Дата и час: Пет Юни 20, 2025 11:55 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
съвет за паркинг сензори... 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
stenli написа:
За напредналите в електрониката ето ви една схемичка която ми попадна;)

Не е лоша схемата... Готиното е, че има постепенна индикация за разстояние с няколко светодиода. Ама аз не се наемам, карък съм и, като тръгна да правя по-сложна схема не тръгва! :roll:

Нед Яну 08, 2006 10:49 pm
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
oduh написа:
NPD написа:
А този който е от "Млад конструктор" как се монтира? Под задната броня ли,или триабва да е изведен сензора навън?

Абе аз го разгледах това ... не че съм голям разбирач, ама ако е IR сензора ще е доста чувствителен към зацапване ... та дали няма да се налага преди всяко паркиране да слизаш да го бършеш ?

Атмосферните условия (сняг, дъжд слънце) също вероятно ще оказват влияние ... Изобщо парктроник който не е прецизен за какво ти е ?!

Да, но този е ултразвуков, на 40kHz е и няма да има такива проблеми!

Сря Яну 11, 2006 11:27 pm
Профил WWW
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
Какво ще кажете за една камерка от зад, една от пред и едно мониторче вътре ?

Съб Яну 14, 2006 8:16 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
как?
и най-важното... кач пара?

Нед Яну 15, 2006 12:13 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
маисторчето написа:
Какво ще кажете за една камерка от зад, една от пред и едно мониторче вътре ?

Доста пари ще идат... Камерите трябва да са качествени, а не тези от по 30лв. в Конрад. + това тябва да са широкоъгълни за да имаш по-широк поглед отпред, или съответно отзад. Ще е проблемно и закрепването с цел оптимална гледна точка. Гледах на един чисто нов Мерцедес S класа, къде му бяха монтирали камерата - на задната част на покрива, в тялото на антената за GPS-а :)

Нед Яну 15, 2006 1:33 am
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка

UNREAD_POST 
V mercedes ne sa tolkova chesto izpolzvani,no vij v LEXUS sa dosta chesto montirani takiva kameri za da ulesniavat parkiraneto i v interes na istinata vurshat mnogo dobra rabota.Goliamo udobstvo si e,no tova spored men e tehnika za neopitni shofiori.Ako ne mojesh da si parkirash kolata na zaden sto za izpit si minal? :roll:

Чет Яну 19, 2006 2:39 am
Профил
UNREAD_POST 
dudulia написа:
V mercedes ne sa tolkova chesto izpolzvani,no vij v LEXUS sa dosta chesto montirani takiva kameri za da ulesniavat parkiraneto i v interes na istinata vurshat mnogo dobra rabota.Goliamo udobstvo si e,no tova spored men e tehnika za neopitni shofiori.Ako ne mojesh da si parkirash kolata na zaden sto za izpit si minal? :roll:

А защо смяташ че всичко опира до майсторлъка? Виж в тази тема http://www.fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?t=760
една извадка:
BBorisoff написа:
AFBWorld написа:
Който може - го поже и без парктроник

OK, прав си :) Но има ситуации, в които парктроника е незаменим.
В резюме един действителен случай: излизам от болницата (вече притъмняваше) паля фиатката, поглеждам назад - чисто. Включвам и тръгвам да маневрирам и след миг ТРЯС !!! Слизам да видя в какво по дяволите се ударих и к'во да видя: шахта за зареждане на цистерната с нафта, висока около 40 см, естествено несигнализирана ...
В този случай - ако имах парктроник - би ме спасил ;)

Поздрави и със здраве :)

та мисълта ми е, че парктроника не е измислен специално за калпавите шофьори.
Парктроника ти сигнализира дори и при по-високи бурдюри, което те предпазва да не опреш или одереш бронята на колата особенно когато колата ти е нова...

Чет Яну 19, 2006 3:31 am
UNREAD_POST 
Много по-навит съм да си направя многоточков парктроник, отколкото камера. Засега нямам проблеми с паркирането, защото и свикнах вече на колата, а пък и двете ми брони за боя, но някой ден, като ги боядисам... Оптималният вариянт е 4 зони отпред и толкова отзад. Индикацията с по три светодиода на зона би била перфектна :)

Чет Яну 19, 2006 5:38 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
аз си сложих парктроник, от 3 седмици карам кола и се надявам да ми бъде от полза, защото съм много зле с ориентацията. Вече ми стана навик да слизам от колата и да се обръщам към шофьора зад мен с тази реплика "Ако ще ме чакате да паркирам, може да се наложи да стоите тук цял ден, бихте ли паркирали вместо мен?"
:oops:

Вто Апр 25, 2006 8:59 pm
Профил
UNREAD_POST 
Tickle написа:
аз си сложих парктроник, от 3 седмици карам кола и се надявам да ми бъде от полза, защото съм много зле с ориентацията. Вече ми стана навик да слизам от колата и да се обръщам към шофьора зад мен с тази реплика "Ако ще ме чакате да паркирам, може да се наложи да стоите тук цял ден, бихте ли паркирали вместо мен?"

Ммда... за женки е много ценно! :yahoo 3: Yellow_Flash_Colorz_PDT_03

Вто Апр 25, 2006 9:01 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Скоро гледах комплект 4 датчика с индикатор и зумер за около 60 лв, стори ми се доста добра цена но пък ще е срамота на Пунто да сложа такова нещо ;) даже в комплекта си имаше и приспособление за разпробиване на дупките за датчиците

Вто Апр 25, 2006 9:34 pm
Профил ICQ YIM
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST паркиране
Е то и аз съм зле с паркирането но чак да давам колата на някой да е паркира . Не че не ми се е налагало но винаги се сещам за едно девойче кадето дало колата на някакъв да паркира и той си тръгнал с колата .Просто е открал. Та затова съм си взел такъв парк троник но млат конструктор сглобих го и само остава да се сложи , Направил съм го с два датчика .

http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/
http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat

Вто Апр 25, 2006 10:45 pm
Профил WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Re: паркиране
kluchar написа:
Е то и аз съм зле с паркирането но чак да давам колата на някой да е паркира . Не че не ми се е налагало но винаги се сещам за едно девойче кадето дало колата на някакъв да паркира и той си тръгнал с колата .Просто е открал. Та затова съм си взел такъв парк троник но млат конструктор сглобих го и само остава да се сложи , Направил съм го с два датчика .

оо, почвам да се уча да паркирам, остава някой да си замине с колата ми Изображение

или освен вече да сядам и аз вътре докато ми я паркират Изображение

Вто Апр 25, 2006 10:53 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Tickle написа:

Къде слага парктроника?Някъде в квартала ли?Колко ти излезе?

Тоя от млад конструктор добре ли става?Смисълкато пробиеш бронята добре ли уплътняват сензорите/?

Вто Апр 25, 2006 11:10 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST Re: паркиране
Tickle написа:
kluchar написа:

оо, почвам да се уча да паркирам, остава някой да си замине с колата ми Изображение

или освен вече да сядам и аз вътре докато ми я паркират Изображение

преди година паркирах едно зелено Браво на едно момиче зад блока ми... да не си била ти? :)

Аз пуснах темата за паркинг сензорите, но се научих да паркирам за време :) просто започнах по-смело да действам, че от началото много й треперех на Брава-та - много и е вдигната задницата и нищо се не вижда...
Както ми каза Vladim, че няма нужда от такива неща... добре че не си дадах парите залудо... ако някой път се чудя за какво да си пръсна парите ще го имам предвид... ;)

Вто Апр 25, 2006 11:14 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща