Дата и час: Пет Юни 20, 2025 11:52 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
за компютърът? 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST за компютърът?
Посъветваха ме да изолирам компютъра на колицата!Дадоха идея за изолация-нещокато стериопор но не то4но!Попитах с каква цел се прави, но не можеха дами отговорят нищо освен че било хубаво?Добре ли е да го увия с нещо и за какво се прави това?Мерси!

Нед Мар 19, 2006 9:11 pm
Профил ICQ
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST Re: за компютърът?
rymbym написа:
Посъветваха ме да изолирам компютъра на колицата!Дадоха идея за изолация-нещокато стериопор но не то4но!Попитах с каква цел се прави, но не можеха дами отговорят нищо освен че било хубаво?Добре ли е да го увия с нещо и за какво се прави това?Мерси!

Сигурно става въпрос за изолация с полиуритан, но аз лично не виждам някакъв смисьл!?

Нед Мар 19, 2006 9:17 pm
Профил WWW
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
Според мен,мисля,че не.То ако трябваше щеше да си е изолиран фабрично.Сам виждаш,че не са ти дали отоговор защо,ами така било хубаво.Някой някъде казал на някого,че било добре да го изолира и тръгва приказката.Мое мнение,щом хората са го оставили без изолация,значи така трябва.

Нед Мар 19, 2006 9:18 pm
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
И аз съм на мнение, че щом хората така са го измислили няма нужда от побългаряване.

Нед Мар 19, 2006 9:54 pm
Профил
UNREAD_POST 
И аз не вийдам смисъл. Освен това всеки инжектор се управлява от мощен трансистор който използва корпуса на ЕКУ за радиатор. Притеснявам се че едно такова опаковане може да прегрява транзисторите.

Нед Мар 19, 2006 10:14 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
А и такова уплътняване има понякога обратен ефект малкото влага проникнала вътре е много трудно да излезе навън а влага в ЕКУ то е равносилно на ново ЕКУ спасение няма

Пон Мар 20, 2006 12:05 am
Профил ICQ YIM
UNREAD_POST 
Да не иде реч за контролера на ABS-а?

Пон Мар 20, 2006 12:37 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
не, иде си реч директно за компютъра на колата!Мисля че идеята на човека беше някакъв вид предпазване!

Пон Мар 20, 2006 12:57 am
Профил ICQ
Аватар

UNREAD_POST 
stenli написа:
А и такова уплътняване има понякога обратен ефект малкото влага проникнала вътре е много трудно да излезе навън а влага в ЕКУ то е равносилно на ново ЕКУ спасение няма

Колега напълно си прав! Колкото и да го "изолира" все ще влезе отнякъде вода дори и под формата на пара и в това "затворено пространство" става още по-зле. Хората ако е трябвало да го изолират са щели да го изолират. В този ред на мисли искам да запитам дали някой от вас си е мил двигателя, и има ли смисъл за едната чистота да се рискува?

Пон Мар 20, 2006 1:33 am
Профил
UNREAD_POST 
Мил съм моя мотор но ЕКУ не е в двигателния отсек. Единствено се наложи да се увие в найлно сирената на алармата. След измиването дълго не можех да запаля заради мократа дистрибуторна капачка, но други ядове нямах.

Пон Мар 20, 2006 1:43 am
Аватар

UNREAD_POST 
Да мил сам го,на автомивка с пароструйката.ЕКУ-то не съм го предпазвал с нищо.Важното е после добре да се обдуха около свещите,поне при мен са в едни дълбоки гнезда където остава вода.Също и около ЕКУ-то обдухахме с компресора и това е.Запалих без проблем.

Пон Мар 20, 2006 9:08 am
Профил
UNREAD_POST 
rymbym написа:
не, иде си реч директно за компютъра на колата!Мисля че идеята на човека беше някакъв вид предпазване!

На нашите машинки ECU-то е в купето и по-точно до краката на возещия се до шофьора на дясната страна на купето. Всякакви опаковки биха му само невредили! Най-малко, че може да изпуши, или да се запали! Моят специално в горната си част е оребрен и има изведен мощен транзистор т.е. цялото това нещо трябва да се охлажда!

Пон Мар 20, 2006 11:33 am
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Vladim написа:
rymbym написа:

На нашите машинки ECU-то е в купето и по-точно до краката на возещия се до шофьора на дясната страна на купето. Всякакви опаковки биха му само невредили! Най-малко, че може да изпуши, или да се запали! Моят специално в горната си част е оребрен и има изведен мощен транзистор т.е. цялото това нещо трябва да се охлажда!

странно
при мен е до акумулатора
явно при различните двигатели е различно

Пон Мар 20, 2006 11:43 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
и при мен е вътре при двигателят!? Съотжетно ако мия значи освен него трябва да пакетирам и делкото?За друго нещо сещате ли се което трябва да скрия от водата?

Пон Мар 20, 2006 12:45 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Това до акумулатора наистина е или компютъра на АБС-а или блока с бушоните...
На Браво и Брава се намира ECU-то в купето, точно там където каза Vladim. Като са ви чистили грешки не виждате ли къде включват порта... точно там пред краката на пасажера.

Пон Мар 20, 2006 12:51 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща