|
|
Дата и час: Пет Юни 20, 2025 8:10 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
kafi
Регистриран на: Нед Окт 09, 2005 12:56 pm Мнения: 2 Местоположение: София 14 Искър
|
Много са интересни такива псевдо-разбирачи. Някой си Бай`Миле му хрумнало нещо и вече тръгва да убеждава другите хора в правотат аси. Аз си мисля,че все пак доста умни и разбиращи хора са преценили,че ECU-то трябва да седи така, без да се увива с каквото и да е, а ако трябваше да се увие с нещо, то със сигурност нямаше да е стириопор.
Последна промяна kafi на Пон Мар 20, 2006 4:34 pm, променена общо 1 път
|
Пон Мар 20, 2006 2:03 pm |
|
 |
Vladim
|
Порових се малко из схемите и се поправям. Не на всички брави и бравовци ECU-то е в купето, като при мен. С червено съм оградил изключенията при които компютъра е в двигателното отделение.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Пон Мар 20, 2006 2:45 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
Vladim написа: Порових се малко из схемите и се поправям. Не на всички брави и бравовци ECU-то е в купето, като при мен. С червено съм оградил изключенията при които компютъра е в двигателното отделение.
моя се намира в купето... точно както е при теб... като ми го рестартираха видях че там го включват, пък е 1.4, 12V колата...
а при акумулатора на мен ми се намират бушоните и няма там ECU...
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Пон Мар 20, 2006 3:08 pm |
|
 |
rymbym
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 2:41 am Мнения: 126 Местоположение: София 19 Люлин 10
|
Снимах преди малко къде на мен ми се намира въпросният компютър и като се прибера вкъщи довечера ще ги кача снимките?Та да кажете дали пук това е компютъра или кутия с бушони? 

MAREA SX 1.6 16V
|
Пон Мар 20, 2006 5:13 pm |
|
 |
zgabrovski
|
Mazgarev написа: Vladim написа: Порових се малко из схемите и се поправям. Не на всички брави и бравовци ECU-то е в купето, като при мен. С червено съм оградил изключенията при които компютъра е в двигателното отделение. моя се намира в купето... точно както е при теб... като ми го рестартираха видях че там го включват, пък е 1.4, 12V колата... а при акумулатора на мен ми се намират бушоните и няма там ECU...
Асенски, със сигурност не е в купето, а в двигателния отсек. В купето е само интерфейсния кабел.
На 1.2 също е в двигателния отсек.
|
Пон Мар 20, 2006 6:01 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
zgabrovski написа: Mazgarev написа: Vladim написа: Порових се малко из схемите и се поправям. Не на всички брави и бравовци ECU-то е в купето, като при мен. С червено съм оградил изключенията при които компютъра е в двигателното отделение. моя се намира в купето... точно както е при теб... като ми го рестартираха видях че там го включват, пък е 1.4, 12V колата... а при акумулатора на мен ми се намират бушоните и няма там ECU... Асенски, със сигурност не е в купето, а в двигателния отсек. В купето е само интерфейсния кабел. На 1.2 също е в двигателния отсек.
ОК, ще знам значи... ама трябва да го загледам де е...
Извинявам се значи ако съм ви подвел!
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Пон Мар 20, 2006 6:03 pm |
|
 |
stenli
Кара кола
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 8:33 pm Мнения: 310 Местоположение: Велико Търново
|
Преди доста време едни майстори тенекеджии на едно Деу Рейсър бяха само обърнали ЕКУ то наобратно с щепсела нагоре /блока се намира от дясно в купето до калника/ след няма и 3-4 месеца от това ЕКУ нищо не ставаше малкото вода която е влизала през незапълнени фуги беше довела до корозия на конекторите след правилния монтаж на ново ЕКУ проблеми вече нямаше. Извода е че нищо случайно няма в избора на място и позиция на блока и всякакви екзперименти може да доведат само до едно - излишни разходи и проблеми
|
Пон Мар 20, 2006 8:18 pm |
|
 |
rymbym
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 2:41 am Мнения: 126 Местоположение: София 19 Люлин 10
|
въпросното чудо!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

MAREA SX 1.6 16V
|
Пон Мар 20, 2006 8:23 pm |
|
 |
peho
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Яну 03, 2006 8:26 pm Мнения: 384 Местоположение: Габрово
|
Вече ти бях написал отговор,но явно не си обърнал внимание.Моето EKУ се намира на същото място,а и няма как да е на друго,като гледам колите ни са с един и същ двигател.
_________________ Brava ELX 1.6 16v
|
Пон Мар 20, 2006 9:27 pm |
|
 |
kluchar
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 31, 2005 12:48 am Мнения: 2021 Местоположение: София 10
|
 ECU
АЗ месля че не трябва да се изолира ECU , защото ако трябваше щеше да е изолирано . На Punto 1.2 95г. се намира отляво на мотора и когато
го мият с пароструика нищо му няма /поне за сега , винаги веднага си пали/.Е ако има някой проблем с кабелите то и да го изолира няма да има много значение .Просто трябва да се отремонтира. На ситроена ZX 1.4 е в кутия до акумолатора ,на Форда ми е също в кутия .
_________________ За PUNTO http://ftp.fiat-club.org.ua/ и FIAT http://fiat.comnet.bg/ Купе http://www.polak.ch/coupemanual/ http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/ http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/fiat
|
Вто Мар 21, 2006 11:52 pm |
|
|