Автор |
Съобщение |
mitaka fr
Кара детска количка
Регистриран на: Нед Юни 25, 2006 12:35 pm Мнения: 10 Местоположение: Добрич
|
 Имам сериозен проблем с fiat brava 1.6 16V 103 коня
значи незнам точно годината и защото на места пише 1996 97 98 и аз незнам на какво да вярвам но както и да е . Проблема ми е че правех пътуване от около 500 Км и пристигнах на мястото изгасих я и един приятел ме помоли да я преместя дадох на контакт изчаках инжекцията да издасне и завартях клучат но... уви не запали изгасих контакта и дадох пак и чух че бензиновата помпа не се чува и така проверих всичко помпата работи бубината и тя но колата не пали и закарах я в гараж да я проверят на компуар казаха ми че е от бъбината но тя си работи и вече се чудя какво да правя и за това реших да поискам помощ от вас . Ако някои има идеи от какво може да е умолявам ви да ми помогнете :|
|
Чет Ное 02, 2006 10:57 am |
|
 |
Vladim
|
Е, като са ти казали в "гаража", че "бъбината" не е наред, защо си мислиш, че тя работи? Моят съвет е да дадеш малко повечко пари и да идеш в сериозен сервиз за Фиат, където да ти гиагностицират правилно колата и открият проблема със сигурност. Доколкото знам една бубина не е евтина, ако се изръсиш за нея и проблемът си остане... тогава, какво?
|
Чет Ное 02, 2006 11:17 am |
|
 |
mitaka fr
Кара детска количка
|
еми точно тва исках да кажа че не е от бобината пусках и ток работи си прави искра помпата също работи инжекцията и тя съмнява ме да е от компютъра... което ще рече ... старо желязо или нова кола както и да е просто ако някой е имал същия проблем ако може да драсне 2 реда ..
и между другото гледах в един таит датчик запалване възможно ли е да е от него и къде се намира
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Чет Ное 02, 2006 12:19 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
 Re: Имам сериозен проблем с fiat brava 1.6 16V 103 коня
mitaka fr написа: значи незнам точно годината и защото на места пише 1996 97 98 и аз незнам на какво да вярвам но както и да е . Проблема ми е че правех пътуване от около 500 Км и пристигнах на мястото изгасих я и един приятел ме помоли да я преместя дадох на контакт изчаках инжекцията да издасне и завартях клучат но... уви не запали изгасих контакта и дадох пак и чух че бензиновата помпа не се чува и така проверих всичко помпата работи бубината и тя но колата не пали и закарах я в гараж да я проверят на компуар казаха ми че е от бъбината но тя си работи и вече се чудя какво да правя и за това реших да поискам помощ от вас . Ако някои има идеи от какво може да е умолявам ви да ми помогнете :|
Не разбрах помпата как работи, дали като окъсяваш релето и или я пробваш с подаването на напрежение съвсем отделно?
Но в твоя случай хронологията е следната:
Проверка на аварийния ключ под седалката - натиска се!
Проверка на датчика на запалване - 700-800 ома е съпротивленето му и се намира отпред на щайбата на коляновия вал, а куплунга е под смукат. тръби
И трето , най-сложното, което се проверява по-лесно със скенер / кодочетец / е фазовия сензор - на зъбното колело на смук. вал
_________________ FIAT-SPORT
|
Чет Ное 02, 2006 10:57 pm |
|
 |
kluchar
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 31, 2005 12:48 am Мнения: 2021 Местоположение: София 10
|
 колата не пали
Да не е с код на ключа
щото ако свети CODE е зле щото си далече иначе тук е 150 -200лв
друго няма, а може да е и кабела на стартера или акумолатор макар и да свети таблото.
_________________ За PUNTO http://ftp.fiat-club.org.ua/ и FIAT http://fiat.comnet.bg/ Купе http://www.polak.ch/coupemanual/ http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/ http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat
|
Пет Ное 03, 2006 1:13 am |
|
 |
mitaka fr
Кара детска количка
|
начи помпата сам я проверил там отпред до двигателя има 2 бушона като махна единия и трагва като го сложа и спира малко луда работа но така става начи и датчика за запалване си работи аз даже го смених но уви... авариния ключ работи проверил сам го и него само е тоя фазовия сензор тря да го видя но има и едно др. нещо като дам на контакт и изчакам да изгасне инжекциона и паля но само си варти не се запалва и след 3 секунди въртене светва лампата на инжециона. ох мн луда работа :?
|
Пет Ное 03, 2006 10:40 am |
|
 |
mitaka fr
Кара детска количка
|
 Re: колата не пали
kluchar написа: Да нее с код на ключа щото ако свети CODE е зле щото си далече иначе тук е 150 -200лв друго няма а може да е и кабела на стартера или акумулатор макар и да свети таблото
не е от клуча тои си изгасва и кабелите не са просто неква грешка некаде и за тва може би маи трябва компутера да се смени .... и ше се опраи сичко
|
Пет Ное 03, 2006 10:43 am |
|
 |
mitaka fr
Кара детска количка
|
а възможно ли е да е от МАP - сензор ?
|
Пет Ное 03, 2006 7:37 pm |
|
 |
Vladim
|
mitaka fr написа: не е от клуча тои си изгасва и кабелите не са просто неква грешка некаде и за тва може би маи трябва компутера да се смени .... и ше се опраи сичко
Колега... немаш ли буква Ю и Й на компутера? :mrgreen:
P.S. Вазможно се пише "възможно"! 
|
Пет Ное 03, 2006 7:44 pm |
|
 |
mitaka fr
Кара детска количка
|
Vladim написа: mitaka fr написа: не е от клуча тои си изгасва и кабелите не са просто неква грешка некаде и за тва може би маи трябва компутера да се смени .... и ше се опраи сичко Колега... немаш ли буква Ю и Й на компутера? :mrgreen: P.S. Вазможно се пише "възможно"! 
хахаха ами имам аз ама не съм свикнал да пиша на кирилица и за това както и да е нали се разбираме...
|
Пет Ное 03, 2006 10:25 pm |
|
 |
mitaka fr
Кара детска количка
|
искам и да попитам начи до МАP - сензора има 2 бушончета единият е 15 а др-я е 5. Като изкарам тоя който е 5 ампера и колата е на контакт се включва бензиновата помпа и тогава ми идва и ток кам бубината тва според мен ще рече че проблема не е в ЕКУ-то ами некаде некво реле как мислите?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Пет Ное 03, 2006 10:30 pm |
|
 |
Vladim
|
Не мога да ти отговоря, но мога да те попитам нещо!  С какво боядиса кабелите и въздухозаборника?  Таз синя боица, каква е?
|
Съб Ное 04, 2006 1:28 am |
|
 |
mitaka fr
Кара детска количка
|
Vladim написа: Не мога да ти отговоря, но мога да те попитам нещо!  С какво боядиса кабелите и въздухозаборника?  Таз синя боица, каква е?
хех ти май само забележки правиш ... ем каква да е спрей... ;) син
|
Съб Ное 04, 2006 1:31 am |
|
 |
diyan123
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Фев 01, 2006 3:32 am Мнения: 70 Местоположение: София 15 Младост
|
да да..я дай повече инфо за тоя спрей..марка и от къде го взе..а за проблема нямам компетенцията да помагам..
_________________ продавам:
-обувки Energie,нови в кутия,43номер
-чисто нови ски Elan A200-168см,с чисто нови автомати
при интерес снимки и цени ;)
|
Съб Ное 04, 2006 4:19 pm |
|
 |
mitaka fr
Кара детска количка
|
diyan123 написа: да да..я дай повече инфо за тоя спрей..марка и от къде го взе..а за проблема нямам компетенцията да помагам..
чек ся вие шегувате ли се смене или...? наи обикновен син металик спрей нищо особено...
|
Съб Ное 04, 2006 8:18 pm |
|
|