Дата и час: Пон Май 26, 2025 8:09 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Чукане като от клапан 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST Чукане като от клапан
Колеги, помагайте! Та карам оня ден Бравата 1,4 12V SX на съпругата ( със съпругата вътре разбира се) и преди да паркирам гася радиото , свалям жената и като се поутиши се чу някакво чукане откъм двигателя. Вдигам капака, чука мамка му, като клапан. Казвам си утре ще я чуя и студена. На другия ден давам контакт да запаля и ... чука без да работи двигателя. Звука се чува като в кухината за чистачките , в таблото при километражите - там някъде. При запалване на двигателя, не се влияе от повишаване на оборотите. Първоначално си мислех , че е някакво моторче за празен ход за което само съм чувал , че съществува. Та преди да разглобявам или водя колатата на майстори ми се иска да имам малко инфо ако мога. Та ако някой се досеща какво може да издава такъв звук в тази област на колата нека драсне 2 реда. Предварително благодаря!

Пон Сеп 22, 2008 8:44 pm
Профил
UNREAD_POST 
Предполагам, че говориш за цъкане като от реле! Като дадеш на контаткт всички органи за управление са ти в неутрално/изключено положение, нали!

Пон Сеп 22, 2008 9:18 pm
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Допускам, че може да е реле но е малко вероятно. Чукането или цъкането е много равномерно с честота приблизително като ниските обороти и за това първоначално го помислих за клапан. А иначе мисля , че всички консуматори са изключени преди да стартирам двигателя и преди да дам на контакт. Продължавам наблюденията и чуденето и вероятно ще е така докато всичко работи нормално.

Пон Сеп 22, 2008 11:22 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Току що ходих до бравата да и капнеме малко бензинец и дадох на контакт да видя колко сме сипали и - цъка, чука. Включих напосоки чистачките и цъкането спря. Явно е от ел. схемата на чистачките. Дано е достъпно ако нещо дефектира.

Пон Сеп 22, 2008 11:57 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ]