|
|
Дата и час: Съб Юни 21, 2025 9:03 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
icecool
Кара кола
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 11:06 pm Мнения: 210 Местоположение: Варна 04 Варненчик
|
 ел. стъкла
Здравейте някой има ли представа колко вата е консумацията на двигателчетата на машинките за ел. стъклата
|
Чет Окт 05, 2006 9:25 pm |
|
 |
Penchev
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Мар 11, 2006 6:49 pm Мнения: 13 Местоположение: Ямбол
|
 .
Относно ел.стъклата на Бравото ми
абе вдигат се малко мудно и супер много ме нервят
някой знае ли как да ги "смажа"
или евевнтуално да ги отремонтирам
|
Пон Окт 16, 2006 10:41 pm |
|
 |
sasco
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 9:28 pm Мнения: 163 Местоположение: София,Слатина
|
Абе с тия стъкла,мамата си е е..... който питам с браво/а,мареа....се е така.Мойте на 2пъти отварях дясната врата да чистя,мажа....се същото...средната шина прави мизериите....просто се явява нещо като дефект.Едвааам качва.
_________________ Bravo 1,6 16V@'98,11/100км.газ-софийско
|
Пон Окт 16, 2006 10:47 pm |
|
 |
kluchar
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 31, 2005 12:48 am Мнения: 2021 Местоположение: София 10
|
 стъкла
доста
ако има луфт , изкривено нещо, зъбчатки изронени не довре обтегнато въже или жилото и мръсотия по водачите
моторчето се товари доста
може да се отвори кората и да се разглоби асаньорчето и да се отремонтира
в повечето случаи става или втора употреба.
_________________ За PUNTO http://ftp.fiat-club.org.ua/ и FIAT http://fiat.comnet.bg/ Купе http://www.polak.ch/coupemanual/ http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/ http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat
|
Пон Окт 16, 2006 10:59 pm |
|
 |
Penchev
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Мар 11, 2006 6:49 pm Мнения: 13 Местоположение: Ямбол
|
 .
На моята отворих и рагледах всичко е здраво но сега се чудя с грес ли да смажа или с нещо друго
|
Вто Окт 17, 2006 10:00 am |
|
 |
Vladim
|
 Re: .
Penchev написа: На моята отворих и рагледах всичко е здраво но сега се чудя с грес ли да смажа или с нещо друго
Първо е хубаво да се премахне старата смазка, колкото е възможно! След това се маже с грес, средна на гъстота.
|
Вто Окт 17, 2006 6:33 pm |
|
 |
Medic
Кара балканче
Регистриран на: Вто Ное 07, 2006 1:02 pm Мнения: 40 Местоположение: София 04 Оборище
|
Абе и аз съм с Браво и при мен е мн мудна работата, та трябва да го отворя и погледна, ама имам един приятел дето жилата му се бяха вкопали с пластмасовите там ролки... и това значително забавяше процеса...та като отваряш можеш и това да погледнеш. Ааа да и да не забравиш като ги оправиш да кажеш как
|
Пон Ное 13, 2006 1:07 am |
|
 |
ludakriss
Кара велосипед
Регистриран на: Вто Юли 18, 2006 1:04 am Мнения: 21 Местоположение: София 19 Люлин
|
Здравейте и от мен понеже и аз имам същия проблем
със дясното стъкло, и реших и аз да опитам да го оправя
така и така маистора ми беше свалил кората. И тръгвам да го ремонтирам
и какво забелязвам когато свалих гуменото уплътнение/вътрешното/
стъклото се изстрелва нагоре и надолу, казвам си /какъв съм майстор малииии/
слагам шибаното уплътнение и пак мммммм едвам едвам. Свалям на ново пак се
изстрелва, като го сложа пак баба мара. Явно това си е масов проблем на браво,
забелязах че някъде по средата почва да се забавя там където стъклото е леко
заоблено, явно някъде опира и се леко закривявя и от там се опира по силно
в гумените уплътнения и вече се забавя стъклото. Ако някой има идея да е от
нещо друго да сподели.
