Дата и час: Съб Юни 21, 2025 9:06 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
машинка за заден ход 
Автор Съобщение
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST машинка за заден ход
Имам следния проблем: като включа на задна не свети светлината за заден ход, крушката е здрава. Четох по форума да проверя машинката за заден ход на скоростната кутия, но не можах да я намеря. Моля ако може да помогнете с по-точно описание къде се намира, или ако може една снимчица направо да пуснете. Мерси.

Сря Авг 30, 2006 3:10 pm
Профил ICQ
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
И аз си мислех, че ми е здрава крушката ама нъц...провери я пак, изглеждаше здрава ама като сложих друга и проработи,.

Изображение

Сря Авг 30, 2006 4:19 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Аз лично се съмняван да имаш проблеми с машинката - тя е вътре в кутията и предствалява едно бутонче, което го натиска нещо в кутията като се включи на заден ход - провери по скоростната кутия, някъде трябва да има датчик с един или два кабела - ако това наричат машинка - провери първо буксата и здравината на кабелите. Проверява се така - с мултицет за провека на верига допираш до крачето на датчика и до маса - като се включи на задн ход трябва да даде верига - реално се подава маса за да светне лампата. Колата ти е с друга кутия ама все пак - слагам една снимка от мануала на Бравата.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Сря Авг 30, 2006 4:52 pm
UNREAD_POST 
Аз имах същия проблем с Фиат Темпра, светлините за заден ход не работеха, свалих датчика, базиках кабелите и буксата, сложих го - сега светлините работеха, но постоянно, на която и да е скорост - 1,2,3... :)
Отидох и взех нов датчик, смених го и проблема се оправи, светлините заработиха нормално.
При мен датчикът се намира от дясната страна на стартера, някъде под акумулатора.Не мога да ти направя снимка, за да видиш точно кое е.
Успех с ремонта, ако още не си го направил

Чет Окт 12, 2006 2:16 pm
UNREAD_POST 
Колега това не е машинка-това е датчик който е забит в скоростната кутия от който излизат 2 кабела-при тебе може би 2 та кабела са измъкнати щото ти се е прецакал датчика и за да не светят постоянно са го изключили!Провери и се убеди сам!

Последна промяна puntotras на Чет Окт 19, 2006 12:14 pm, променена общо 1 път

Чет Окт 19, 2006 9:35 am
UNREAD_POST 
Така... въпростана машинка ВИНАГИ се монтира на скоростната кутия. Залегни и разгледай, трябва ясно да се вижда. Обикновенно е от страната на предната броня - т.е. отпред, при HGT мотора предполагам също е там. Моята си я смених собственоръчно за 5 минути, малко е наудобно да се развива и затяга отдолу, но не е болка за умиране! :) Моята нова машинка струваше около 13лв.

Чет Окт 19, 2006 11:02 am
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Vladim написа:
Така... въпростана машинка ВИНАГИ се монтира на скоростната кутия. Залегни и разгледай, трябва ясно да се вижда. Обикновенно е от страната на предната броня - т.е. отпред, при HGT мотора предполагам също е там. Моята си я смених собственоръчно за 5 минути, малко е наудобно да се развива и затяга отдолу, но не е болка за умиране! :) Моята нова машинка струваше около 13лв.

И при HGT си е също отпред, зад бронята.
Но изправноста и може да се провери на място с оммер - при включена задна скорост датчика трябва да показва "късо" на оммера, а при изключена - много високо съпротивление / безкрайност/

Чет Окт 26, 2006 10:23 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ]