Дата и час: Съб Юни 21, 2025 8:27 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Разрешен проблема с колебанието на темеретурния датчик 
Автор Съобщение
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST Разрешен проблема с колебанието на темеретурния датчик
Ставаше дума че показанието се колебаеше при разлика в натоварването на ел инсталацията (перката на двигателя,фаровете и т.н.).Става дума за дигитално табло и Типо 1.1 Fire макар че за всичките Типо-та с дигиталото табло проблемната област е една и съща с моята - оказа се че проблема не е в масата отпред при фара а при масата на самото табло или така нареченото "Ляво арматурно заземяване" което се вижда като се свало кората при педалите и представлява едно болт-чр 13-ка с няколко кабела на него завинтено на арматурата под таблото.Само развих болтчето,нямаше мизерия,завих го пак ама здраво колкото сила имах и сега го няма проблема.Това се води заземяването на датчика за темперетурата и оттам в идвал проблема.
Дано съм бил полезен на всички с такъв проблем!
Успех!

Вто Юли 11, 2006 11:21 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
заземяване ???

- на датчика е двигателят
а този минус си е на таблото

Сря Юли 12, 2006 8:35 am
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST Re: Разрешен проблема с колебанието на темеретурния датчик
zfa159 написа:
Ставаше дума че показанието се колебаеше при разлика в натоварването на ел инсталацията (перката на двигателя,фаровете и т.н.).Става дума за дигитално табло и Типо 1.1 Fire макар че за всичките Типо-та с дигиталото табло проблемната област е една и съща с моята - оказа се че проблема не е в масата отпред при фара а при масата на самото табло или така нареченото "Ляво арматурно заземяване" което се вижда като се свало кората при педалите и представлява едно болт-чр 13-ка с няколко кабела на него завинтено на арматурата под таблото.Само развих болтчето,нямаше мизерия,завих го пак ама здраво колкото сила имах и сега го няма проблема.Това се води заземяването на датчика за темперетурата и оттам в идвал проблема.
Дано съм бил полезен на всички с такъв проблем!
Успех!

Хммм... имам същия проблем и ме дразни от доста време... само че преглеждах предимно темите в "Консултации", а днес случайно надникнах тук... дано е това, още днес ще го пробвам!!! :)

Пет Авг 11, 2006 5:16 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
И моя отчита грешно от време на време. Но не като включа консуматори, а като работи по дълго време почва да показва по голяма температура отколкото е реално - значи стига до две чертички над 90-те градуса и само за секунда да изключа захранването и да го включа и вече показва една чертичка под 90 градуса (която е нормалната). Някой сблъсквал ли се е с такова нещо?
П.С. Едновременно с това отчитам и температурата на двигателя с унискана - там през цялото време си е 88-91 градуса, така че топката остава някъде по термометъра или датчика на двигателя, който според мен е по малко вероятно да е повреден. Някой знае ли дали термометъра има някаква температурна стабилизация в зависимост от околната среда?

Съб Авг 12, 2006 12:10 am
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
:? Зашкурих и завих здраво 3-те клеми хванати на това заземяване под шофьорската кора... за съжаление нямаше ефект... показанието все така при включване на някакъв консуматор се поменя... следващото което съм решил сега е да зачистя/стегна контакта на буксата за таблото... пък ще видиме. :-)

Пон Авг 21, 2006 9:51 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
имаше тема в която се споменават и другите маси :!:

имаш 1 на скоростите и 2 на роговете

Пон Авг 21, 2006 10:29 am
UNREAD_POST 
Joro написа:
И моя отчита грешно от време на време. Но не като включа консуматори, а като работи по дълго време почва да показва по голяма температура отколкото е реално - значи стига до две чертички над 90-те градуса и само за секунда да изключа захранването и да го включа и вече показва една чертичка под 90 градуса (която е нормалната). Някой сблъсквал ли се е с такова нещо?
П.С. Едновременно с това отчитам и температурата на двигателя с унискана - там през цялото време си е 88-91 градуса, така че топката остава някъде по термометъра или датчика на двигателя, който според мен е по малко вероятно да е повреден. Някой знае ли дали термометъра има някаква температурна стабилизация в зависимост от околната среда?

Аз на моята темпра имах същия проблем и ми бяха казали да сменя датчика за температура ама неможах защото я продадох.Интерестно ще е ако някои е имал подобен проблем и е сменил датчика да сподели.

Пон Авг 21, 2006 11:18 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ]