|
 |
 |
|
Дата и час: Нед Юни 22, 2025 5:33 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
javor68
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Мар 10, 2007 9:07 am Мнения: 86 Местоположение: София 15 Младост
|
 ABS Fiat Marea TD100
здравейте колеги карам от скоро фиатката.Не ми работи антиблока на спирачките,човека който ми я продаде ме предупреди.По таблото нищо не свети демек всичко е наред но наистина не работи пробвах го,въпроса ми е къде мога да я закарам за да ми го оправят щото това според мен е една от полезните екстри,някой патил ли е от такова нещо?
|
Сря Мар 21, 2007 8:15 pm |
|
 |
danzkix
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Съб Дек 02, 2006 6:17 pm Мнения: 39 Местоположение: София 16 Студентски
|
А сигурен ли си че има АБС колата,защото и аз мислех че имам но в последствие се оказа че нямам  ,но на мен въобще не ми светкаше лампата при подаване на контакт за да провери АБС -а нито пък после да отчете че не работи . Провери първо силовоте бушони които се намират под капака при мен са горе в дясно пише на тях FUSE,да не е изгорял преди да я закараш на сервиз
_________________ Brava 1.6 16V 96 EL
|
Сря Мар 21, 2007 10:24 pm |
|
 |
danzkix
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Съб Дек 02, 2006 6:17 pm Мнения: 39 Местоположение: София 16 Студентски
|
А свети ли ти лампата за АБС -а когато дадеш на контакт?
_________________ Brava 1.6 16V 96 EL
|
Сря Мар 21, 2007 10:28 pm |
|
 |
javor68
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Мар 10, 2007 9:07 am Мнения: 86 Местоположение: София 15 Младост
|
абсолютно сигурно е че има абс,защото го виждам а и май се опитва да работи от време на време,понякога като натисна педала има едно причукване ,но като цяло не работи. бушоните са здрави,при мен са на същото место,но сега като се замисля при подаване на контакт не съм забелязвал лампичка за абс може да е изгоряла.
|
Чет Мар 22, 2007 6:16 pm |
|
 |
Vladim
|
Може да имаш зацапан датчик. Закарай колата на диагностика в оторизиран сервиз за италиански автомобили и там на диагностиката всичко ще си проличи! ;)
|
Чет Мар 22, 2007 6:36 pm |
|
 |
idm
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Авг 27, 2005 8:16 pm Мнения: 149 Местоположение: Русе
|
Номера с лампата е много страшен :mrgreen:
в смисъл автоджамбазите вместо да се кахърят как да оправят АБСа не се занимават с глупости пък и не наливат допълнително пари а само отварят таблото на автомобила и махат лампата за АБС!!! :mrgreen:. Като не свети не те дразни и много често при покупка хората не разбират че имат проблем с автомобила.
Затова щом има АБС винаги при подаване на контакт трябва да свети лампа на таблото!!!
_________________ Lancia Delta II 1.6 16V / 98г.
Garelli 150 T-Rex Freelander/италиянка на две колела с японска душа!
|
Пет Мар 23, 2007 12:09 pm |
|
 |
Tornado
|
idm написа: Номера с лампата е много страшен :mrgreen: в смисъл автоджамбазите вместо да се кахърят как да оправят АБСа не се занимават с глупости пък и не наливат допълнително пари а само отварят таблото на автомобила и махат лампата за АБС!!! :mrgreen:. Като не свети не те дразни и много често при покупка хората не разбират че имат проблем с автомобила.
Затова щом има АБС винаги при подаване на контакт трябва да свети лампа на таблото!!!
Това с премахването на лампите е много стар номер въпроса е да се запознаете с автомобила който ще купувате преди да го огледате т.е.поне да знаете какви лампи има по таблото и кога трябва да светят.
|
Пет Мар 23, 2007 1:01 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|