|
|
Дата и час: Вто Юли 15, 2025 6:05 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Чуденка с ксенонови крушки
Автор |
Съобщение |
Legion
Кара балканче
Регистриран на: Вто Окт 30, 2007 5:29 pm Мнения: 47 Местоположение: София 19 Люлин
|
чакам снимки преди и след!!! 
Сря Ное 14, 2007 1:19 pm |
|
 |
galin-jtd
Кара детска количка
Регистриран на: Чет Ное 15, 2007 11:59 pm Мнения: 6 Местоположение: Търговище
|
 леле
Колега  1во.Ксенон е оделна система която могат да ти я сложат на фара както каза друг колега с подсилване на фаровете и ако не се лажа 80лв струва една що годе добра крушка за ксенон.2ро за другите колеги които искат да сменят крушките с мисалта че ще светят по силно фаровете им примерно 100ватови и оригиналите които са 50 мисля! разликата не е мн голяма НЕ КРУШКАТА ПРАВИ СВЕТЛИНАТА А РЕФЛЕКТОРА ВИ(това при наще фарове говоря)(аз лично не издаржах и си купих чисто нови фарове от мареия С ЛУПА! и малко по добри крушки мисля че се получи нещо много красиво и ефективно)  сажелявам за правописа 
|
Пет Ное 16, 2007 5:27 am |
|
 |
Whiskey
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 03, 2007 5:54 pm Мнения: 193 Местоположение: Бургас
|
Днес сутринта ми остана малко време и смених крушките на единия фар. Получи се за 2-3 минути работа. Резултата на пръв поглед е очарователен. Довечера ще правя снимки и ще постна. Да се види разликата между единия и другия.
_________________ Brava 1.6 16V
|
Пет Ное 16, 2007 4:23 pm |
|
 |
Whiskey
Кара Фиатче 126
|
Ето и снимки
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Съб Ное 17, 2007 12:36 am |
|
 |
Made1nFIAT
Кара кола
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 11:21 pm Мнения: 313 Местоположение: София 15 Младост
|
Whiskey написа: Резултата на пръв поглед е очарователен.
А наче всичко ли си е нормално - къси..дълги :?: Добре ли осветяват :?:
_________________ Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат тебе!
1.6 16V 103HP Made In FIAT
|
Съб Ное 17, 2007 12:45 am |
|
 |
Whiskey
Кара Фиатче 126
|
Всичко си свети нормално. Къси дълги няма проблем. Смених и габаритите. Първите впечатления които имам са че реално не светят много по-силно. Разлика има, видима е, но не е повече от 10% да кажем. Определено се усеща обаче температурата на цвета. Свети доста по-приятно за окото. Утре ще слагам и на другия фар...видяло се е.
|
Съб Ное 17, 2007 1:16 am |
|
 |
Legion
Кара балканче
Регистриран на: Вто Окт 30, 2007 5:29 pm Мнения: 47 Местоположение: София 19 Люлин
|
Определено е по-приятно за окото и не вадиш "зъркелите" на оня отсреща :roll:
Съб Ное 17, 2007 10:36 am |
|
 |
Valentin_V
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:45 am Мнения: 147 Местоположение: Плевен
|
Обаче с тия сини светлини на мокър асфалт ще си като къртица.
|
Съб Ное 17, 2007 10:54 pm |
|
 |
Whiskey
Кара Фиатче 126
|
Светлините реално не светят синьо пред автомобила. Просто малко по-бяло от стандартното. Днес в Пловдив вечерта имаше голяма мъгла. Фаровете светят перфектно без да се отразяват неприятно. Вече съм ги сложил комплект де. Засега съм доволен.
|
Съб Ное 17, 2007 11:24 pm |
|
 |
Valentin_V
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:45 am Мнения: 147 Местоположение: Плевен
|
За мъглата знам че е имало в Пловдив. Крал съл с такива и ти казвам истината в магла не са зле на сух асфалт и на сняг са супер но на дъжд и мокър асфалт се едно нямаш фарове. Има едни които на кутията им пише плазма стъклото е жълтеникаво а вътре газа е син те светят много добре на вскъв асфалт сух мокър и сняг. Но каквото и да си говорим няма сравнение с истинския ксенон на сина купето е с такива и скоро пътувахме с неговото купе и да ти кажа че няма нужда да се ползват дълги или халогени просто всичко се вижда. Ще си сложа и аз на моето купе някой ден.
