|
|
Дата и час: Пет Юли 11, 2025 4:31 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Ксенонов кит - За, Против, Съвети, Покупка, Монтаж, Отзиви
Автор |
Съобщение |
ФЕРАРИСТ
Кара кола
Регистриран на: Съб Ное 06, 2004 4:40 pm Мнения: 290 Местоположение: Стара Загора, София
|
Баси на няколко места ми казват 400 кинта плюс 50 монтаж - тия болни ли са при положение че всеки втори скапан англичанин дето продава в Ибей Моторс предлага всякакви варианти по 70-80 лири, което е не повече от 250 лева с пътя до БГ и прочее.......па и то трябва май да си хептен индианец за да не можеш и сам да си ги монтираш....малко наизуст говоря, но не вярвам да е сложно ако има мануалче....
|
Чет Фев 07, 2008 1:09 am |
|
 |
nikolas
Кара детска количка
Регистриран на: Пон Яну 28, 2008 7:36 pm Мнения: 10 Местоположение: София 12 Илинден
|
Аз си сложих ксенон преди 2 месеца и съм страшно доволен.Няма нищо общо с обикновенните крушки.Свети няколко пъти по-добре.Ксенона ми е корейски не китайски.Гаранция всичко си има 1 година.Така че поне за мен това е една много добра инвестиция.
|
Чет Фев 07, 2008 8:19 pm |
|
 |
ФЕРАРИСТ
Кара кола
Регистриран на: Съб Ное 06, 2004 4:40 pm Мнения: 290 Местоположение: Стара Загора, София
|
Утре и аз ще слагам мойте - може ли средно запознат с жичките човек да се оправи с мануал по англииски?
|
Пон Фев 11, 2008 12:49 am |
|
 |
ФЕРАРИСТ
Кара кола
|
Абе имам нужда от съвет - имам 2 кита за ксенонови светлини, но не знам ако ги сложа едните за къси, другите за дълги дали няма да стане нещо множко на колицата - питам щото по електроника съм много бос, и не знам......едните са 10000, а другите 6000 - мога ли да ги монтирам наведнъж...????
|
Пон Фев 11, 2008 6:10 pm |
|
 |
sok1
|
Може. Консумираната мощност на ксенона е мн по-малка от тази на обикновените крушки.
|
Пон Фев 11, 2008 6:36 pm |
|
 |
ФЕРАРИСТ
Кара кола
|
Това значи ли че мога и на халогените да сложа?????
Питам напълно сериозно.....
|
Пон Фев 11, 2008 8:40 pm |
|
 |
sok1
|
ФЕРАРИСТ написа: Това значи ли че мога и на халогените да сложа????? Питам напълно сериозно.....
Щом нямаш финансови притеснения - слагай.
|
Пон Фев 11, 2008 10:23 pm |
|
 |
ФЕРАРИСТ
Кара кола
|
Чодесно - щом нищо няма да изпуши е добре....
|
Вто Фев 12, 2008 12:04 am |
|
 |
nikolas
Кара детска количка
Регистриран на: Пон Яну 28, 2008 7:36 pm Мнения: 10 Местоположение: София 12 Илинден
|
Според мен на дългите няма да удачно да слагаш ксенон,защото имаи предвид че като ги пуснеш трябват няколко секунду да загреят крушките за да светнат както трябва и общо взето по пътя само ще заслепяваш осталите.Ако не си забелязал даже на най-новите коли дългите са обикновенни крушки.изключние прави само Н4 крушката която е би-ксенон,но там вече са по различни нещата.Така, че за дългите не е добре да слагаш ксенон.Иначе от технологична гледна точка няма проблеми да сложиш
|
Пон Фев 18, 2008 7:07 pm |
|
 |
Abadon
|
Здравейте.
Прочетох почти всичко за Xenon-а във форума, но въпреки това все още не са ми ясни някой неща. Както виждам много хора от форума са си поръчвали ксенонови китове от http://pc-link.biz/ обикновено за Bravo/Brava/Punto гледам купувате този кит който е със H7 крушки. Интересувам се сега аз като съм с Купе, на което заводски крушките са H1 нали ми трябва такъв кит или се бъркам? Защото гледах из форума и на разни други места снимки на всичките крушки от H1 до H13 но доколкото видях много си приличат повечето. Каква е разликата между H1 и тези H7 които купувате?
Втория ми въпрос е каква е разликата между би-ксенона и ксенона? Би ксенона се ползва на автомобили които имат само по две крушки и съответно би-ксеноновите крушки осигуряват къси дълги или?
Третия ми въпрос е има ли ксенонови китове за 4 или 6 крушки? Защото на моето купе имам 2 H1 крушки за къси, 2 Н1 за дълги и 2 Н3 за халогените. И така навсякъде в нета виждам китове само да две крушки а аз искам да си сложа ксенон навсякъде и ми се вижда малко тъпо да си напраскам 6 баланса, тъй като гледам не е са от най-малките и се съмнявам че ще успея да им намеря подходящо място в и без това претъпканото двигателно отделение а и както чета че стават смущения от нормален кит какво ли ще стане от 3 такива ?
Предварително благодаря!
|
Съб Фев 23, 2008 6:27 pm |
|
 |
presiqn
|
Абе то и аз не ги разбирам много много ама и кинти нямам ся да си копувам такива работи, пък и хайде някои като си ги сложи да покаже на клипче или на снимки за кво става дума , ама не да ми покаже от вънка срешу колата снимка , а ми да снима от гледна точка на шофьора?Да видим за кво става дума!!!!!!
|
Съб Фев 23, 2008 6:38 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Към колегата Abadon -значи крушки с цокъл H7 на браво/брава не стават,слагат се само Н1 крушки на къси/дълги и фарове за мъгла,тоест ако искаш да си сложиш примерно на къси и дълги ксенон си купуваш 2 кита (само такива има с по 2 крушки и 2 баласта).Разликата между Н7 и Н1 е в дължината,в разположението на жичката (при обикновените крушки само) и в цокъла,което е може би най-важното.Ксенон само е на къси или само на дълги,докато биксенон е ксенон за къси и за дълги като така се нарича обикновено инсталация с една леща,която променя фокусното си разстояние,за да се ползва за къси или за дълги.При ксеноните за надграждане на стандартни крушки на крушките с цокъл Н4 казват биксенон,защото и за късите и за дългите се ползва един и същи източник (електромагнитен плъзгач,променящ фокуса).За смущенията от ксенона още са прекалено малко мненията на оплакали се хора и то предимно се получават от палене на колата при включени фарове.А за тебе един комплект за къси и един за дълги са ти достатъчни,като щом мястото ти е малко имаше някакви нови по-компактни дигитални баласти.
|
Съб Фев 23, 2008 10:04 pm |
|
 |
Abadon
|
Благодаря за информацията.
А какви са тези крушки това някакви халогенни ли са? Само че с друг газ или са някакъв друг вид ксенони?
|
Съб Фев 23, 2008 11:18 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Ментета.Ксеноновите крушки са без нажежаема жичка,а с два електрода през които прескача искра.Всичко дето е с жица е пълно с халогенен газ и затова им викат халогенни крушки.А и ксенонова крушка без баласт да работи,значи пак не е ксенонова. 
|
Съб Фев 23, 2008 11:42 pm |
|
 |
ZDRAVIO
Кара кола
Регистриран на: Чет Сеп 20, 2007 2:46 am Мнения: 256 Местоположение: София
|
Abadon написа: Благодаря за информацията. А какви са тези крушки това някакви халогенни ли са? Само че с друг газ или са някакъв друг вид ксенони? Това са ОБИКОНОВЕННИ халогенни крушки със лилаво стъкло. Ксенона не работи на 12В. Този газ се пали при 20KV, и се гори при 85V, с постоянна консумация 35 или 50W. Така, че Ксенон без баласти на практика НЯМА!
Поздрави ЗДРАВИО...
_________________ REAl CARS - REAL LIFE>>> FIAT BRAVO 1.6/16V DOHC 182A4.000 103H.P.+ / 1997
|
Сря Фев 27, 2008 9:00 pm |
|
|