|
|
Дата и час: Пет Май 30, 2025 6:41 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Въпрос за дигиталния километраж на Типо
Автор |
Съобщение |
GodBlessME
Кара детска количка
Регистриран на: Пон Юни 11, 2007 6:19 pm Мнения: 6 Местоположение: друг
|
 Въпрос за дигиталния километраж на Типо
Като за начало привет на всички, искам да ви попитам , значи колата е с Ел.километраж обаче вместо в km/h измерва в mp/h искам да се настрои да работи в километри, какво трябва да направя ако може с точнос да се обясни почти нямам престава как става и т.н.
П.П. Благодаря на всички обърнали внимание към въпроса ми предварително.
|
Пон Юни 11, 2007 10:51 pm |
|
 |
Paparac
|
Трябва да стане с комбинация от копчетата вляво на таблото tot/trip, 0/ trip и това най-отгоре, изобразяващо слънце. Които копчета обаче трудничко правят контакт с времето. Иначе лесно е да разкачиш за две минути едната клема на акумулатора и да видиш ще има ли резултат. Нулира се всичко, не само по таблото, така елементарно се изчистват и грешките в ECU-то. Не ти заминава постоянният километраж, де.
С тези копчета (горепосочените) иначе се променя и силата на осветление на таблото при запалени фарове, лично мен много ме дразнеше зимата като и през деня карахме на къси светлини буквално нищо да не виждам на таблото и затова с "копчето-слънце" оправих нещата. С tot/trip сменяш да ти показва дневния (условно такъв), както и крайния километраж (него с клемата не можеш да го нулираш). Дневният киломераж се нулира с продължително натискане на 0/trip. При мен като взех колата не работеше нито едно от тези копчета, та се наложи аз да ги оправям, че не правеха контакт.
Последна промяна Paparac на Вто Юни 12, 2007 1:00 am, променена общо 5 пъти
|
Вто Юни 12, 2007 12:07 am |
|
 |
GodBlessME
Кара детска количка
|
Разбирам те но не вярвам само като разкача акомулатора да се оправи и километража но ще видим и другите потребители какво ще кажат благодаря ти все пак!
|
Вто Юни 12, 2007 12:12 am |
|
 |
Paparac
|
Има вариант и да купиш едно старо работещо дигитално табло и да го замениш.
С препрограмиране, сваляне, разпояване, презапояване също е вариант, но си е много занимавка, а и не можеш да го направиш сам явно.
Чел съм как някой сам е сменил от км/ч на мили/ч без да знае как го е направил с комбинация от копчета. Ама после не е могъл да го оправи и върне обратно да показва км/ч. Чел съм и че някъде има превключвател км/ч към мили/ч и обратно, но не мога да гарантирам, че на практика има.
Иначе е добре след паленето на колата покрай операцията с клемата да я оставиш на бензин да поработи на свободен ход десетина минути.
И още нещо, махаш минус-клемата, не плюса.
ЕДИТ: В момента гледам книжката на колата, но никъде не виждам да пише за вариант как става да се промени между мили и километри. Ще пиша на Митко, той е доста компетентен по отноешение на таблата на ТИПО, бая е патил преди време, та затова.
|
Вто Юни 12, 2007 12:16 am |
|
 |
null
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Дек 14, 2004 4:59 pm Мнения: 73 Местоположение: София
|
И аз съм с такъв километраж - показва в мили.
С комбинация от копчета не можах да го променя.
Преди време питах и аз във форума и единствения отговор, който получих беше да препрограмирам чипа. Митко даже каза, че имал bin файл със записани 120000 км
Доколкото си спомням, защото скоро не съм отварял таблото чипът е запоен и трябва да се разпоява и после по обратния ред :(
Някъде имаше подобна тема и преди и там Митко казва, че чипът бил с доста повече памет отколкото му трябва и може би някъде в нея има записан параметър указващ мерната единица.
Иначе аз бързо се научих да смятам наум -> 25mph = 40km/h ...
_________________ Tipo 1.6 [149C2046]
|
Вто Юни 12, 2007 1:18 pm |
|
 |
GodBlessME
Кара детска количка
|
Добре мерси за сега още не съм открил точноя варият как да се коригира това нещо чакам с нетърпение някои от вас да каже точната магия 
|
Вто Юни 12, 2007 7:40 pm |
|
 |
GodBlessME
Кара детска количка
|
Също така ако някои ми прати бин фаила за това нещо мога да измисля някои да ми програмира чипа :idea:
|
Вто Юни 12, 2007 7:43 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Имам записан чип от таблото на старата ми кола и ако някой се интересува ще му го пратя.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Вто Юни 12, 2007 7:49 pm |
|
 |
GodBlessME
Кара детска количка
|
Ferrari, аз се интересувам
|
Вто Юни 12, 2007 8:59 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Enjoy 
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Вто Юни 12, 2007 9:11 pm |
|
 |
Paparac
|
Айде пръв да съм аз :mrgreen:
|
Вто Юни 12, 2007 9:23 pm |
|
 |
GodBlessME
Кара детска количка
|
|
Вто Юни 12, 2007 11:01 pm |
|
 |
null
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Дек 14, 2004 4:59 pm Мнения: 73 Местоположение: София
|
Някой да каже това ли е начина - да се препрограмира чипа
_________________ Tipo 1.6 [149C2046]
|
Сря Юни 13, 2007 3:12 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
|
null написа: Някой да каже това ли е начина - да се препрограмира чипа
Де да знаех. Нямам BIN на чип който записва мили.
|
Сря Юни 13, 2007 3:19 pm |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 6:26 pm Мнения: 671 Местоположение: ВР
|
Имам дигитално табло и като включа късите през деня- интензитета на осветлението пада наполовина- сигурно са го предвидили, че на фарове се кара главно нощем, но през деня не се вижда почти нищо  .
Моля, ако някой колега знае как се увеличава осветеността на дигитално табло- да пише.
|
Нед Фев 17, 2008 10:06 pm |
|
|