_________________ Bravo 1.6 16V
|
Вто Ное 14, 2006 2:23 am |
|
 |
GTipo
Фиат идол
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 10:57 pm Мнения: 1060 Местоположение: София Бели Брези
|
Като отворите вратата, махате старата смазка и си слагате смазка за механики. Това е една бяла смазка от магазините за електроника, малко е, 1 лв. струва. По-добре смазва пластмасови части и е по-финна.
Според мен уплътнението на вратата се износило и е станало гладко. Понеже е много гладко, стъклото се търка в него. Мисля че с една финна шкурка и няколко леки тръквания пак ще стане леко грапаво и няма как да запира. Запирането мисля че е от това, че има вода между стъклото и гумата.
|
Вто Ное 14, 2006 10:15 am |
|
 |
simps
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Юни 22, 2006 2:23 pm Мнения: 145 Местоположение: София 07 Слатина
|
колеги, и моето браво страда от този масов недъг! но забелязах следното, преди няколко месеца ми го измиха доста прилежно на една авто мивка и сякаш стъклата почнаха да се движат доста по-добре. след това на отворено стъкло изтърках каналите с една средна на мекост /не желязна/ четка и направо станаха като нови. но след две седмици по прашурляка на камен бряг отново се върнаха на старото дередже.
което ме навява на мисълта, че проблема е в песъчинки и прах точно по тези улеи, които са от нещо като велур.
един ел.майстор ми беше споменал, че някак си се махали и можело да се изчистя с четка в банята и това оправяло нещата, ама аз не смея да си експериментирам с разглабяне, че не знам после дали ще се сглобят :-)
пробвайте и си ги изчеткаите на място, както и при свалено стъкло двете фугички между стъклото и гумите където влиза във врата
а ако има някой смелчага да махне целите уплатнения и да ги почисти да сподели опита, моля.
_________________ Bravo SX TD100, 1997
|
Сря Ное 15, 2006 6:01 pm |
|
 |
ludakriss
Кара велосипед
Регистриран на: Вто Юли 18, 2006 1:04 am Мнения: 21 Местоположение: София 19 Люлин
|
Е ми аз ги свалих в неделя чистих ги със влажен парцал
бая търкане падна, и след като ги сложих пак по старому.
В понеделник пак ще ги по4истя пак ще видим тогава
какво ще излезе, че тогава ще слагам кората пак каквото стане.
_________________ Bravo 1.6 16V
|
Пет Ное 17, 2006 2:31 am |
|
 |
svilen velev
Кара велосипед
Регистриран на: Пет Окт 27, 2006 9:28 am Мнения: 27 Местоположение: София 18 Овча Купел
|
Проблема е ясен но знае ли някой, че стъклото в долният си край се държи на една пластмасова щипка която служи да обира луфта при движението на стъклото нагоре и надолу и когато част от нея и по специално долното и ъгълче е отчупено стъклото се затруднява по пътя си. това е и мой проблем, но немога да намеря нова щипка някой знае ли откъде?
_________________ FIAT MAREA 1.8 16V SLX sedan 98г.
|
Пет Ное 17, 2006 11:38 am |
|
 |
simps
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Юни 22, 2006 2:23 pm Мнения: 145 Местоположение: София 07 Слатина
|
пробвай в сервизите на кобра, там винаги имат всякакви стъкла и части, свързани с тях. има ги на две места в софия, но аз знам само това в блока по диагонал на кино арена запад, срещу спирката на метрото
_________________ Bravo SX TD100, 1997
|
Пет Ное 17, 2006 3:52 pm |
|
 |
svilen velev
Кара велосипед
Регистриран на: Пет Окт 27, 2006 9:28 am Мнения: 27 Местоположение: София 18 Овча Купел
|
simps написа: пробвай в сервизите на кобра, там винаги имат всякакви стъкла и части, свързани с тях. има ги на две места в софия, но аз знам само това в блока по диагонал на кино арена запад, срещу спирката на метрото Мерси колега не бях се сетил за "кобра" аз знам къде се намират.
_________________ FIAT MAREA 1.8 16V SLX sedan 98г.
|
Пет Ное 17, 2006 6:36 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|