Дата и час: Чет Май 29, 2025 12:37 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Шупупкащ говорител 
Автор Съобщение
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST Шупупкащ говорител
Говорителя от двата задни е СОНИ ЕКСПЛОЙТ,но почна да шупурка при по ниска музика,иначе като увелича касетофона не се усеща.Има ли някакво спасение да се смаже с нещо,че да се оправи,много дразни...

Пет Юли 18, 2008 9:57 pm
Профил
UNREAD_POST 
Няма такава възможност. Сменя се.

Пет Юли 18, 2008 10:01 pm
Аватар

UNREAD_POST 
Ами варианта с грес или ВД 40 няма ли да пооправи малко звука?

Пет Юли 18, 2008 11:05 pm
Профил
UNREAD_POST 
Няма начин. Разлепила се е бубинката и опира в магнита. Няма оправия това.

Съб Юли 19, 2008 3:16 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
По принцип не трябва да издава никакви странични шумове един говорител,ако издава това естествено не значи,че скоро ще се развали,макар и да е признак понякога.
Такива шушкания,пропуквания,стъргания се чуват когато говорителят е бил напъван да свири на максимален,близък до него или дори по-висок капацитет - демек като му дой де в повече ряза от източника.
Според мен,ако не е прекалено дразнещо,не се занимавай и да го сменяш,пък то като му дойде времето ще си покаже.З смазване никога не съм и чувал,то няма какво да му се змазва.
Ако магнитът не е залепен(което ме съмнява) и се вади някакси,ще забележиш,че намотката не опира никъде,а ако опира,трябва да се направи така,че д ане опира,но там триене не е допустимо,а смазка не те оправя.
Ако е разлепена наистина намотката(ако на това колегата казва бубинка),може и евентуално да бъде залепена,но затова се използва специално лепило,а не зная какво и никой,който се занимава с говорители не иска да ми каже.
Успех!

Съб Юли 19, 2008 5:59 pm
Профил
Аватар

UNREAD_POST 
Аз взех едно временно решение,понеже говорителя е двулентов,над мембраната има пластмаса с пищялка в нея,натъпках малко дунапрен между пластмасата и мембраната и вече звукът се пооправи,ефекта е същия все едно да натиснеш мембраната с ръце-шупуркането изчезва

Съб Юли 19, 2008 7:11 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Мммм...явно наистина нещо имаш разлепено.
Или много ряз си има дал,или някой път от някоя песен с повече бас се е разшавала мембраната повечко и е станала инфекцията.
Само ме учудва,че все пак говорим за СОНИ....

Съб Юли 19, 2008 11:48 pm
Профил
UNREAD_POST 
При мене се е получавало да "приплясват" жиците захранващи пищялката.С изкривяване в подходящата посока се реши проблема.

Нед Юли 20, 2008 12:19 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Шупупкащ говорител
Пусни снимка на това сони -мони. Та те се произвеждат от кой ли не . Когато баса не е затворен от шпула влиза прах и почва проблема. Аз имах кенвоод и същата работа . Тези уж средни и високи пуснати към баса със стълбче и между дунупрена и стълбечо влиза прах и ето ти го проблема . Затова класика -ниски , средни и високи със филтри и готово. Изсмучи праха от баса , махни тези фишки , сложи шпула на баса , т.е да е затворен да не влиза прах и готово. Тези високите ги закрепи по друг начин. Ама дай снимки да видим това сони мони.

Croma 2000IE CHT,/154C3.046/Компютър в колата с 3 операционни систими- Dos6.22 , WIN98,WINXP-SP3,Дъно-6LEBMS-T,Процесор Пентиум 1GHz,Хард диск30G/лаптопски , Видео карта 64М/B Ram 768М/,Bтори акумулатор и UPS, Принтер HP F2180 и трансвертер 150W.Диагностика на колата по време на движение с VISA 1.83 на ABS само , че няма друга естествено.

Нед Юли 20, 2008 12:52 am
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ]