде точно минава незнам.

Пон Авг 13, 2007 2:38 am
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Tочно до сервоусилвателя на спирачките и под шумоизолиращата вата има едно възвратно клапанче. То трябва да се смени и ще започне да пръска.

Пон Авг 13, 2007 7:18 am
Профил ICQ YIM
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
При мен на Типо се оказа точно възвратното клапанче. Оказа се, че по магазините го няма и си реших проблема по друг начин. Само не се смейте!
Клапанчето се състои от 4 части:
1. Основа с щуцери
2. Капачка
3. притискател
4. Пружинка

Има и гумна мембранка, която вероятно се е разкапала и е запушила всичко.
Технологията е следната:
Внимателно с нож се разглобява клапанчето. Като се махне капачката, в нея остава притискателя с пружинката. Много внимателно се разделят всички части и се внимава да не хвръкне пружинката. С ножче и шило се премахва изцяло гумента мембрана. Всички части се почистват старателно, щуцерите могат да се почистят с клечка за зъби. Изрязва се парче от презерватив (от най-евтините и най-дебелите върши чудесна работа) и се налага въху основата, така че да сърчи по около един сантиметър или повече от всички страни. Капачката, заедно с притискателят и пружинатасе монтират обратно като защипват презерватива. Сега с ножица може да изрешете излишното от презерватива за да добие приличен вид.

Така ремонтираният клапан работи безотказно дълго време.

Чет Авг 16, 2007 11:15 am
Профил ICQ WWW
UNREAD_POST 
SCRAPHEAP написа:
Оказа се, че по магазините го няма и си реших проблема по друг начин. . . .

Странно, в магазините има всякакви, по-точно за Фиат-ите са по 1.50лв. Вече две смених и си имам и едно резервно. Идеята на клапанчето е да задържа водата, така че като се чукне пръскалката, водата да излезе преди чистачките, за да не тръгнат на "сухо".

Съб Авг 18, 2007 3:26 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
В кой магазин има такива клапанчета? Искам и аз да си имам резервно.

Сря Авг 22, 2007 10:45 am
Профил ICQ WWW
UNREAD_POST 
SCRAPHEAP написа:
В кой магазин има такива клапанчета? Искам и аз да си имам резервно.

В Благоевград, в магазина на Александър Ауто, в магазина на Пилевски-Евросервиз или нещо подобно и в един от щандовете на Мототехника. Вече няколко поста прочетох, че били кът и направо не ми се вярва :shock:
Вече е друг въпроса колко качествени са, защото първото ми изкара само 2 месеца. Затова сега си купих две.

Сря Авг 22, 2007 4:59 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
SCRAPHEAP написа:
При мен на Типо се оказа точно възвратното клапанче. Оказа се, че по магазините го няма и си реших проблема по друг начин. Само не се смейте!
Клапанчето се състои от 4 части:
1. Основа с щуцери
2. Капачка
3. притискател
4. Пружинка

Има и гумна мембранка, която вероятно се е разкапала и е запушила всичко.
Технологията е следната:
Внимателно с нож се разглобява клапанчето. Като се махне капачката, в нея остава притискателя с пружинката. Много внимателно се разделят всички части и се внимава да не хвръкне пружинката. С ножче и шило се премахва изцяло гумента мембрана. Всички части се почистват старателно, щуцерите могат да се почистят с клечка за зъби. Изрязва се парче от презерватив (от най-евтините и най-дебелите върши чудесна работа) и се налага въху основата, така че да сърчи по около един сантиметър или повече от всички страни. Капачката, заедно с притискателят и пружинатасе монтират обратно като защипват презерватива. Сега с ножица може да изрешете излишното от презерватива за да добие приличен вид.

Така ремонтираният клапан работи безотказно дълго време.

след като ми позака каде ми е клапичката и какъв е проблема това не спря да ме мъчи. обаче аз се качих при магазинерите и обясних какво ми трябва и си купих едно за 607 :wink: , махнах мойто и стана перфектно. "пежовското" обаче е по-различно - не е с такава мембрана а е с пружинка и сачма, което върши същата работа де. сега старото по твоя начин ще си го направя резерва :wink:
Добре че се сетих да те питам за това, зашото иначе никога няма да ми дойде на ум, че клапанчето се намира там :roll:
Мерси много !!!

Чет Ное 29, 2007 8:11 pm
Профил
UNREAD_POST 
Говори се, че клапанчетата за Трабант/Вартбург са почти същите на вид и малко по-ефтини. На всичкото отгоре били и германски, а не ментета.

Чет Ное 29, 2007 8:26 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
sok1 написа:
Говори се, че клапанчетата за Трабант/Вартбург са почти същите на вид и малко по-ефтини. На всичкото отгоре били и германски, а не ментета.

ами това, мойто е за Пежо 607 и е 1 левче :cool: мисля, че няма колко по-ефтино да е.

Чет Ное 29, 2007 8:56 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Made1nFIAT написа:
Добре че се сетих да те питам за това, зашото иначе никога няма да ми дойде на ум, че клапанчето се намира там :roll:
Мерси много !!!

За нищо :) Надявам се и на други да съм помогнал с това откритие. Май много фиати имат такъв проблем.

Пет Ное 30, 2007 1:25 pm
Профил ICQ WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST да
Гумичките заминават бързо и аз незнам от какво и малко го по българих и за сега изкара най-дълго :cool: с гумена ръкавица за 50 ст. и замба става и ножица но нали влязохме в Европа :P та стигнах до този вариан понеже не си намерих в габрово и ми носиха от търново и те изкараха малко повече от месец незнам може да е от течноста за чистачки но сега нямам проблеми с ракавицата много време а и за 5 мин сум си направил нобо до магазина ми е повече време

Чет Дек 13, 2007 2:02 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ]