Дата и час: Чет Май 29, 2025 12:21 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Избор на бас за амп Boschmann XR-222 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
Еми ще си помисля.Все пак има още цял месец да си взема говорител.По между другото ако имате идея за хубав говорител може да споделите тук :D

Пон Май 12, 2008 5:39 pm
UNREAD_POST 
Колеги вече си взех бас и то на PIONEER TS-W307D4.Знае ли някой как да изчисля кутията на говорителя.Има разни програмки, но с тях до някъде се оправям и след това нещо не става като хората?!?!Надявам се, че ще има хора дето да разбират от car audio и ще ми помогнат.

Вто Юни 17, 2008 11:56 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Stormi и моето мнение е че трябва да търсиш Pioneer , сложих си мп3-ка и активна бас каса на същата марка , мога да ти кажа че резултата беше направо размазващ! Сега почти всеки които се качи в колата ми прави комплимент за музиката Yellow_Flash_Colorz_PDT_02

Сря Юни 18, 2008 12:39 am
Профил
UNREAD_POST 
Еми, че то не трябва вече да го търся, защото вече си взех, но не знам какви да са размерите на кутията за да свири добре.Има на самата кутия от говорителя, но не знам дали са верни и дали наистина ще свирне толкова добре, както пише там!

Сря Юни 18, 2008 12:00 pm
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST Re: Избор на бас за амп Boschmann XR-222
stormi написа:
Усилвателя както в заглавието съм написал е Boschmann XR-222.Моля дайте ми съвет какъв говорител да взема.Искам да сложа най-накрая някаква музика в колата и за това се чудя кой е най-подходящият говорител за моят усилвател.Бях се спрял на ето този Hertz ES300 D и на Pioneer и се спрях на един модел TS-W307D4 , но ме притеснява, че моят усилвател захранва в мостов режим 1x250W RMS и ако усиля малко повечко да не би да не свири добре.Все пак RMS-а на говорителя е 400W и точно това ме притеснява.Разбира се мога да отделя до 150лв. за говорител и за това се допитвам до вас ако го свържа Pioneer-а към усилвателя дали ще си пасне?!?!Разбира се ще изчисля кутията с "BassBox" или "JBL SpeakerShop".Също така разбрах от разни мнения и четива, че говорителя трябва да е по-мощен от усилвателя със 100W RMS за да се използва дълготрайно и да нямаме проблеми.Пример - Усилвател мостов режим (bridge) 1x250W RMS / говорител 350W RMS и т.н., а точно това ме притеснява, че Pioneer-а е повече от 100W RMS мощен от усилвателя и не знам дали ще свири добре :-(

Айде да се видиме некаде ако не си си направил още музиката аз сега точно от това ме е хванала манята и съм с бас pioneer 307d2 ... ще ти видиме системата ... а тва че трябва да е 100 вата повече баса от усилвателя са глупости :)

Изображение

Сря Юни 18, 2008 12:26 pm
Профил
UNREAD_POST 
Еми чакай да си направя кутия и ще ти драсна да се видиме :)Относно това, че говорителя трябвало да е с около 100W RMS по-мощен ми го казаха няколко човека, но не знам на кого да вярвам.Разбрах само, че за тоя говорител трябва да е обема на кутията около 47-49литра.

Сря Юни 18, 2008 11:42 pm
Аватар

UNREAD_POST 
stormi написа:
Еми чакай да си направя кутия и ще ти драсна да се видиме :)Относно това, че говорителя трябвало да е с около 100W RMS по-мощен ми го казаха няколко човека, но не знам на кого да вярвам.Разбрах само, че за тоя говорител трябва да е обема на кутията около 47-49литра.

Човек нема смисъл да правиш продава се кутия за тоя говорител 65 лева е :) ама ти си знаеш .... 2 пъти по скъпо щи излезе ти да си паравиш съндък ...

Изображение

Чет Юни 19, 2008 6:54 pm
Профил
UNREAD_POST 
Колега даже ги има и по-евтини.Харесал съм си ей тази цък и е за 50лв., но не знам за доставка колко ще искат.само ме притеснява, че плоскостта дето е направена кутията е дебела 17мм., а колкото е по-дебела толкова по-добре.Най-добре ставало от 20мм., но за 3 мм. няма да го правиме за проблем :).Мисля да я поръчам и най-късно в Сряда да "думка" в колата ми говорителя.Днес се помъчих да свържа високите "пищялките" и много се радвам как се чува.

Пет Юни 20, 2008 12:12 am
Аватар

UNREAD_POST 
stormi написа:
Колега даже ги има и по-евтини.Харесал съм си ей тази цък и е за 50лв., но не знам за доставка колко ще искат.само ме притеснява, че плоскостта дето е направена кутията е дебела 17мм., а колкото е по-дебела толкова по-добре.Най-добре ставало от 20мм., но за 3 мм. няма да го правиме за проблем :).Мисля да я поръчам и най-късно в Сряда да "думка" в колата ми говорителя.Днес се помъчих да свържа високите "пищялките" и много се радвам как се чува.

дай да чуеме как свири да се видиме некаде за 1 час ... като сложиш басчето :)

Изображение

Пет Юни 20, 2008 4:00 pm
Профил
UNREAD_POST 
FiatPunto1.1 написа:
дай да чуеме как свири да се видиме некаде за 1 час ... като сложиш басчето :)

Нямаш проблеми.Само да поръчам кутията и да взема още кабели, че тия са 2x2.10mm2 и нещо и ми се виждат тънки за тоя говорител.Трябва да си взема от 4кв. нагоре иначе тия дето съм сега (2x2.10mm2) са все едно нацепени - смисъл гумената изолация се е напукала от тока дето минава през тях :)Също така ми казаха от магазина, че поръчката ще е на моя сметка доставката и ще ми излезе кутията към 70лв. :-(, но трябват жертви понякога за да се постигне нещо добро :D

Пет Юни 20, 2008 6:58 pm
UNREAD_POST 
FiatPunto1.1 написа:
Човек нема смисъл да правиш продава се кутия за тоя говорител 65 лева е :) ама ти си знаеш .... 2 пъти по скъпо щи излезе ти да си паравиш съндък ...

Колега точно толкова си взех от "Отец Паисий" магазина за аудио музика.Ето как изглежда

Изображение

Само имах малко проблеми, но ще се справя.Понеже говорителя е двунамотков и е 2х4 ома и нямаше от къде да минат другите кабели и пробих отзад кутията и единият канал (извод) минава от там, а другият е на щипките.След около седмица трябва да изрежа парче от кутията за (това не знам как се казва и за това казвам "щипки") "щипки" за вторият канал.След това да се уплътни говорителя с уплътнителя дето е в комплект с него.Също така трябва и да си купя "обувки" отвътре и да сложа от вътрешната страна на щипките.Иначе за сега добре свири и точно така свири както на мен ми харесва.Не обичам да чуват хората навън какво слушам.На вън се чува по-слабо в сравнение с някой други марки говорители.Важното е на мен да ми харесва баса, а не да се чува на 20-30 метра от колата :).Колега ще се срещнеме да чуеш как звучи като я довърша и уплътня добре.Ще ти пиша ЛС...

Вто Юни 24, 2008 5:06 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2