Дата и час: Нед Юни 22, 2025 1:02 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Портативен "Мултимер-Осцилограф" 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST Портативен "Мултимер-Осцилограф"
Колеги, някой чувал ли е / виждал ли е у нас да се продава такъв уред - мултимер осцилограф. Освен, че мери стандартните - ток, напрежение, съпротивление и др. той има възможност на дисплея си да показва и грфака на сигналите. Този уред е много полезен при точното диагностициране на датчиците, в т.ч и ламбда сондата. По сайтовете гледах една руска разработка и беше доста приличен - имаше изход и за компютър. Ако някай знае нещо повече нека да сподели.

Пон Яну 29, 2007 9:02 am
Профил
UNREAD_POST Re: Портативен "Мултимер-Осцилограф"
Petko написа:
Колеги, някой чувал ли е / виждал ли е у нас да се продава такъв уред - мултимер осцилограф. Освен, че мери стандартните - ток, напрежение, съпротивление и др. той има възможност на дисплея си да показва и грфака на сигналите. Този уред е много полезен при точното диагностициране на датчиците, в т.ч и ламбда сондата. По сайтовете гледах една руска разработка и беше доста приличен - имаше изход и за компютър. Ако някай знае нещо повече нека да сподели.

Има такива мултимери, да.
В магазина на Електронинвест има доста уреди, даже на 1 страница им се мъдри точно такъв, какъвто търсиш:
Изображение

Също така съм виждал модели на FLUKE с графични дисплеи но там цените са страшни...
Продават се от Комет Електоникс но мисля че съм виждал FLUKE и в едно магазинче на ул. Сердика.
Не че там са много евтини, де... :mrgreen:

Тарикатски машинки са но са съпички. За едното хоби не са оправдани, мисля.
Особено при положение че можеш да попаднеш на руски осциолоскоп за около 100лв... :mrgreen:

Пон Яну 29, 2007 10:22 am
UNREAD_POST 
Ползвам ето този уред купен от Електронинвест Изображение
Общо взето за цената е приличен ...
http://www.electroninvest.com/shop/items/owon/HDS1022M_manual.pdf

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

А в къщи съм с един такъв Изображение

Изображение

Пон Яну 29, 2007 9:57 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Вярно е, че са доста скъпи. Една фирма от Стара Загора продава ламбда монитор- осцилограф. Цената му е 80 лв. Не е точно, като професионалните но може да свърши работа. За проверка на ламбда сондата може да се ползва, но не знам как ще показва други сигнали.
Повече подробности има тук: http://runel-tech.com/

Вто Яну 30, 2007 9:04 am
Профил
UNREAD_POST 
Petko написа:
Вярно е, че са доста скъпи. Една фирма от Стара Загора продава ламбда монитор- осцилограф. Цената му е 80 лв. Не е точно, като професионалните но може да свърши работа. За проверка на ламбда сондата може да се ползва, но не знам как ще показва други сигнали.
Повече подробности има тук: http://runel-tech.com/

E, то ако основната ти цел е да си премериш ламбда сондата, ясно е че не е оправдан осциолокоп от горния тип.
То е все едно да убиеш врабче с топ :mrgreen:

Вто Яну 30, 2007 5:10 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Esper написа:
E, то ако основната ти цел е да си премериш ламбда сондата, ясно е че не е оправдан осциолокоп от горния тип.
То е все едно да убиеш врабче с топ :mrgreen:

Целта ми е не само ламбда сондата, а и сигналите от всички останали датчици, които не са малко. Ако един датчик работи, но не както трябва, това оказва голямо влияние върху работата на двигателя и трудно се открива. Аз имам Виза Унискан, но тя показва само дали работят или не датчиците. Компютъра на колата не винаги отчита грешка, ако параметрите не се отклоняват значително от нормалните стойности. Всяка грешна информация подадена от съответния датчик води до промяна на режима на работа на двигателя.

Сря Яну 31, 2007 9:03 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ]