|
|
Дата и час: Съб Юни 21, 2025 9:05 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Проблем с климатроник на Темпра
Автор |
Съобщение |
Косьо
Кара Симсонка
Регистриран на: Сря Яну 19, 2005 10:02 pm Мнения: 59 Местоположение: Стара Загора
|
 Re: re
asus написа: Косъо бате колко пъти си си разглобявал климатика или климатроника , според теб като има дисплейче климатика значи е климатроник ли ? За да е пълен един истински климатроник означава да затопля и изстудява а не само да духа студено .Точно този е от типа само да охлажда ,а за затопляне ползва естествения поток на топлия въздух от парното.за това ми е такова обяснението .Отиди на някои сервиз за климатици и ще ти го обяснят не си измислям .
Батка, моя климатроник съм го разглобявал веднъж, ама втори компресор не видях? Ама ще речеш, че моето не е климатроник! Защо трябва да се слага втори компресор за топлото, като си има охлаждаща вода? За да се натоварва още мотора ли, или да ти се увеличават разходите и загубите. До сега съм имал 3 коли с климатроници, а пък и съм виждал още безброй- втори компресор няма и не е обосновано. Бръкни в която искаш програмка за някоя кола, там където са описани системите поагрегатно и ми подскажи, къде си видял втори компресор. Че то и в битовите е един компресор, само дето си обръща посоката. Каква и къде е логиката да се слагат два компресора? Климатроници, термотроници, типтроници и всякакви видове троници са измислени от швабите, като понятия и означават преведено на български- нещо си плюс автоматизиране?!
_________________ Tempra 1.6 i.e. SW- 159B9000
|
Пет Юли 28, 2006 11:02 am |
|
 |
asus
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 1:14 pm Мнения: 166 Местоположение: София, Младост 2
|
 re
Ок батка аз не разбирам за да не пълним темата с глупости ако ще си говорим ето ми Q-to 159047122
|
Пет Юли 28, 2006 2:37 pm |
|
 |
borislav82
Кара балканче
Регистриран на: Вто Юни 27, 2006 7:50 pm Мнения: 42 Местоположение: Добрич
|
borislav82 написа: да ви питам значи тази снимка горе е на контролен панел на климатроник така ли ? защото и аз имам същата джаджа но е без този бутон ЕКОН това значили че колата е с климатроник
никой ли не може да ми отговори
|
Пет Юли 28, 2006 8:00 pm |
|
 |
Petrov
|
borislav82 написа: borislav82 написа: да ви питам значи тази снимка горе е на контролен панел на климатроник така ли ? защото и аз имам същата джаджа но е без този бутон ЕКОН това значили че колата е с климатроник никой ли не може да ми отговори
Климатроника е автоматично регулиране на температурата в автомобила. Т.е. като си го нагласиш на 20 градуса през лятото, то почва си духа там където трябва с определена сила за да направи тези зададени градуси и след като ги напрви си намаля силата на духане, променя мястото на духне и си поддържа съответната температура..., а екон-а е за съвсем друго!
|
Съб Юли 29, 2006 3:17 am |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
borislav82 написа: borislav82 написа: да ви питам значи тази снимка горе е на контролен панел на климатроник така ли ? защото и аз имам същата джаджа но е без този бутон ЕКОН това значили че колата е с климатроник никой ли не може да ми отговори
това означава че си с автоматично парно и нямаш климатик
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Пон Юли 31, 2006 5:00 pm |
|
 |
borislav82
Кара балканче
|
Petrov написа: borislav82 написа: borislav82 написа: да ви питам значи тази снимка горе е на контролен панел на климатроник така ли ? защото и аз имам същата джаджа но е без този бутон ЕКОН това значили че колата е с климатроник никой ли не може да ми отговори Климатроника е автоматично регулиране на температурата в автомобила. Т.е. като си го нагласиш на 20 градуса през лятото, то почва си духа там където трябва с определена сила за да направи тези зададени градуси и след като ги напрви си намаля силата на духане, променя мястото на духне и си поддържа съответната температура..., а екон-а е за съвсем друго!
и при мен е така само си избира къде да духа зависи какви градуси съм задал (LO,18....32,HI) но не охлажда много добре kaкъв може да е проблема
|
Пет Авг 04, 2006 2:04 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
|
borislav82 написа: Petrov написа: borislav82 написа: borislav82 написа: да ви питам значи тази снимка горе е на контролен панел на климатроник така ли ? защото и аз имам същата джаджа но е без този бутон ЕКОН това значили че колата е с климатроник никой ли не може да ми отговори Климатроника е автоматично регулиране на температурата в автомобила. Т.е. като си го нагласиш на 20 градуса през лятото, то почва си духа там където трябва с определена сила за да направи тези зададени градуси и след като ги напрви си намаля силата на духане, променя мястото на духне и си поддържа съответната температура..., а екон-а е за съвсем друго! и при мен е така само си избира къде да духа зависи какви градуси съм задал (LO,18....32,HI) но не охлажда много добре kaкъв може да е проблема
проблема е че нямаш климатик
UNO 1.0 FIRE
|
Пет Авг 04, 2006 6:18 pm |
|
 |
borislav82
Кара балканче
|
ок мерси за инфото
|
Пет Авг 04, 2006 6:25 pm |
|
 |
Petrov
|
Хмф, нещо не ми е ясно... в книжката на колата има показано табло с "врътки", електронно табло с надпис "FIAT AUTOMATIC CLIMATE SYSTEM" без бутон "ECON" и същото табло със същия надпис, но този път с "ECON". Преди да боядисам моето табло на него пишеше "AUTOMATIC HEATING SYSTEM", а то въобще не е показано на картинка иначе е дигитално (без бутон "ECON"). :?: :!: :?: :!: :?: :!:
|
Пет Авг 04, 2006 7:45 pm |
|
 |
borislav82
Кара балканче
|
"AUTOMATIC HEATING SYSTEM", на моето пише същото
|
Съб Авг 05, 2006 12:15 am |
|
 |
stef
Фиат идол
|
borislav82 написа: "AUTOMATIC HEATING SYSTEM", на моето пише същото
автоматична ОТОПЛИТЕЛНА система както писах по горе нямаш клима а автоматично парно
UNO 1.0 FIRE
|
Съб Авг 05, 2006 9:32 am |
|
|