|
Съб Ное 17, 2007 11:36 pm |
|
 |
SCRAPHEAP
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 2:40 pm Мнения: 121 Местоположение: София 19 Люлин
|
Това всъщност са обикновени халогенни крушки, моито имат малко син филтър на балона. Светлината им е синкава, имитирайки високотемпературен ксенон. Ако си регулираш фаровете малко по-високо, така че да не виждаш добре пътя, но да заслепяваш здраво насрещните, може някой да се излъже, че имаш ксенонови фарове. Синкавата светлина създава усещане за по-голяма осветеност, но реално ползата е нула. Дори има сериозен недостатък. В мъгла тези фарове светят много лошо.
Истинските ксенонови фарове светят на съвсем различен принцип, излъчвайки много повече светлина за единица консумирана мощност. Ефекта, обаче, не се получава само с крушки, а трябва така нареченият "баласт", който изработва необходимите напрежения.
Още нещо. Ако една крушка е запълнена с ксенон, вместо с хаогенен елемент (хлор, флуор, бром, йод, астан), тя няма да може да работи. Халогенните елементи имат свойството да се свързват с изпарения от нажежената жичка волфрам и да го отлагат обратно върху нея. Така удължават живота на крушката от един на няколко хиляди часа. Ксенонът е инертен газ, който може да се използва за запълване на обкновена крушка с нажежаема жичка. Там при по-ниска температура, изпарението на волфрама е нищожно и единственото изискване към газа е да бъде инертен (хелий, ксенон, аргон, криптон). Само дето тези крушки светят около 2 пъти по-слабо от халогенните за единица консумирана мощност!
_________________ Чук, тел, клещи и маматааа!
Вто Дек 04, 2007 6:09 pm |
|
 |
FiatPunto1.1
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Окт 24, 2007 3:35 pm Мнения: 409 Местоположение: Перник
|
брат мен лично жълтата светлина много ме дразнеше един ден се нервирах отидох и за 12 лева смених крушките от обикновенните на тези сащите само че стъкълцето им е Синьо .. резултата е отличен за 12 лева  като 10 лева са къси и дълги и 2 лева габаритите и вече не ми свети с досадния жълт свят... ще постна снимки като я снимам 
_________________ Fiat Punto 1.1 SPI Benzin '96 55 hP
Fiat Speed ----> http://zazz.bg/play:7377411e
|
Вто Дек 04, 2007 7:00 pm |
|
 |
Rokambol
|
Ето как свети истинският ксенон 
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Вто Дек 04, 2007 10:21 pm |
|
 |
Whiskey
Кара Фиатче 126
|
Разбира се, че място за сравнение със истински ксенон няма. Смешно е да си мислим, че крушки за 12 лв. могат да доведат до резултат подобен на система дето струва към 300 лв. Лично аз смених с такива заради температурата на светлината, така ми е по-приятно, а и изглежда много по-добре. Пак казвам, светлината не е синя а млечнобяла. Вече карам около 20 дена с тези фарове и съм много доволен. В мъгла пък са 6. На мокър асфалт немога да преценя защо да са лоши - предишните оригинални крушки не светеха по-силно. Имам си и халогени и засега недостиг на светлина нямам. Може би трябва да отида да ми регулират малко фаровете, защото малко забити ми се виждат. Някой знае ли на колко метра трябва да хвърлят късите и дългите?
|
Сря Дек 05, 2007 1:17 am |
|
 |
Rokambol
|
Честно казано и аз си мисля, че са ни малко забити фаровете. Планувам тези дни да отскоча до един сервиз с подходящото оборудване за сверка.
|
Сря Дек 05, 2007 4:18 pm |
|
|