|
|
Дата и час: Пет Юни 20, 2025 10:54 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Проблем с дигитално табло на темпра
Автор |
Съобщение |
Petrov
|
turbobanana написа: pugsy написа: turbobanana написа: pugsy написа: това е датчика който ти показва колко пълни турбото и може да се фанеме на бас,лично съм сменял този датчик
вързано е към нафтовата помпа с малък маркуч,а към нея има маркуч от всмукателните колектори а как ще обясниш това че аз маркуча съм го извадил съобще а турборо ми работеше до преди 1 месец? маркуча го нямаше още от както взех колата, а индикатора работеше....това че сега не работи е друг въпрос а какво ще кажеш да ти докарам типото и да пробваме, датчика пред акумулатора (на мястото на бобината на бензиновите типовци)10000% е за това колко пълни турбото в колекторите,има оше един датчик на колекторите който като напълни докрай турбото и светка в дясно на дисплея една турбинка и още - къде другаде има датчици да дизела за индикатора на турбото и още малко - проследи си кабелите и ще се увериш че са за индикатора на таблото,мисля че беше зелен с черно,като се замаси и показва пълно турбо датчика не за това дали да ти работи турбото или не,а показво колко "работи" е то е логично! ама как като НИКОГА НЕ СЪМ ИМАЛ МАРКУЧ ТАМ ми се пълнеше датчика за натоварването да турбото на таблото? обясни ми това! а дали е TDS или TDI разлика не виждам а също предопчитам ВСЕКИ Фолксваген пред скапаната темпра! тая кола всяка седмица я правя и никога не знам какво ще и се преебе! какво като е пълна с екстри? едно признавам само че не гние и пали винаги!
Ами като предпочиташ "Фолксваген пред скапаната темпра" продаваи и си вземи Фолксваген.
И във връзка с тоя въпрос, имам един авер дет така викаше и си взе едно ГТИ е не го питаи сега как му се къса сърцето като му кажата кое колко струва!
А тва че твойта се чупи всеки ден си е твой проблем, явно поддръжката ти е толкова и аз преди време като пробвах с ефтини части (носачи) много бързо се съсипаха и после слагах като хората..., но като взема и предните ти думи предвид явно не си взел много читава кола, което въобще не ти дава право да я обиждаш, виж аз имам право, понеже тая кола я имаме от нова... нали разбираш ???
Сега по въпроса че тва дет съм снимал било за авто. реглажа на фаровете, ти виждал ли си система за реглаж? Щото тези дет аз съм ги виждал нямат тва което е на снимката, а да не казвам че нямат и електрика.
И като последно ще ти кажа, че явно си от хората които цял живот си остават заблудени, понеже са много велики и никога не се вслушват в думите на другите!!!
|
Сря Дек 14, 2005 12:50 am |
|
 |
turbobanana
Кара велосипед
|
Petrov написа: turbobanana написа: pugsy написа: turbobanana написа: pugsy написа: това е датчика който ти показва колко пълни турбото и може да се фанеме на бас,лично съм сменял този датчик
вързано е към нафтовата помпа с малък маркуч,а към нея има маркуч от всмукателните колектори а как ще обясниш това че аз маркуча съм го извадил съобще а турборо ми работеше до преди 1 месец? маркуча го нямаше още от както взех колата, а индикатора работеше....това че сега не работи е друг въпрос а какво ще кажеш да ти докарам типото и да пробваме, датчика пред акумулатора (на мястото на бобината на бензиновите типовци)10000% е за това колко пълни турбото в колекторите,има оше един датчик на колекторите който като напълни докрай турбото и светка в дясно на дисплея една турбинка и още - къде другаде има датчици да дизела за индикатора на турбото ти пък много взе да ги разбираш нещата! освн ГОРД собственик на темпра вече си и пихолог а? Точно пък ти ще кажеш на някой от КОИ хора е!  брееййййййййййййййййй колко мъка има по тоя свят, боже! а ако мислиш че продаването на темпра е лесна работа /или на стар фиат въобще/ можеш да ми се обадиш, даже и комисионна ще ти дам! А това че частите са евтини какво от това като все нещо се преебва? ТОВА НЕ Е от подръжката а от колата! прецакват се неща които никога не са пипани от никои - оригиналите са си и се скапват едно след друго! тая кола за 6 месеца е имало 3 дена да не са ми в масло ръцете! На мерцедеса частите са 10 пъти по скъпи ама брат ми има 190дизел и по тая кола за 2 години е дал 150 лева за части, а е 87 година! мойта е 5 години по нова, а модела и е 10 години по нов, а за 6 месеца съм дал САМО ЗА ЧАСТИ /работата аз и брат ми я вършиме/ 450 лева! какво ще кажеш? супер а! Ти си заблуден че още караш ФИАТ и още малко - проследи си кабелите и ще се увериш че са за индикатора на таблото,мисля че беше зелен с черно,като се замаси и показва пълно турбо датчика не за това дали да ти работи турбото или не,а показво колко "работи" е то е логично! ама как като НИКОГА НЕ СЪМ ИМАЛ МАРКУЧ ТАМ ми се пълнеше датчика за натоварването да турбото на таблото? обясни ми това! а дали е TDS или TDI разлика не виждам а също предопчитам ВСЕКИ Фолксваген пред скапаната темпра! тая кола всяка седмица я правя и никога не знам какво ще и се преебе! какво като е пълна с екстри? едно признавам само че не гние и пали винаги! Ами като предпочиташ "Фолксваген пред скапаната темпра" продаваи и си вземи Фолксваген. И във връзка с тоя въпрос, имам един авер дет така викаше и си взе едно ГТИ е не го питаи сега как му се къса сърцето като му кажата кое колко струва! А тва че твойта се чупи всеки ден си е твой проблем, явно поддръжката ти е толкова и аз преди време като пробвах с ефтини части (носачи) много бързо се съсипаха и после слагах като хората..., но като взема и предните ти думи предвид явно не си взел много читава кола, което въобще не ти дава право да я обиждаш, виж аз имам право, понеже тая кола я имаме от нова... нали разбираш ??? Сега по въпроса че тва дет съм снимал било за авто. реглажа на фаровете, ти виждал ли си система за реглаж? Щото тези дет аз съм ги виждал нямат тва което е на снимката, а да не казвам че нямат и електрика. И като последно ще ти кажа, че явно си от хората които цял живот си остават заблудени, понеже са много велики и никога не се вслушват в думите на другите!!!
_________________ Nissan Sunny N14 sedan 1.6 16V TWINCAM
PETROL/LPG, pioneer P7600;)
|
Сря Дек 14, 2005 10:43 am |
|
 |
pinifarina
Кара велосипед
Регистриран на: Пон Яну 17, 2005 2:06 pm Мнения: 25 Местоположение: Варна 01 Одесос
|
Абе petrov тоя турбобанан ли е - турбопортокал ли е незнам ама е голям запек. Какво ще кажеш а?
Запъва се като кокичка на дупе :mrgreen:
_________________ FIAT MAREA 2.4TD, FIAT TEMPRA 1.9 TD
|
Пет Дек 16, 2005 10:25 pm |
|
 |
pinifarina
Кара велосипед
Регистриран на: Пон Яну 17, 2005 2:06 pm Мнения: 25 Местоположение: Варна 01 Одесос
|
А между другото някой да знае къде стои регулатора на фаровете на Темпра че не мога да го намеря :idea:
_________________ FIAT MAREA 2.4TD, FIAT TEMPRA 1.9 TD
|
Пет Дек 16, 2005 10:30 pm |
|
 |
phoenix
|
колега на моята темпра регулатора на фаровете е мисля отдолу, пред резервоара, отлявата страна, зависи колко се накланя колата и фаровете сами се регулират.точно до амортисьора., е все пак не съм спец като колегите дето се дърпат по горе, ама мисля че е там
|
Вто Апр 11, 2006 11:58 pm |
|
 |
Esper
|
pugsy написа: това е датчика който ти показва колко пълни турбото и може да се фанеме на бас,лично съм сменял този датчик
вързано е към нафтовата помпа с малък маркуч,а към нея има маркуч от всмукателните колектори Абсолютно верно  При мен е разположен да 90 градуса спрямо тоя на картинката но все тая. turbobanana написа: пълни глупости! това дето си го снимал НЯМА нищо общо с никакво турбо! Това е у-вото което ти регулира височината на фаровете докато караш! е*аси тъпото! ТОВА НЕ Е ДАТЧИК ЗА ТУРБО!
Има и друг начин да се провери дали нашия синод е прав - пращaш някой да духа на маркуча който влиза в тоя датчик а ти гледаш бар-а на турбото в купето.
Моя помощник направи 0,4 бара :roll:
Може и да се смените в зависимост от уменията :mrgreen:
|
Сря Апр 12, 2006 9:00 am |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
абе вие много дремни проблеми имате с таблата. моето постоянно премигва, оборотомера ходи постоянно от 0 до колкото са оборотите в монета, скоростомера ми показва примерно ако се движа с 60 той показва- 0 60 0 60 39 60 60 41 60 абе лудница:). а колко километра съм минал не мога да разбера ич не бачка. онзи ден километража ми показа че карам с 251 км и то градско в задръстване ей мноооо вървят тези темпри:). какво ще ме посъветвате лоши контакти ли имам или да го сменям цялото? предполагам 4е постоянно се нулира от кофти контакт и затова всичко така ми се рестсртва, но за изминатите километри нещо?
|
Чет Апр 13, 2006 3:34 pm |
|
 |
Blade SG
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Окт 26, 2005 8:00 pm Мнения: 69 Местоположение: Пловдив
|
pakumba написа: абе вие много дремни проблеми имате с таблата. моето постоянно премигва, оборотомера ходи постоянно от 0 до колкото са оборотите в монета, скоростомера ми показва примерно ако се движа с 60 той показва- 0 60 0 60 39 60 60 41 60 абе лудница:). а колко километра съм минал не мога да разбера ич не бачка. онзи ден километража ми показа че карам с 251 км и то градско в задръстване ей мноооо вървят тези темпри:). какво ще ме посъветвате лоши контакти ли имам или да го сменям цялото? предполагам 4е постоянно се нулира от кофти контакт и затова всичко така ми се рестсртва, но за изминатите километри нещо?
Абе те темприте, че вървят, вървят, ама все пак пробвай да свалиш таблото(ако все още не си го направил) и провери връзките как са и евентуално да нямаш някъде прецакани схеми или оголени кабели, който да окъсяват постоянно.
|
Чет Апр 13, 2006 9:03 pm |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
а как седи въпроса със свалянето му? скрити лимонки
|
Пет Апр 14, 2006 7:53 am |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
pakumba написа: а как седи въпроса със свалянето му? скрити лимонки
няма лимонки  няколко шестограмчета отгоре и май бяха 3 видии отдолу като наведеш главата под волана ще ги видиш къде са, аа и една като отвориш вратата ще я видиш отстрани това е, леко внимателно с оглеждане и нямаш проблеми аз моето като го свалях никой не ми беше обяснил и се справих блестящо без да счупя каквото и да било :mrgreen:
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Пет Апр 14, 2006 10:15 am |
|
|