|
|
Дата и час: Нед Юни 22, 2025 5:21 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|
Ел. проблем с лампата а маслото
Автор |
Съобщение |
msotiroff
|
 Ел. проблем с лампата а маслото
Здравейте, колеги. Проблема е следния: над 1500 оборота присветва лампата на маслото, но само когато колата е на скорост. Когато я форсирам на свободна не примигва. Измерих налягането на маслото в двигателя - перфектно е, смених масления датчик - продължава да примигва. Единственото, което ми идва на ум е някоя жица да дава маса някъде при вибрации на двигателя и за тва да мига лампата. Моля, дайте идеи какво може да е и как да се оправи проблема. Благодаря предварително.
|
Нед Фев 25, 2007 5:14 pm |
|
 |
ribara
Регистриран на: Нед Мар 04, 2007 12:11 pm Мнения: 4 Местоположение: Раднево
|
мисля ,че си си отговорил сам ,ако го прави по често , пробваи да откачиш кабела от датчика , и виж дали пак ще прави така , но явно нещо се е протрило според мен, и едно краино според мен решение пусни по кабела на датчика ,като го откачиш + и би трябвало да прецърка някаде , но не те съветвам , просто като идея
_________________ На брега на реката рибарите поставяха червеи на въдиците си, а в реката се виждаше обратното...
|
Нед Мар 11, 2007 9:48 pm |
|
 |
msotiroff
|
|
Пон Мар 12, 2007 3:04 pm |
|
 |
Esper
|
Мнооого радикално, ако закъсява някъде както предполагаш, като подадеш +12В трябва бързо да се ориентираш по миризмата :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ами аз първо бих откачил кабелчето някъде при таблото за проба. Може би някъде в него е грижата?
Ако е кабела, внимателно гледане и дърпане му е майката.
Накрая предполагам ще бъде по-лесно да дръпнеш нов кабел м/у датчика и таблото - няма нищо между тях.
Та каква каза че е колата?
|
Пон Мар 12, 2007 3:21 pm |
|
 |
msotiroff
|
Колата е Брава 1,4 12v. А за да прекарам нов кабел(което си е най - чистата работа) нужно ли е да разглобявам таблото?
|
Пон Мар 12, 2007 3:29 pm |
|
 |
msotiroff
|
А между другото кабела от датчика не отива ли в компютъра или се лъжа ?
|
Пон Мар 12, 2007 3:30 pm |
|
 |
Esper
|
msotiroff написа: А между другото кабела от датчика не отива ли в компютъра или се лъжа ?
Ами аз затова питах... Трябва да проверя.
Мдаа...
Нещо Download секцията я няма...
Не знам как е при теб, трябва ми ел.схема. Ако някой е сигурен да каже въпреки че ме съмнява лампата да се управлява от компота.
|
Пон Мар 12, 2007 3:40 pm |
|
 |
msotiroff
|
 ре
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Пон Мар 12, 2007 7:21 pm |
|
 |
Esper
|
 Re: ре
Ами от картинките дето си постнал мога да видя само че лампата за налягане на масло свети когато се подаде маса (корпус) на активния край от таблото.
Класическия датчик работи именно по този начин - когато налягането е ниско или го няма, подава маса към лампата в таблото и тя свети.
Аз почти залагам че компота няма отночение към нея но знае ли човек до къде е стигнала техниката :mrgreen:
Потърси накъде страницата в които са показани датчиците или качи цялото сервизно описание тук:
ftp://ftp.doomshell.net:2121/incoming/
Аз ще го разгледам и ще ти кажа със сигурност кое кара да свети лампата.
После ще го кача някъде на достъпно място...
Интересно, и двата линка които имам не работят, някой го гони параноята май :mrgreen:
|
Пон Мар 12, 2007 8:49 pm |
|
 |
msotiroff
|
|
Пон Мар 12, 2007 9:31 pm |
|
 |
Esper
|
Предполагам защото се опитваш да го направиш с браузер.
Линка е ftp, би трябвало да уплоуднеш файла с FTP клиент, SmartFTP например.
Няма лимит за обем, не е това проблема. Пробвай с подходящ клиент.
|
Пон Мар 12, 2007 9:58 pm |
|
 |
msotiroff
|
|
Пон Мар 12, 2007 10:24 pm |
|
 |
Esper
|
Дригия вариант е да намериш в документацията подобна страница на която има датчика "Oil pressure switch/sensor" и да го постнеш така както си направил по-горе.
В страницата която съм дал, въпросния датчик е позиция 25 който е свързан с дясната лампа от таблото 50.
Схемата е от Типо/Темпра, пращам ти я за да знаеш какво да търсиш в твоя файл.
|
Пон Мар 12, 2007 11:02 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|