Дата и час: Съб Юни 21, 2025 11:35 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
как и къде да вържа задните колони на Брава-та? 
Автор Съобщение
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST как и къде да вържа задните колони на Брава-та?
има ли кабели които стигат до там... и ако няма къде се връзват с касетофона? трябва ли усилвател или може и без? и какви колони, колко силни мога да му сложа без усилвател?
въобще... моля ви да ми обясните че хич ме няма там...

мерси...!

Нед Сеп 25, 2005 9:50 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Много общо питаш 8) Кажи по-конкретно, какъв ти е касетофона (оригиналния ли си е и ако да, дали е модела за 4 колони)? Как слушаш музика, обичаш ли силна и държиш ли на качество на звука?

Пон Сеп 26, 2005 10:00 am
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
ами касетофона е оригиналния, но незнам като модел какво да ти кажа, мисля че е AD182L но не съм сигурен... касетофон е и отпред пише AutoSTORE (на другите нали пише други неща...) в момента има 4 колони (2 на вратите и 2 отгоре на таблото), аз искам отзад да сложа още 2 на местата които са направени там... музиката обичам с по-добро качество не държа толкова на яко силно... все пак ако искам и да мога да усиля де но като цяло качествово...

Пон Сеп 26, 2005 12:32 pm
Профил ICQ
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Mazgarev написа:
ами касетофона е оригиналния, но незнам като модел какво да ти кажа, мисля че е AD182L но не съм сигурен... касетофон е и отпред пише AutoSTORE (на другите нали пише други неща...) в момента има 4 колони (2 на вратите и 2 отгоре на таблото), аз искам отзад да сложа още 2 на местата които са направени там... музиката обичам с по-добро качество не държа толкова на яко силно... все пак ако искам и да мога да усиля де но като цяло качествово...

Aко държиш на добро качество - със сигурност ще си смениш поне говорителите /и шестте/ и ти препоръчвам направо и някакъв друг плейър+усилвател. Инвестицията наистина не е малка, но разликата е огромна. Колкото до още два говорителя - спокойно могат да се вържат предните четири два по два последователно - и в предните два канала на касетофона, а в задните два - задните говорители. Ако нямаш кабели - трябва сам да ги прокараш през праговете - не е трудно. Разбира се, за това има и фирми, които го вършат добре, но срещу заплащане ;). В случай, че касетофонът е двуканален - най-доброто решение са два трилентови говорителя на задната кора. Минимална инвестиция с максимална разлика в качеството ще постигнеш, ако смениш говорителите на вратите с трилентови, евентуално и тези отгоре - също.

Пон Сеп 26, 2005 12:47 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
а добре де... няма ли да е също добре ако сложа само още едни отзад и с това да се задоволя...?
защото пари много много не ми се дават... сега края на годината трябва да се плащат и всички такси и данъци направо не ми се мисли...:)
та иначе как да разбера дали има кабели? там под седалката нали има някакви... дали при тях някъде нямя нещо? въобще... обяснете ми как се връзват и къде... ако имате снимки още по-добре...:))) ... мерси предварително!

Пон Сеп 26, 2005 1:07 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
а и за този модел AD182L можете ли да ми кажете за колко колони еи по колко вата?

Пон Сеп 26, 2005 1:20 pm
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Mazgarev написа:
а и за този модел AD182L

едно ръководство но на полски ....

Пон Сеп 26, 2005 1:54 pm
Профил ICQ WWW
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
Почти всички имат кабели до багажника. Кабелите са скрити във тоя плат дето поктива калниците, като отвориш багажника поглеждаш в дясно към капачката на стоповете от там наляво и нагоре, абе точно където има място за говорители някаде там трябва да търсиш, дръпни малко тапицерията над калника и ще видиш кабели ако имаш де. Надявам се ме разбра ама няма по какъв начин по точно да ти опиша. И ако вземеш говорители точно за мястото няма да усетиш някаква разлика защото по каталог говорителите за там са малки по размер и съответно по мощност. Затова наи добре е да си смениш тези във вратите с по нови поне има избор. Успех

Пон Сеп 26, 2005 2:52 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
мерси!... разбрах те... ще погледна дали имам кабели там...
а толкова големи ако са високоговорителите няма ли по 15W ? и то всъщтност касетофончето издържа ли повече?

Пон Сеп 26, 2005 6:32 pm
Профил ICQ
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
За колоните незнам ама моите май са към 110 но това да не те заблуждава това е максимална мощност на говорителите. Ако радиото е до 15 няма проблем после даже може да го смениш без да сменяш говорителите.

Пон Сеп 26, 2005 7:32 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Аз мисля, че касетофона е само два канала и ако вържеш две колони последователно, увеличаваш съпротивлението двойно, ако ги вържеш паралелно намаляваш двойно. И в двата случая има опасност да изгориш крайното стъпало. Моя касетофон е същия обаче си имам задни колони (не знам защо) и са ми вързани обаче не свирят.

Пон Сеп 26, 2005 7:34 pm
Профил
UNREAD_POST 
bobi_23 написа:
Аз мисля, че касетофона е само два канала и ако вържеш две колони последователно, увеличаваш съпротивлението двойно, ако ги вържеш паралелно намаляваш двойно. И в двата случая има опасност да изгориш крайното стъпало. Моя касетофон е същия обаче си имам задни колони (не знам защо) и са ми вързани обаче не свирят.

При последователно връзване няма опасност да се изгори стъпалото. Ако колонките са 4 омови при последователно връзване имаме 8 ома. При усилвател оразмерен за 4 ома просто ще имаме на половина по-малка изходна мощност. Няма проблем за усилвателя. Проблем ще има при паралелно връзване на 2 4-омови колонки. Тогава импеданса ще е 2 ома и тежко му на усилвателя.

Пон Сеп 26, 2005 7:50 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
странна работа...? а като мериш кабелите има ли между тях напрежение и променя ли се? в смисъл има ли сигнал?

на теб предните на вратите и на таблото си ти свирят така ли?

Пон Сеп 26, 2005 7:52 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
При последователно връзване няма опасност да се изгори стъпалото. Ако колонките са 4 омови при последователно връзване имаме 8 ома. При усилвател оразмерен за 4 ома просто ще имаме на половина по-малка изходна мощност. Няма проблем за усилвателя. Проблем ще има при паралелно връзване на 2 4-омови колонки. Тогава импеданса ще е 2 ома и тежко му на усилвателя.[/quote]

добре а ти какво ме съветваш да направя? ако има кабели отзад да пробвам да ги вържа, така ли?

Пон Сеп 26, 2005 7:54 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Цитат:
на теб предните на вратите и на таблото си ти свирят така ли?

Да ти кажа честно тези във вратите със сигурност ми свирят, ама за тези в таблото не знам. Утре ще ги проверя и ще ти кажа.

Пон Сеп 26, 2005 8:03 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща