|
|
Дата и час: Чет Май 29, 2025 12:11 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Защо автоматичното вдигане на дясното стъкло несработва???
Автор |
Съобщение |
sok1
|
docenta написа: Според мен е необходимо само да се направи някаква връзка на релето за да се направи т.нар.самозадръжка на релето.Така че при натискане на копчето за вдигане релето да сработва и да го изключват крайните положения на стъклото.В този случай обаче няма да може да се вдига стъклото на паузи.Колега Rokambol може би трябва да се изкопират връзките на лявото стъкло ако не трябва да се слагя нещо допълнително. Успех.
Тук философията е малко по-различна - изключването става не от краен превключвател, а от повишаване на консумацията на моторчето на стъклото.
|
Съб Юни 21, 2008 10:10 pm |
|
 |
Rokambol
|
Ей тия кукуради са за това.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Нед Юни 22, 2008 12:53 am |
|
 |
Airfan
Кара кола
Регистриран на: Пон Сеп 03, 2007 11:09 am Мнения: 300 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
Ако заключвате с ключа и ключалката, можете да си вдигнете автоматично стъклата без дори да сте вътре. Нали го знаете това?
_________________ http://www.airforce-bg.com
---------------------------------
'99 Fiat Marea Weekend HLX 1.9 JTD105
|
Нед Юни 22, 2008 6:55 pm |
|
 |
harifg
Кара кола
Регистриран на: Нед Мар 30, 2008 5:00 pm Мнения: 267 Местоположение: София, Павлово
|
Airfan написа: Ако заключвате с ключа и ключалката, можете да си вдигнете автоматично стъклата без дори да сте вътре. Нали го знаете това?
Това не става ли само ако колата е с конфорт функция?
_________________ Фиат Браво 1.8 16V GT, нормална газова уредба - 12/100 ......
|
Нед Юни 22, 2008 7:26 pm |
|
 |
Airfan
Кара кола
Регистриран на: Пон Сеп 03, 2007 11:09 am Мнения: 300 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
Честно казано незнам, но ако ти се вдига и сваля шофьорското стъкло с едно натискане на бутона би трябвало да стане. Пробвай.
|
Пон Юни 23, 2008 10:34 am |
|
 |
Rokambol
|
Само с "комфорт" функцията. Налична е при HLX версиите и то не при всички. Колегата Airfan е късметлия 
Последна промяна Rokambol на Пон Юни 23, 2008 7:57 pm, променена общо 1 път
|
Пон Юни 23, 2008 4:25 pm |
|
 |
harifg
Кара кола
Регистриран на: Нед Мар 30, 2008 5:00 pm Мнения: 267 Местоположение: София, Павлово
|
Airfan написа: Честно казано незнам, но ако ти се вдига и сваля шофьорското стъкло с едно натискане на бутона би трябвало да стане. Пробвай.
Опитах ама не стана - трябва си конфорт функция.....
А въсщност дали Фиатките я имат....?
Опа не видях предния пост.......
_________________ Фиат Браво 1.8 16V GT, нормална газова уредба - 12/100 ......
|
Пон Юни 23, 2008 6:57 pm |
|
 |
docenta
Кара кола
Регистриран на: Сря Окт 10, 2007 12:16 pm Мнения: 259 Местоположение: Плевен
|
Airfan написа: Ако заключвате с ключа и ключалката, можете да си вдигнете автоматично стъклата без дори да сте вътре. Нали го знаете това?
Колега какво означава това, че ако заключвам с централното мога да си вдигна шофъорското стъкло ако ключа ми е в ключалката на вратата ли и аз съм извън колата?
Благодаря предварително.
_________________ FIAT Marea 1,8/16v '96 HLX
Български газов инжекцион - Бардолини
|
Сря Юни 25, 2008 5:25 pm |
|
 |
Rokambol
|
docenta написа: Колега какво означава това, че ако заключвам с централното мога да си вдигна шофъорското стъкло ако ключа ми е в ключалката на вратата ли и аз съм извън колата? Благодаря предварително.
Функцията "комфорт" представлява, най-общо възможност за вдигане на забравени стъкла, в момента на заключване на автомобила. Снабдените с тази опция автомобили имат допълнителна позиция в ключалката на шофьорската врата - единият вариант е в момента на заключване, ключа се задържа няколко секунди завъртян, след което се вади, а стъклата се прибират сами. Другия вариант е след заключване, ключа се натиска още малко до следваща позиция, която върши същото. Специално при Фиат не се сещам точно как беше, но ефекта е еднакъв.  В workshop-a е обяснено нагледно, ако на някой му се рови, ще го намери.
P.S. Ако си спомням правилно (Airfan да допълва), при Фиат, ключа се завърташе в посока на отключване, за да се вдигнат стъклата....
|
Сря Юни 25, 2008 6:08 pm |
|
 |
Airfan
Кара кола
|
Аз лично вкарвам ключа, завъртам надясно (за шофьорската врата) и задържам за секунда-две. Освен, че се заключват вратите, ако има невдигнати стъкла, те се вдигат. Втория вариант не съм го пробвал, но утре сутрин преди да се кача в офиса ще пробвам и варианта с дозавъртане.
|
Чет Юни 26, 2008 12:26 am |
|
 |
Detron
Кара велосипед
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 12:18 am Мнения: 23 Местоположение: Благоевград
|
Преди време с Rokambol направихме възможността при изключен конакт да се вдигат и свалят предните стъкла и то само при отворена шофьорска врата. Тогава специално разгледахме блока за управление на стъклата и видяхме причината, поради която дясното стъкло не може да се вдига автоматично. Аз обаче съм забравил каква е. Ако колегата Rokambol се сеща, нека да сподели! Другия вариант е, ако не го мързи  , да свали пак блока и да направим нужната "експертиза".
_________________ Alfa 146 Junior 1.4 TS 16V '97
|
Чет Юни 26, 2008 8:44 pm |
|
 |
Rokambol
|
Detron написа: ....Ако колегата Rokambol се сеща, нека да сподели! Другия вариант е, ако не го мързи  , да свали пак блока и да направим нужната "експертиза".
Знаеш къде ми е колата, мини да ти дам ключовете и се оправяй
Сега сериозно, след "екскурзията" ми в края на седмицата (знаеш къде) ще свалим модула, за да решим и този въпрос веднъж завинаги 
|
Пон Юни 30, 2008 8:25 am |
|
 |
Detron
Кара велосипед
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 12:18 am Мнения: 23 Местоположение: Благоевград
|
ОК, ще чакам да се обадиш. Обаче вземи и нещо разхладително  , че в тая жега как ще свършим работа! 
_________________ Alfa 146 Junior 1.4 TS 16V '97
|
Пон Юни 30, 2008 11:19 am |
|
 |
Rokambol
|
Detron написа: ОК, ще чакам да се обадиш. Обаче вземи и нещо разхладително  , че в тая жега как ще свършим работа! 
 Както винаги досега - успешно...с бирите 
|
Пон Юни 30, 2008 11:52 am |
|
|