Дата и час: Съб Юни 21, 2025 10:01 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Имам сериозен проблем с fiat brava 1.6 16V 103 коня 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST Имам сериозен проблем с fiat brava 1.6 16V 103 коня
значи незнам точно годината и защото на места пише 1996 97 98 и аз незнам на какво да вярвам но както и да е . Проблема ми е че правех пътуване от около 500 Км и пристигнах на мястото изгасих я и един приятел ме помоли да я преместя дадох на контакт изчаках инжекцията да издасне и завартях клучат но... уви не запали изгасих контакта и дадох пак и чух че бензиновата помпа не се чува и така проверих всичко помпата работи бубината и тя но колата не пали и закарах я в гараж да я проверят на компуар казаха ми че е от бъбината но тя си работи и вече се чудя какво да правя и за това реших да поискам помощ от вас . Ако някои има идеи от какво може да е умолявам ви да ми помогнете :|

Чет Ное 02, 2006 10:57 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Е, като са ти казали в "гаража", че "бъбината" не е наред, защо си мислиш, че тя работи? Моят съвет е да дадеш малко повечко пари и да идеш в сериозен сервиз за Фиат, където да ти гиагностицират правилно колата и открият проблема със сигурност. Доколкото знам една бубина не е евтина, ако се изръсиш за нея и проблемът си остане... тогава, какво?

Чет Ное 02, 2006 11:17 am
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
еми точно тва исках да кажа че не е от бобината пусках и ток работи си прави искра помпата също работи инжекцията и тя съмнява ме да е от компютъра... което ще рече ... старо желязо или нова кола както и да е просто ако някой е имал същия проблем ако може да драсне 2 реда ..

и между другото гледах в един таит датчик запалване възможно ли е да е от него и къде се намира

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Чет Ное 02, 2006 12:19 pm
Профил ICQ
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST Re: Имам сериозен проблем с fiat brava 1.6 16V 103 коня
mitaka fr написа:
значи незнам точно годината и защото на места пише 1996 97 98 и аз незнам на какво да вярвам но както и да е . Проблема ми е че правех пътуване от около 500 Км и пристигнах на мястото изгасих я и един приятел ме помоли да я преместя дадох на контакт изчаках инжекцията да издасне и завартях клучат но... уви не запали изгасих контакта и дадох пак и чух че бензиновата помпа не се чува и така проверих всичко помпата работи бубината и тя но колата не пали и закарах я в гараж да я проверят на компуар казаха ми че е от бъбината но тя си работи и вече се чудя какво да правя и за това реших да поискам помощ от вас . Ако някои има идеи от какво може да е умолявам ви да ми помогнете :|

Не разбрах помпата как работи, дали като окъсяваш релето и или я пробваш с подаването на напрежение съвсем отделно?
Но в твоя случай хронологията е следната:

Проверка на аварийния ключ под седалката - натиска се!
Проверка на датчика на запалване - 700-800 ома е съпротивленето му и се намира отпред на щайбата на коляновия вал, а куплунга е под смукат. тръби
И трето , най-сложното, което се проверява по-лесно със скенер / кодочетец / е фазовия сензор - на зъбното колело на смук. вал

Чет Ное 02, 2006 10:57 pm
Профил WWW
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST колата не пали
Да не е с код на ключа
щото ако свети CODE е зле щото си далече иначе тук е 150 -200лв
друго няма, а може да е и кабела на стартера или акумолатор макар и да свети таблото.

http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/
http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat

Пет Ное 03, 2006 1:13 am
Профил WWW
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
начи помпата сам я проверил там отпред до двигателя има 2 бушона като махна единия и трагва като го сложа и спира малко луда работа но така става начи и датчика за запалване си работи аз даже го смених но уви... авариния ключ работи проверил сам го и него само е тоя фазовия сензор тря да го видя но има и едно др. нещо като дам на контакт и изчакам да изгасне инжекциона и паля но само си варти не се запалва и след 3 секунди въртене светва лампата на инжециона. ох мн луда работа :?

Пет Ное 03, 2006 10:40 am
Профил ICQ
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST Re: колата не пали
kluchar написа:
Да нее с код на ключа
щото ако свети CODE е зле щото си далече иначе тук е 150 -200лв
друго няма
а може да е и кабела на стартера или акумулатор макар и да свети таблото

не е от клуча тои си изгасва и кабелите не са просто неква грешка некаде и за тва може би маи трябва компутера да се смени .... и ше се опраи сичко

Пет Ное 03, 2006 10:43 am
Профил ICQ
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
а възможно ли е да е от МАP - сензор ?

Пет Ное 03, 2006 7:37 pm
Профил ICQ
mitaka fr написа:
не е от клуча тои си изгасва и кабелите не са просто неква грешка некаде и за тва може би маи трябва компутера да се смени .... и ше се опраи сичко

Колега... немаш ли буква Ю и Й на компутера? :mrgreen:

P.S. Вазможно се пише "възможно"! :wink:

Пет Ное 03, 2006 7:44 pm
Кара детска количка
Кара детска количка

Vladim написа:
mitaka fr написа:

Колега... немаш ли буква Ю и Й на компутера? :mrgreen:

P.S. Вазможно се пише "възможно"! :wink:

хахаха ами имам аз ама не съм свикнал да пиша на кирилица и за това както и да е нали се разбираме...

Пет Ное 03, 2006 10:25 pm
Профил ICQ
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
искам и да попитам начи до МАP - сензора има 2 бушончета единият е 15 а др-я е 5. Като изкарам тоя който е 5 ампера и колата е на контакт се включва бензиновата помпа и тогава ми идва и ток кам бубината тва според мен ще рече че проблема не е в ЕКУ-то ами некаде некво реле как мислите?

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Пет Ное 03, 2006 10:30 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Не мога да ти отговоря, но мога да те попитам нещо! :) С какво боядиса кабелите и въздухозаборника? :) Таз синя боица, каква е?

Съб Ное 04, 2006 1:28 am
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Vladim написа:
Не мога да ти отговоря, но мога да те попитам нещо! :) С какво боядиса кабелите и въздухозаборника? :) Таз синя боица, каква е?

хех ти май само забележки правиш ... ем каква да е спрей... ;) син

Съб Ное 04, 2006 1:31 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
да да..я дай повече инфо за тоя спрей..марка и от къде го взе..а за проблема нямам компетенцията да помагам..

при интерес снимки и цени ;)

Съб Ное 04, 2006 4:19 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
diyan123 написа:
да да..я дай повече инфо за тоя спрей..марка и от къде го взе..а за проблема нямам компетенцията да помагам..

чек ся вие шегувате ли се смене или...? наи обикновен син металик спрей нищо особено...

Съб Ное 04, 2006 8:18 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща